Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Eurocontrol: Οι αναλυτές συζητούν για το μέλλον

Eurocontrol: Οι αναλυτές συζητούν για το μέλλον των αερομεταφορών
Τρίτη, 4 Ιουλίου 2006






Περισσότεροι από 100 αναλυτές από 24 χώρες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από Η.Π.Α. και Βραζιλία βρέθηκαν από 24 έως και 28 Ιουνίου στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο συνεδρίου του Eurocontrol με θέματα συζήτησης, σχετικά με το μέλλον των αερομεταφορών, τον ρόλου της έρευνας στη διαχείριση της εναέριας κίνησης, αλλά και την μελλοντική εικόνας των αεροδρομίων.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Πειραματικό Κέντρο του Eurocontrol σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών και Διαχείρισης Κίνησης του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, στους χώρους του οποίου φιλοξενήθηκε, με την υποστήριξη του υπουργείου Επιστήμης και Περιβαλλοντικής Προστασίας Σερβίας - Μαυροβουνίου, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Eurocontrol, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την NASA.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Vojin Tosic από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, ο οποίος ήταν και ένας εκ των συντονιστών του συνεδρίου: "Το συνέδριο αποτέλεσε μια καταπληκτική ευκαιρία ανοιχτής συζήτησης για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους νεαροί ερευνητές στον χώρο των αερομεταφορών και είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες και να κερδίσουν νέα γνώση και έμπνευση".


LINK
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=3
 
747-200 είναι. :P
 
Η Ε.Ε. «βάζει τάξη» στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 18:42



Την απόφασή της «να βάλει τάξη» στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνοντας νέους κανόνες, που θα υποχρεώνουν τις αεροπορικές εταιρείες σε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους φόρους αεροδρομίων και τις επιπλέον επιβαρύνσεις που προστίθενται στη βασική τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου.
Σύμφωνα με τον Επίτροπο για τις Μεταφορές, Ζακ Μπαρό, η απελευθέρωση των αερομεταφορών που ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια έχει διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών. Την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των αεροπορικών συνδέσεων έχει αυξηθεί πάνω από 60%, οι αεροπορικές εταιρείες στην ΕΕ είναι περισσότερες και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, ο Ζακ Μπαρό, δήλωσε πως για να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο οι ευρωπαίοι από την ενιαία αγορά στον τομέα των αερομεταφορών, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι σε θέση να συγκρίνουν τις τιμές, πριν επιλέξουν την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψουν.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει ένα νέο κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, όταν διαφημίζονται θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις επιπλέον επιβαρύνσεις. Με τον τρόπο αυτό η Επιτροπή θέλει να αποφύγει την παραπλανητική διαφήμιση και επιδιώκει να επιτύχει μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις τιμές που ανακοινώνουν οι αεροπορικές εταιρείες.
Επίσης, η Επιτροπή προτείνει να απαγορευθούν οι διαφοροποιήσεις στις τιμές του ίδιου αεροπορικού εισιτηρίου, ανάλογα με τη χώρα της ΕΕ, από όπου αγοράζεται. Δηλαδή, το ίδιο εισιτήριο που αγοράζεται την ίδια στιγμή από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, θα πρέπει να έχει ακριβώς την ίδια τιμή.
Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, η Επιτροπή προτείνει κάποιες απλοποιήσεις στον ήδη υπάρχοντα ενιαίο κανονισμό, που αφορά τους κανόνες αδειοδότησης, το δικαίωμα παροχής αεροπορικών υπηρεσιών στην ΕΕ και την τιμολόγηση των αερομεταφορών.
Aκόμη, η πρόταση της Επιτροπής καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν σωστά τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις αερομεταφορές, κυρίως δε σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των εταιρειών. Όπως δήλωσε ο Ζακ Μπαρό, ορισμένες χώρες της ΕΕ επιτρέπουν σε αεροπορικές εταιρείες με οικονομικές δυσκολίες να εκτελούν πτήσεις, «εκεί όπου κάποιοι άλλοι θα τις απαγόρευαν».
Για τον Ζακ Μπαρό, κάτι τέτοιο, δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, δεν εξασφαλίζει τις μέγιστες συνθήκες ασφαλείας, ενώ παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού των ταξιδιωτών, σε περίπτωση που η εταιρεία αυτή πτωχεύσει. Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα κριτήρια για την αδειοδότηση μιας αεροπορικής εταιρείας είναι η οικονομική κατάστασή της, η ιδιοκτησία της και ο έλεγχος για την ασφάλειά της.
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους πριν εγκρίνουν την αδειοδότηση αεροπορικών εταιρειών, διαφορετικά η Επιτροπή θα είναι σε θέση να ακυρώνει την άδεια. Επίσης, η Επιτροπή διευκολύνει τη μίσθωση (leasing) αεροσκαφών που είναι εγγεγραμμένα στην ΕΕ, αλλά θέτει αυστηρότερους κανόνες για τη μίσθωση αεροσκαφών από τρίτες χώρες.
Η Επιτροπή προτείνει επίσης, να αναθεωρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες, κατά τρόπο ώστε η εξασφάλιση της δημόσιας εξυπηρέτησης να μην αποτελεί πρόσχημα για την καταπάτηση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού. Η Επιτροπή αποδίδει ιδιαίτερο βάρος στον περιορισμό των διοικητικών διαδικασιών για τις εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν την εξυπηρέτηση ορισμένων γραμμών, ενώ παράλληλα σκοπεύει να ζητήσει την εκπόνηση μίας οικονομικής μελέτης σχετικής με το θέμα.
Τέλος, η Επιτροπή οριοθετεί το πλαίσιο της δραστηριότητας των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών εκτός της ΕΕ, καταργώντας τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κρατών μελών, οι οποίες σύμφωνα με την Επιτροπή, εμποδίζουν την ελεύθερη παροχή αεροπορικών υπηρεσιών.
Για παράδειγμα, η Επιτροπή καταργεί τη δυνατότητα διμερών συμφωνιών μεταξύ των κρατών μελών για τις πτήσεις από ένα κράτος μέλος προς μια τρίτη χώρα, μέσω ενός άλλου κράτους μέλους, καθώς με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται ο ελεύθερος προσδιορισμός των αεροπορικών τιμών.
Η πρόταση της Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από τους Υπουργούς Μεταφορών των κρατών μελών της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Απαιτούνται μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας κατά την προσγείωση
Προβλήματα αναταράξεων για Airbus και Boeing

Η ΚΟΝΤΡΑ που αφορά στην ανατάραξη του αέρα η οποία δημιουργείται από το σουπερτζάμπο Α-380 της Airbus, έχει φέρει στην όλη αυτή αντιπαράθεση και το ανταγωνιστικό 747, της Boeing

Το τελευταίο επιχείρημα της Airbus είναι ότι αν το σουπερτζάμπο υπαχθεί σε ειδική αντιμετώπιση και λειτουργικούς περιορισμούς, έτσι ώστε να προστατευθούν τα αεροσκάφη που πετούν πίσω του, τότε η προγραμματισμένη μεγάλη έκδοση του 747 θα πρέπει να τύχει της ίδιας μεταχείρισης, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της βιομηχανίας.

Αφού επί χρόνια προέβαλλε το επιχείρημα ότι το Α-380 δεν δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια, η Airbus αιφνιδίως έχει αλλάξει στάση.

Με βάση ελέγχους που έγιναν σε διάφορες πτήσεις, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, η Airbus συστήνει τώρα στους εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας να επιβάλουν πρόσθετο περιθώριο ασφαλείας τουλάχιστον δύο ναυτικών μιλίων για τα αεροσκάφη που βρίσκονται πίσω από A-380 και ακολουθούν πορεία προσγείωσης.

Για τα μικρότερα αεροσκάφη που ακολουθούν ένα Α-380, η Airbus προτείνει μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
 
t

Η εταιρια τηρει "του φρονιμου τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν"

Καλα κανουν προκειμενου να τρεχουν μετα με διαφορα ατυχηματα..... :roll:
 
Top