Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Toν Ιούνιο πέρασα και εγώ το σχολείο του Helo Dunker στο Κοτρώνι (θα απορείς σίγουρα ε vassdel :D ) στην πρώτη σειρά που άνοιξε για άτομα εκτός Ε.Δ. Αν και το topic δεν είναι το Helo Dunker μπορώ να πω ότι συμφωνώ σχεδόν σε όλα που λέει ο γράφων. Απλά δεν έχω εμπειρία άλλου τέτοιου σχολείου στο εξωτερικό. Οι εκπαιδευτές άψογοι και γνώστες του αντικειμένου όπως και παρά τα χρήματα που απαιτεί ''χαίρεσαι'' να τα δίνεις όταν ξέρεις ότι θα πάνε στο Π.Ν. Το μόνο που θα ήθελα είναι περισσότερα σενάρια σε συνθήκες νύχτας που είναι και τα δυσκολότερα όπως και πολύ πιθανά μα συμβούν. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε χειριστές ιδιωτικών ε/π και α/φ όπως και πληρώματα βέβαια.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ στα όσα αναφέρει ο συγγραφέας τού άρθρου γιά την αδιαφορία τής ΥΠΑ να επιθεωρήση την εν λόγω σχολή.Παρ'όλα όσα τής "σούρνουμε" (τής ΥΠΑ,όχι τής σχολής) σε άλλο topic :D -και πολλά απ'αυτά δικαίως- αντιλαμβάνομαι ότι γιά κάποιες από τίς λειτουργίες της ενδεχομένως πράγματι να υπάρχη έλλειψη προσωπικού (οπότε το υπάρχον προσωπικό τρέχει και δέν φτάνει,ιδού η έλλειψη χρόνου λοιπόν).Ωστόσο ούτε κι'εγώ πιστεύω ότι αποτελεί αυτό κανονικά δικαιολογία γιά να μήν έχη ακόμα κάνει την επιθεώρηση τής σχολής-δέν νομίζω ότι χρειάζεται να διαθέση και πολλά άτομα γι'αυτό τον σκοπό,ακόμα και ένας να πάη στο Κοτρώνι,είναι αρκετός.Αυτό που φοβάμαι όμως είναι μήπως η ΥΠΑ δέν διαθέτει το κατάλληλο άτομο με τίς απαιτούμενες γνώσεις γι'αυτήν την δουλειά-υποθέτω ότι δέν μπορεί να την κάνη ο κάθε υπάλληλος τής ΥΠΑ.....

Edit:Χαζεύκοντας (που έλεγε κι'ένας καθηγητής μου στο σχολείο) στο ίδιο site,εντόπισα και ένα άλλο ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει πώς η γενική αεροπορία συμβάλλει στην προστασία τών δασών.Απολαύστε το!
http://www.greekhelicopters.gr/helos/?p=2997

Η πιστοποίηση του σχολείου κατά JAA, αλλά και κάθε τομέα που μπορεί να πιστοποιηθεί κατά αυτό το πρότυπο, δεν είναι ούτε πρωτοβουλία ούτε πρωτοτυπία της ΥΠΑ. Αφού απαιτείται πιστοποίηση, είτε θα υπάρχει μπούσουλας βγαλμένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε όχι (φαντάζομαι πως αφού το αντίστοιχο Ιταλικό σχολείο στο Luni λειτουργεί και έχει πιστοποίηση, κάποιος μπούσουλας θα υπάρχει). Είτε εξειδικευμένος λοιπόν ο υπάλληλος είτε όχι, παίρνει το χαρτί και τσεκάρει αν τα κουτάκια συμπληρώνονται. Αν ναι, δίνει έγκριση, αν όχι, δεν δίνει. Τόσο απλά (πιστεύω).

Όσον αφορά το δεύτερο άρθρο που αναφέρεις Hastaroth, ως μέλος του greekhelicopters, μου έστειλαν mail τότε πoυ ανέβηκε το άρθρο και είπα να το δημοσιεύσω, αλλά είδα ταυτόχρονα στο newsbeast.gr πως τους παραβάτες και την όλη διαδικασία την εντόπισε το ελικόπτερο του ΣΚΑΙ... Είπα λοιπόν να γράψω ένα post για τις αερολογίες και τα παπατζιλίκια, αλλά με πρόλαβαν άλλα θέματα και το αμέλησα... Λίγα site μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί....

Δέν αμφιβάλλω πως σίγουρα υπάρχει κάποιος "μπούσουλας" (δηλαδή συγκεκριμένη διαδικασία) γιά το πώς πρέπει να γίνεται μιά επιθεώρηση πιστοποίησης-άλλωστε και οι επιθεωρήσεις που περνάμε εμείς γιά το ISO9001,με συγκεκριμένη διαδικασία γίνονται,δέν αυτοσχεδιάζει ο επιθεωρητής.Ομως έχω την εντύπωση πως γιά να επιθεωρήσης κάτι πρέπει να έχης κάποιες γνώσεις γιά να κρίνης άν όντως πρέπη να βάλης το "ν" στό αντίστοιχο κουτάκι τής απαίτησης που επιθεωρείς.Διαφορετικά μπορεί ο επιθεωρούμενος να σε ξεγελάση και να μήν αντιληφθής ότι δέν πληροί την σχετική απαίτηση.Οπότε δέν μπορεί π.χ. ένας δικηγόρος να κάνη επιθεώρηση πιστοποίησης γιά μιά φαρμακοβιομηχανία ή μιά σχολή εκπαίδευσης πιλότων,όπως δέν μπορεί και ένας π.χ.μηχανικός πλοίων να κάνη επιθεώρηση πιστοποίησης γιά ένα νοσοκομείο...

Οσον αφορά το άρθρο που παρέθεσα εγώ,να πώ απλά ότι γενικώς δέν εμπιστεύομαι κανένα από αυτά τά "ειδησεογραφικά" sites-μόνο τα sites κάποιων σοβαρών εφημερίδων κυττάζω.Καλόν θα είναι πάντως αυτό το post που λές,να το γράψης κάποια στιγμή να το δούμε κι'εμείς,είμαι σίγουρος ότι θα είναι ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον άρθρο του Reuters, σχετικά με το κατά πόσον η RR είναι έτοιμη να παρέχει variant του Trent XWB ικανό να πετάξει το A350-1000, τι επιλογές έχει και το κουβάρι στρατηγικών μεταξύ RR, GE, Airbus και Boeing.

Για το ίδιο θέμα, μερικά σημεία από ένα άρθρο από το Aviation Week & Space Technology, 22/11/2010,

...
One area in which Airbus appears to be mostly satisfied is with the powerplant. This is despite the problems that its sole supplier—Rolls-Royce—has been having with the Trent 900 and 1000 on the A380 and Boeing 787, respectively. Airbus Chief Operating Officer Fabrice Bregier says the testing of the first Trent XWB began only slightly later than scheduled, in June, and two are now running. “Rolls-Royce has demonstrated in sequence the maximum power —86,000 lb. thrust for the -900 and up to 93,000 lb. for the -1000,” he says. Although the engines being tested are the baseline version that will power the A350-900 and the smaller -800, Bregier says that the demonstration of the -1000’s thrust “means Rolls managed to extract this power from -900’s engine, and with additional technology insertion it will manage to deliver the performance on the -1000, which was something that could have been questionable.”

Flight-testing of the Trent XWB is due to begin on Airbus’s A380 development aircraft in mid-2011. Bregier says that with regard to the technical problems suffered on the Trent 900 and 1000, “Rolls-Royce is very clear that the XWB engine will not face the same issues—there are design and software changes.”
Initial A350-900s will have a weight penalty due to conservative margins in the design, and Bregier estimates that the first aircraft is around 2-2.5 tons overweight. However, he expects this can be addressed through block changes after flight-testing and through revision introduced with the later variants.
“During design, you have to take more margins in some areas to be on the safe side. Then the static and flight tests validate the design margins. And with that, plus a third element—the technology insertion which will be applicable largely to the A350-1000—you optimize,” says Bregier. “We are confident that we can deliver a good performance at service entry and an optimized performance around the entry into service of the -800.”

flesland":25szsbaj said:
Η διαχείριση αποσκευών στο Τ5 του LHR

http://www.youtube.com/watch?v=663VWLgT ... _embedded#!
Πολύ εντυπωσιακό το όλο σύστημα αλλά μου φαίνεται και πολύ ενεργοβόρο.

Επίσης...
A day in the life of an aircraft stand at Heathrow Airport
http://www.youtube.com/watch?v=W9zP9np0 ... re=related

Spain plans to partially privatise airports operator AENA, which the government says could be worth up to 30 billion euros ($39 billion) ... it will allow private companies to take stakes of up to 49 percent in the country's airports and airport services' business ... Spain's biggest airports, Madrid and Barcelona, would be run privately under operating concessions
No need to say more,
:arrow: Reuters

Μπορεί στην Ελλάδα να κυκλοφορούμε με κοντομάνικα ακόμα όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με πολλά προβλήματα λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων εκτός των άλλων και σε σημαντικά αεροδρόμια όπως του Εδιμβούργου, του Gatwick και του London City.

:arrow: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1904013
:arrow: http://news.sky.com/skynews

Εντάξει,δέν κυκλοφορούμε και "όλοι" με κοντομάνικα....

Από το άρθρο αυτό πάντως αποδεικνύεται ακόμα μιά φορά πόσο risky business είναι μιά αεροπορική εταιρεία,αφού εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τίς -προβλέψιμες μέν,πλήν όμως μή ελέγξιμες- καιρικές συνθήκες....