Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τόσο τραγικό δεν είναι το 'ανεμοθώρακας' - καλύτερα ακούγεται από τη συνήθη έκφραση παρμπρίζ - το σωστό βέβαια είναι αλεξινέμιο...

Αν και δεν είναι άρθρο το παραθέτω εδώ χωρίς το link.
Αν έχει κανένας τέτοια τύχη να είναι Σκιάθο ας μας στείλει καμία φωτογραφία

Attachments

• IMG_6755.png
    IMG_6755.png
    3,6 MB · Προβολές: 37

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος – Συναγερμός στις Αρχές

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο από την ξενάγηση δημοσιογράφων στην νέα τεχνική βάση της Aegean και στο κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων.

Το τελευταίο λεπτό του βίντεο το λες και διασκεδαστικό έως και cringy :)
Πέρα από το χιούμορ πάντως, πολλά μπράβο στην Aegean για αυτή την επένδυση της.

Last edited:
Πήραν και επιδότηση 120 εκατομυρίων. Καιρός ήταν. Ήταν ντροπή για μια εταρεία 20 χρόνια στο χώρο, με 60+ αεροπλάνα να στέλνει το πλήρωμα στη Φρανκφούρτη κάθε 6 μήνες και να νοικιάζει τα σιμ της λουφτχανσα.

Ίσως και να ισχύει !

Πολύ σωστό το δημοσίευμα. Όταν όμως εγώ έγραψα κατά καιρούς για τους ταλιμπάν πιλότους, το άρθρο μου διεγράφη. Απορώ γιατί το επιτρέπουν οι εταιρείες (υπάρχει άραγε κανονισμός εμφάνισης)?. Πέραν της ζωτικής ανάγκης για διαρροή οξυγόνου σε περίπτωση χρήσης μάσκας, υπάρχει και η εμφάνιση των πληρωμάτων (πιλότων και φροντιστών). Εμένα δεν μου αρέσει αυτή σας η εμφάνιση, αλλά αφού σας το επιτρέπουν πρόβλημά σας.

Το δημοσίευμα είναι σωστό γιατί μιλάει για θέμα ασφάλειας. Εσύ μίλαγες και μιλάς για μια προσωπική άποψη ότι οι πιλότοι με μούσια δεν σου αρέσουν εμφανισιακά γιατί μοιάζουν με ταλιμπάν και τρομοκράτες (κατ εμέ λάθος). Τελείως άλλο πράγμα το ένα από το άλλο. Στους καπετάνιους των πλοίων πχ το μούσι είναι πολύ συχνό αξεσουάρ. Άρα και με αυτούς έχεις θέμα ότι μοιάζουν με τρομοκράτες; Άρα και γενικώς με όλους τους άντρες που έχουν μούσια;
Γι αυτό λοιπόν πιθανώς διεγράφη το παλαιότερο μήνυμά σου. Αν είχες γράψει το περιεχόμενο του παραπάνω άρθρου σίγουρα δεν θα είχε σβηστεί. Μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα. Ούτε και να συνδέουμε τους άντρες που έχουν μούσια με ταλιμπάν κα τρομοκράτες, (έστω και εμφανισιακά).

Αγαπητέ GP707, συμφωνούμε αλλά προφανώς δεν διάβασες τους λόγους για τους οποίους κυρίως δεν συμφωνώ με την γενειάδα των πιλότων και των φροντιστών και κόλλησες στον χαρακτηρισμό (προσωπική μου άποψη!!!!) "Απορώ γιατί το επιτρέπουν οι εταιρείες (υπάρχει άραγε κανονισμός εμφάνισης)?. Πέραν της ζωτικής ανάγκης για διαρροή οξυγόνου σε περίπτωση χρήσης μάσκας, υπάρχει και η εμφάνιση των πληρωμάτων (πιλότων και φροντιστών)". "Εμένα δεν μου αρέσει αυτή σας η εμφάνιση, αλλά αφού σας το επιτρέπουν πρόβλημά σας".

Αναπαράγετε άρθρα ελληνικής αεροπορικής δημοσιογραφίας, όπως αυτά που λένε ότι το "αεροπλάνο πέφτει"," θρίλερ στον αέρα" επειδή είχαν αναταράξεις πάνω από τη Βενετία, και "ο πιλότος" γιατί κατα την κοινή γνώμη είναι ένας μόνο.

Είμαι χειριστής σε μεγάλη εταρεία και έχω (όπως και άπειροι άλλοι συνάδελφοι) μούσι. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με το μούσι και τη μάσκα οξυγόνου, ούτε είναι γραμμένο σε κανένα manual της Boeing ή της Airbus ότι το μούσι επιτρέπει είσοδο καπνού στη μάσκα ή δεν κάνει seal σωστά ή οτιδήποτε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μάσκα είναι τα γυαλιά οράσεως. Που και πάλι είναι διαχειρίσιμο γιατί εκπαιδευόμαστε να τη φοράμε με ταχύτητα σε κατάσταση υψηλής πιεσης. Αν απαγορευόταν τα γυαλιά το 1/3 των χειριστών παγκοσμίως και το 1/2 των κυβερνητών θα έπρεπε να σταματήσει να πετάει.

Αφωνος οσον αφορα τα περί εμφάνισης των πιλότων και το σε ποια δεκαετία βρισκόμαστε. Τι σχέση έχει το 2024 η εμφάνιση κάποιου με τις επαγγελματικές του δεξιότητες, το decision making, τα handling skills κτλ;; Virgin Atlantic, KLM, easyjet, SAS, Transavia ολες επιτρεπεουν (περα απο το μουσι για το οποιο δεν γινεται καν λογος) σκουλαρικια και τατουαζ (εκτος προσωπου και λαιμου) στους χειριστες. Μερικες αναγκαστικα λογω anti discrimination laws, διοτι δε μπορεις στην Βρετανια να επιτρεπεις σε γυναικες χειριστες να φορανε σκουλαρικια και στους ανδρες οχι. Ειναι discrimination και ενδεχομενως lawsuit εκατομμυριων. Επισης, οι πολιτισμενοι λαοι της βορειας Ευρωπης και το επιβατικο κοινο το αντιλαμβανεται αυτο και δεν ιδρωνει κανενος το αυτι αν δουν στην KLM ενα χειριστη με σκουλαρικι στο αυτι.

Εδώ στο Ελλάδα που ζούμε "θρίλερ στο αέρα" επειδή περνάμε δίπλα απο ένα thunderstorm πάνω από την Σκιαθο, οι χειριστές με μούσι δεν είναι αντάξιοι των προσδοκιών μας.

Last edited: