Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μεταξύ άλλων,η Qantas έχει στον στόλο της το αεροπλάνο τού Monty Python....

Φοβερό βίντεο!Ειδικά εκεί που ακούγεται η γεμάτη άγχος αναπνοή τού πιλότου,ο οποίος παρ'όλα αυτά αντέδρασε by the book και κατέβασε το αεροπλάνο στο χωράφι με ασφάλεια (και απ'ότι δείχνει το βίντεο,χωρίς σημαντική ζημιά,πέρα απ'το γεγονός ότι μετά πρέπει να πήγε ν'αλλάξη σώβρακο.....).

Αυτός κινδύνεψε να πεθάνει από άγχος. Το νέο του χόμπι πρέπει να είναι καρτ ή ποδήλατο.

Ποδήλατο δεν νομίζω. http://youtu.be/S2oymHHyV1M

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Κάποια απ'αυτά τα παιδιά σίγουρα σε μερικά χρόνια θα κάθωνται στίς θέσεις τών πιλότων σε αεροπλάνα εν ενεργεία,αφού από τώρα το κράτος τούς κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Οταν ήμουν μικρός,στο Δημοτικό,μάς πήγαιναν σχολική εκδρομή στον Αγιο Κοσμά,όπου υπήρχε ένα κατασκεύασμα σάν "σκελετός" αεροπλάνου,με δύο καθίσματα μπροστά -υποτίθεται αυτά τών πιλότων- και κάμποσα πίσω,γιά τους "επιβάτες".

Περνούσα σχεδόν όλες τίς ώρες τής εκδρομής καθισμένος στην αριστερή θέση (διότι ήξερα από τότε ότι εκεί κάθεται ο κυβερνήτης) τού "κόκπιτ"-υπήρχαν μάλιστα και δύο (ημι)κυκλικά κατασκευάσματα εν είδει control wheel (μάλιστα θυμάμαι ακόμα πως ήταν "απομιμήσεις" τού control wheel τού DC3.Τσαντιζόμουν δε όταν κάποιο άλλο παιδί είχε προλάβει να πιάση την θέση,αναγκάζοντάς με να περιοριστώ στην θέση τού "συγκυβερνήτη" ("αεροσυνοδούς" δέν είχαμε,καθ'ότι τα κορίτσια προτιμούσαν να παίζουν τίς "μαμάδες")
Βλέποντας το βίντεο ζήλεψα τα παιδιά αυτά που από τόσο μικρά έχουν την ευκαιρία να παίζουν με ένα πραγματικό αεροπλάνο,έστω κι'άν δέν πετά.
Είναι αυτό που λέμε "αεροπορική παιδεία",την οποία έχουν οι Γεωργιανοί και ΔΕΝ έχουμε εμείς (στην χώρα όπου "γεννήθηκε" ο πρώτος αεροπόρος,έστω και ώς μύθος).......

Hastaroth":37h1ml1j said:
Τσαντιζόμουν δε όταν κάποιο άλλο παιδί είχε προλάβει να πιάση την θέση,αναγκάζοντάς με να περιοριστώ στην θέση τού "συγκυβερνήτη"

Εγώ ήμουνα !!!!

Τί μου θύμισες, δε φαντάζεσε. Το είχα παντελώς ξεχάσει, παρ'όλο ότι είχα βάλει πάνω από 200 ώρες στον "τύπο".