Για να ξεκαθαρισουμε ενα δυο πραγματακια.
1. O κωδικος ασφαλειας CCV, o γνωστος τριψηφιος που βρισκεται στην πισω οψη (ή ο τετραψηφιος στην μπροστινη οψη για τις καρτες ΑΜΕΧ) δεν απαιτειται για να γινει χρεωση της καρτας απο τα μηχανακια POS που συνηθως χρησιμοποιουν τα ξενοδοχεια για να χρεωσουν τις καρτες. Ο κωδικος αυτος δηλωνει πως η καρτα ειναι στη φυσικη κατοχη εκεινου που προσπαθει να τη χρησιμοποιησει και ειναι απαραιτητος για τις συναλλαγες μεσω διαδικτυου.
Η booking.com προφανως για να προστατεψει τους πελατες της δεν στελνει αυτο το στοιχειο στα ξενοδοχεια ωστε να μην πεσουν αργοτερα θυματα απατης μεσω διαδικτυου.
2. Οταν κανεις κρατηση με ορους μη επιστρεψιμης χρεωσης, το ξενοδοχειο εχει το δικαιωμα να σε χρεωσει αμεσα ολο το ποσο της κρατησης. Ασχετα αν το κανουν ή οχι τα ξενοδοχεια. Στην Ελλαδα ομως ο νομος οριζει πως αν καποιος ακυρωσει τουλαχιστον 21 ημερες νωριτερα τοτε το ξενοδοχειο ειναι υποχρεωμενο να επιστρεψει ολο το ποσο της προκαταβολης. Γι αυτο το λογο συνηθως τα ελληνικα ξενοδοχεια προχωρουν σε προεγκριση 10-15 μερες νωριτερα ή σε χρεωση 21 ή λιγοτερες μερες νωριτερα. Τωρα υπαρχουν και περιπτωσεις που μπορει καποιος να σε χρεωσει απο την αρχη κι αν ακυρωσεις και 2 μηνες λογου χαρη νωριτερα να μην σου επιστρεφει τα χρηματα, οποτε μπλεκεις σε δικαστικες περιπετειες ή ταλαιπωρια. Επισης η επιστροφη μπορει να καθυστερησει αρκετα. Αλλα αυτα ισχυουν μονο για την Ελλαδα. Στις αλλες χωρες αναλογα με τη νομοθεσια τους.
10.09.2014