Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Προσωπικα νομιζω ειναι εξομοιωτης.. Ακουστε τον αντιλαλο "δωματιου¨" οταν μιλανε ,επισης παρατηρηστε τα αστρα στον ουρανο
Επισης με λιγη προσοχη στα οργανα γυρω γυρω ειναι με χαρτοταινια και γκρι μπογια και φως βγαινει απο το χερι του landing gear. Σαν πρωην home build cockpit simmer κατι ξεχωριζεις ;)

Last edited:
Παιδιά ειναι εξομοιωτής, εκτός των άλλων δεν υπαρχει καμία περίπτωση να πετάει με Μ 0.83 και να είναι σε πραγματική πτήση. Μην γράφετε οτι θέλετε για τα επίπεδα ασφαλείας και την νοοτροπία των πληρωμάτων! Πιστεύετε οτι βλέπετε στα social σαν να είστε μικρά παιδιά.

Μόλις έριξες παντόφλα Mitsuko :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Παιδιά ειναι εξομοιωτής, εκτός των άλλων δεν υπαρχει καμία περίπτωση να πετάει με Μ 0.83 και να είναι σε πραγματική πτήση. Μην γράφετε οτι θέλετε για τα επίπεδα ασφαλείας και την νοοτροπία των πληρωμάτων! Πιστεύετε οτι βλέπετε στα social σαν να είστε μικρά παιδιά.

Για να ξεκαθαρίσω: Δεν απέκλεισα την πιθανότητα να είναι εξομοιωτής πτήσεων, το έγραψα αυτό.
Τι μας λέει αυτό όμως για την νοοτροπία και το επαγγελματισμό των ενεπλεκόμενων όταν αφήνουν αυτό να διαρρεύσει στα social?

Άντε πείσε εσύ όλους όσους θα το δουν ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι ασφαλείς και επαγγελματίες και ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι πραγματικό αεροσκάφος στα 38000 πόδια αλλά flight simulator στο εδαφος. Μια ματιά στα σχόλια θα πείσει...

Αν ξεγελάστηκα εγώ ( και ξεγελάστηκα, δεν είμαι τέλειος ) σκέψου άλλοι που δεν ασχολούνται καν με τα αεροπορικά.

"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια" . Ιούλιος Καίσαρας

Μην ξεχνάμε ότι όλα παίζουν το ρόλο τους!!!!!!. Η εξωτερική εμφάνιση, η συμπεριφορά όταν φοράνε στολή μέχρι και οι φωτογραφίες μέσα από πιλοτήριο που δημοσιεύει κάποιος από διάφορα αεροδρόμια, την θέση στάθμευσης, κατά την τροχοδρόμηση και από χαμηλό ύψος πτήσης. Νομίζω ότι το επάγγελμα του πιλότου έχει διαβρωθεί και δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από τους εμπλεκόμενους, ακόμη και για το ύψος των μισθών. Φυσικά είναι και αυτοί που εργάζονται τζάμπα από χόμπι ή εν γνώση τους για το φέσι.

Τι μας λέει αυτό όμως για την νοοτροπία και το επαγγελματισμό των ενεπλεκόμενων όταν αφήνουν αυτό να διαρρεύσει στα social?

Κοίτα προσπαθώ να σου εξηγήσω οτι αυτό που βλέπεις δεν είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν τα πληρώματα πηγαίνουν για εκπαίδευση στον εξομοιωτή κάνουν συνεχώς απαιτητικά σενάρια και όχι βόλτες με ξαστεριά. Πρέπει να καταλαβεις οτι ο καθένας μπορει να νοικιάσει έναν εξομοιωτή ή να φτιάξει ερασιτεχνικά έναν και να ανεβάσει στα social ότι θέλει!!

Γράφει στην περιγραφή του video ότι είναι σε sim.

Τα υπόλοιπα περί ασφαλείας πτήσεων, ανωριμότητας και διάβρωσης του επαγγέλματος είναι το λιγότερο αστεία. Ίσως και πιο αστεία από το αρχικό video.

Το τι γράφει στην περιγραφή δεν έχει σημασία γιατί απλά η εικόνα ( βίντεο ) θα υπερκεράσει τα ( ψιλά ) γράμματα της περιγραφής.
Σημασία έχει τι εντύπωση δίνει. Επίσης δεν μίλησα ποτέ για διάβρωση του επαγγέλματος ούτε κατηγόρησα την Aegean ως ανασφαλή....
Αμφισβήτησα την επαγγελματικότητα και ωριμότητα εκείνου που το ανέβασε στα social media για likes, ενώ έτσι υποσκάπτει το αίσθημα ασφάλειας του επιβάτη προς την εταιρία. Φανερώνει κακή κρίση, χαρακτηριστικό μη ιδανικό για πιλότο.

Ως πελάτης που πληρώνει ενίοτε και business για να ταξιδέψω με την Aegean, επιτρέψτε μου να έχω άποψη και να την εκφέρω χωρίς να χαρακτηρίζονται τα γραπτά μου ως "αστεία"...

Τέλος, κάτι που συνέβαλλε στο να νομίζω ότι ήταν όντως σε πτήση είναι ότι η Aegean δεν έχει δικούς της προσομοιωτές πτήσης, ( νομίζω χρησιμοποιεί της Λουφτχάνσα ) , οπότε λίγο δύσκολο σε ξένο προσομοιωτή να έχει registration tag και selcal code της Αιγαίου.

Last edited by a moderator:
Αν κάνετε μια αναζήτηση, θα δείτε ότι ο προσομοιωτής του Α320 στη Θεσσαλονίκη
ότι υπάρχει προσομοιωτής Α320 στην Αθήνα και έχει πλακέτα SX-DVU (ποιος ξέρει γιατί).

Από εκεί και πέρα, ας αφήσουμε τα δράματα. Δεν ξέρουμε ποιος μιλάει και σε τι πλαίσιο. Μπορεί να είναι τεχνικός, επισκέπτης, πιλότος στο διάλειμμα της εκπαίδευσής του, οποιοσδήποτε. Και αλίμονο αν είμαστε έτοιμοι να προβλέψουμε τραγωδίες και νεκρούς, επειδή κάποιος ανέβασε ένα βίντεο στο ίνστα.
Ως πελάτης που πληρώνει ενίοτε και business για να ταξιδέψω με την Aegean, επιτρέψτε μου να έχω άποψη και να την εκφέρω.

Πώς ακριβώς συνδέεται το βίντεο με την Aegean?

Last edited:
Αν κάνετε μια αναζήτηση, θα δείτε ότι ο προσομοιωτής του Α320 στη Θεσσαλονίκη έχει πλακέτα SX-DVU (ποιος ξέρει γιατί).

Από εκεί και πέρα, ας αφήσουμε τα δράματα. Δεν ξέρουμε ποιος μιλάει και σε τι πλαίσιο. Μπορεί να είναι τεχνικός, επισκέπτης, πιλότος στο διάλειμμα της εκπαίδευσής του, οποιοσδήποτε. Και αλίμονο αν είμαστε έτοιμοι να προβλέψουμε τραγωδίες και νεκρούς, επειδή κάποιος ανέβασε ένα βίντεο στο ίνστα.

Πώς ακριβώς συνδέεται το βίντεο με την Aegean?
SX-DVU, να πως. Μήπως η Αιγαίου να ζητήσει την αφαίρεση του προς αποφυγήν παρόμοιων παρεξηγήσεων;
Η ασφάλεια πτήσεων είναι και θέμα ψυχολογίας, εντυπώσεων και νοοτροπίας ( αλλά όχι μόνο ).