Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τα videos παιδιά δεν παίζονται!

Καταρχήν αυτό με την εγκατάληψη της απογείωσης... :shock:
Τι μπορεί να πήρε χαμπάρι ο πιλότος ΜΕΤΑ την έναρξη διαδικασίας απογείωσης (συγχωρέστε την ορολογία μου :( ) και να σανίδωσε έτσι τα φρένα ???

Επόμενο, το C-130....
Καλά, μιλάμε για ΤΟ ΑΨΟΓΟ πλήρωμα. Καταπληκτικοί όλοι τους και μπράβο τους για την ψυχραιμία τους και την σωστότατη αντιμετώπιση της κρίσης.

Αμέσως μετά, το "μικρούλι" που προσγειώθηκε χωρίς ρόδες.... (το οποίο το είχα δει παλαιότερα)
ΑΑΑΑΛΛΟΣ παλαβός -πλην επίσης ΑΨΟΓΟΣ- πιλότος. Προφανώς βέβαια, τον βοήθησε και ο καιρός γιατί μάλλον δεν πρέπει να είχε ανέμους. Παρ'όλα αυτά, ο άνθρωπος, κυριολεκτικά έγλυψε την πίστα με τον καλύτερο τρόπο και προσγείωσε ομαλότατα ένα αεροσκάφος χωρίς landing gear (βρε συγχωρέστε με σας λέω για την ορολογία μου :cry: ).

Και φυσικά, last but not least, τα 747...
"Ε, συγγνώμη, μην έρθετε, είναι άλλος εδώ!"
Πραγματικά απίστευτο. Να είσαι σε διαδικασία προσγείωσης ενός αεροσκάφους που μεταφέρει ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ (δηλαδή όλοι κρέμονται από τα χέρια σου -και του συγκυβερνήτη) και ενώ είσαι τόσο κοντά, να έχεις -πλέον- οπτική επαφή με το... αεροπλάνο που πρόκειται να συγκρουστείς !!! :shock:

Ειλικρινά, λόγο ασχετοσύνης, δεν ξέρω ποιός φταίει, αλλά και εγώ (είπαμε, λόγο ασχετοσύνης) θα τα έριχνα στον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, με το σκεπτικό οτι:

Τον βλέπεις τον άλλο που είναι στον διάδρομο και πάει σαν κότα. Καλά κάνει και είναι προσεκτικός (Αυτό το λέω έχωντας διαβάσει τα λεγόμενά σας, που φαίνονται λογικότατα). Δεν μπορείς όμως ρε φίλε να δείς οτι έρχεται ένα άλλο τέρας και να ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ οτι δεν φτάνει ο χρόνος έτσι ώστε να ειδοποιηθεί αυτός που είναι στον αέρα πιο ΄ΕΓΚΑΙΡΑ ώστε να το "σηκώσει" χωρίς να πάει το στομάχι στα πόδια των επιβατών και η καρδιά τους στην κούλουρη ??

How *NOT* to land

Ήταν στα links του 747 και σας το παραθέτω ΧΩΡΙΣ να ξέρω αν είναι αληθινό ή όχι... Τα φώτα σας ? :D

http://www.youtube.com/watch?v=AVgwFCNQ ... ed&search=

Μπορεί ένα αεροσκάφος (καλά, δεν συζητάω τι θα έγινε μέσα με τους επιβάτες... Ελπίζω να μην ξυριζόταν κανείς εκείνη την ώρα :p) να αντέξει σε τέτοιες πιέσεις και καταπονήσεις ?

Δεν υπαρχει περιπτωση... φτιαχτο ειναι 100%

Epitrepsete mou na diafoniso kathos,kakos i kalos,exo mia antistoixi empiria
mono poy tote eixe cross winds.O,ti kalytero exo zisei stin mikri aeroporiki mou empiria.

skyfox

Skyfox, μην επιμείνεις. Το βίντεο είναι καραfake !!!
(γνωστό βίντεο εδώ και 2 χρόνια, ήταν διαφήμηση μίας γνωστής μπύρας στην Ολλανδία. Το πλήρες βίντεο στο λινκ. Το αεροπλανάκι χωράει στο σαλόνι σου :wink: )

http://video.google.ca/videoplay?docid= ... 3378952178

To oti gnosti marka byras xrhsimipoiise ayto to video den simenei oti einai fake.nomizo.Isa isa an einai kapios gata diafimistis xrisimopoiei alithina gegonota poy dimioyrgoyn poly perisoteri ipovoli ston tiletheati.
Parola ayta as min diapliktistoyme.Eleftheria gnomis elpizo na epitrepete stoys airliners.gr

skyfox

Καταρχήν, όπως δήλωσα και παραπάνω, δεν έχω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ τομέα την εμπειρία που έχετε οι περισσότεροι εδώ.

Με απλή λογική όμως (και με μικρή εμπειρία στο video editing) διαπιστώνω οτι τα καρέ όπου αναπηδάει το αεροπλάνο, ΔΕΝ είναι σωστά. Τι εννοώ? Καταρχήν, το αεροπλάνο αναπηδάει εξαναγκασμένα, σαν μπάλα του μπάσκετ, δηλαδή, σαν κάποιος να "χτυπάει" τη "μύτη του" (ορολογία για το μπροστινό μέρος ? :oops: ) και η μπροστινή ρόδα διεύθυνσης να έχει τόσο καλή ανάρτηση που απλά αντιδρά στο έδαφος και δίνει με τη σειρά της τρομακτική ώση προς τα πάνω.

Φυσικά, εναλλακτική στο παραπάνω σχόλιο για τα καρέ, θα μπορούσε να ήταν η πρόταση του gonso, όπου αν είναι πράγματι μοντέλο, τότε δεν είναι καν σωστά ζυγισμένο και απλά χωροπηδάει, οπότε πάλι υπάρχει το "fake-effect".

Και τώρα στο άλλο μέρος:
Δεν είμαι φυσικός αλλά έχω μια κάποια κατανόηση των δυνάμεων και των καταπονήσεων. Κατά την λογική μου, ένα αεροσκάφος πολιτικής αεροπορίας το οποίο είναι φτιαγμένο με όσο το δυνατόν λιγότερα μεταλικά μέρη (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ώστε να ελαττωθεί το βάρος του, δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να αντέξει η άτρακτός του μεταξύ μπροστινών και πισινών τροχών καταπόνηση ενός τέτοιου "πάνω κάτω". Πραγματικά μου φαίνεται οτι ακόμα και αν υπήρχαν τέτοιοι άνεμοι, με την δεύτερη αναπήδηση (που φαίνεται να είναι και η μεγαλύτερη) το αεροσκάφος θα γινόταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 κομμάτια (στο τμήμα που ανέφερα) και μετά, κατ'επέκταση, σμπαράλια.

Δεν θα σχολιάσω καν τις δυνάμεις που θα ασκούνταν στους επιβάτες μέσα στο αεροσκάφος, οι οποίες πιστεύω οτι θα ήταν αρκετές για να κόψουν μερικούς στα δύο, στο ύψος της ζώνης (ναι ναι, βλέπω και gore ταινίες αλλά δεν έχει να κάνει :p)

Είναι fake. Μου είχε έρθει με mail 1-2 χρονια πριν διευκρινιζωντας ότι δεν είναι αληθινό. Άσε που η εταιρεία είναι ανύπαρκτη!
Skyfox αν είχες ζείσει παρόμοια εμπειρία, δεν νομίζω ότι θα ήσουν μαζί μας σήμερα. Είπαμε crosswind, αλλά μέχρι ενός σημείου. Άν προσγειωθεί αεροπλάνο έτσι (που δεν προσγειώνεται) δεν θα μείνει ούτε ρόδα. :lol:

Pos boro na diafoniso me tosoys yperidimones olon ayton ton aeroporikon thematon opos ta parapano poy oloi anaferate.Ego pantos imoyn sto nosokomeio 2 mines me metakinisi notiaioy myeloy apo tetoioy eidoys prosgiosi sto mexiko.Ta ypolipa periseyoun.

kales giortes se olous.
skyfox

Aγαπητέ skyfox θα πρέπει να είχες αρκετά άσχημη εμπειρία αν και συμπέρανα πως τώρα είσαι καλά. Σιδερένιος.
Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων για να καταλάβεις ότι το ανεβοκατέβασμα του ρηναίου γίνεται με τέτοια ταχύτητα που ούτε η ΝΑSΑ δεν θα προλάβαινε να το καταγράψει. Μήπως να ρωτάγαμε και την Airbus... :idea: . Άσε την εταιρία...