Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
΄Σήμερα επέστρεψα από την υποτιθέμενη ''δεύτερη φάση'' της open day που έκανε η Emirates στην Αθήνα. Καταρχάς, θα ήθελα να πω στα παιδιά που πραγματικά άξιζαν από όλες τις απόψεις να περάσουν, να μη στεναχωριούνται, γιατί ίσως τελικά να ήταν πολύ καλύτερα που δεν περάσαμε. Εκείνο που με θυμώνει είναι το δήθεν αυτής της εταιρείας, η οποία θέλει να παρουσιάζει και καλά ένα αυστηρό και πολύ προσεγμένο ύφος, ζητούν αυστηρά επαγγελματικό ντύσιμο, μαλλιά,΄προσόντα, άριστα αγγλικά, ΄γενικά παρουσιάζουν κάτι το εξαιρετικό και το πολύ εκλεπτισμένο. Αυτό που θα πω δεν ισχύει για όλους όσους πέρασαν στην τελική φάση, και δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν. Η όλη κατάσταση ήταν επιεικώς γελοία. Κόπηκαν άτομα τα οποία πληρούσαν και με το παραπάνω προυποθέσεις που ζητούνται, εμφάνιση, γνώσεις, παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς ζητούσαν, αυστηρά επαγγελματικό ντύσιμο, σοβαρότητα, βιογραφικό, φωτογραφίες, και με πολύ άγχος να είναι όλα στην εντέλεια. Πώς λοιπόν τα περισσότερα από τα άτομα που θα έπρεπε να έχουν κοπεί (σύμφωνα με τα πρώτυπα που ζητούσε η εταιρεία επαναλαμβάνω) οι οποίοι άλλοι εμφανίστηκαν μιαμιση ώρα αργότερα, άλλοι εμφανιστηκαν με εξώπλατα και τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι, βράκες, τζιν ή ακόμη και σαγιονάρα, αλλά κυρίως δεν είχαν καμία συμμετοχή στις ομαδικές ασκήσεις ή ακόμη και εκείνοι οι οποίοι δεν ήξεραν (και όταν λέω δεν ήξεραν, κυριολεκτώ) να πουν τη πιο απλή πρόταση στα Αγγλικά ή καν πως να γράψουν cabin crew και ρωτούσαν γύρω τους. Κοπέλες με σούπερ μίνι και μασόντας τσίχλα, πέρασαν !!!!!!!!!

πίστευα όπως και αρκετοί άλλοι σήμερα, πως έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή εταιρία που ζητά σοβαρούς επαγγελματίες και πολύασχοληθήκαμε με αυτο το θέμα , αλλά τελικά μάλλον ζητούσαν άτομα που να πληρούν άλλου έιδους προυποθέσεις. Πραγματικά ήταν για γέλια , και χαίρομαι που το έζησα, για να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα και να προσέχουμε καλύτερα ώστε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από τα φούμαρα.

Σήμερα επέστρεψα από την υποτιθέμενη ''δεύτερη φάση'' της open day που έκανε η Emirates στην Αθήνα. Καταρχάς, θα ήθελα να πω στα παιδιά που πραγματικά άξιζαν από όλες τις απόψεις να περάσουν, να μη στεναχωριούνται, γιατί ίσως τελικά να ήταν πολύ καλύτερα που δεν περάσαμε. Εκείνο που με θυμώνει είναι το δήθεν αυτής της εταιρείας, η οποία θέλει να παρουσιάζει και καλά ένα αυστηρό και πολύ προσεγμένο ύφος, ζητούν αυστηρά επαγγελματικό ντύσιμο, μαλλιά,΄προσόντα, άριστα αγγλικά, ΄γενικά παρουσιάζουν κάτι το εξαιρετικό και το πολύ εκλεπτισμένο. Αυτό που θα πω δεν ισχύει για όλους όσους πέρασαν στην τελική φάση, και δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν. Η όλη κατάσταση ήταν επιεικώς γελοία. Κόπηκαν άτομα τα οποία πληρούσαν και με το παραπάνω προυποθέσεις που ζητούνται, εμφάνιση, γνώσεις, παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς ζητούσαν, αυστηρά επαγγελματικό ντύσιμο, σοβαρότητα, βιογραφικό, φωτογραφίες, και με πολύ άγχος να είναι όλα στην εντέλεια. Πώς λοιπόν τα περισσότερα από τα άτομα που θα έπρεπε να έχουν κοπεί (σύμφωνα με τα πρώτυπα που ζητούσε η εταιρεία επαναλαμβάνω) οι οποίοι άλλοι εμφανίστηκαν μιαμιση ώρα αργότερα, άλλοι εμφανιστηκαν με εξώπλατα και τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι, βράκες, τζιν ή ακόμη και σαγιονάρα, αλλά κυρίως δεν είχαν καμία συμμετοχή στις ομαδικές ασκήσεις ή ακόμη και εκείνοι οι οποίοι δεν ήξεραν (και όταν λέω δεν ήξεραν, κυριολεκτώ) να πουν τη πιο απλή πρόταση στα Αγγλικά ή καν πως να γράψουν cabin crew και ρωτούσαν γύρω τους. Κοπέλες με σούπερ μίνι και μασόντας τσίχλα, πέρασαν !!!!!!!!!

πίστευα όπως και αρκετοί άλλοι σήμερα, πως έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή εταιρία που ζητά σοβαρούς επαγγελματίες και πολύασχοληθήκαμε με αυτο το θέμα , αλλά τελικά μάλλον ζητούσαν άτομα που να πληρούν άλλου έιδους προυποθέσεις. Πραγματικά ήταν για γέλια , και χαίρομαι που το έζησα, για να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα και να προσέχουμε καλύτερα ώστε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από τα φούμαρα

Μα τελικά ξέρει κανεις και τι ζητάνε;

Γιατι αυτο το "don't come back for feedback , just sit and think what you did wrong", πολυ με ξενιζει.
Και με βαζει σε υπόνοιες.

Φυσικά και δε παιρνουν ωραίους / ωραίες.

Οι αποδεκτά όμορφοι ΔΕΝ περνάνε και το έχω παρατηρήσει αυτό εδώ και περίπου 3 συνεδρίες τους.
Προσόντα δε μετράνε. Νομίζω ότι το Χριστινακι (αλήθεια , γιατί έχει λάβει αυτη εργολαβία την ελλάδα; Δεν στέλνουνε καμια αλλη να κανει πιο σωστη δουλεια;)

Παρότι Ελληνίδα που θέλει να περνιεται για ξένη, νομίζω είναι Μεζίτη στη θέση της Μεζίτη. Οσο πιο χτικιάρα, τόσο καλύτερα.
Και ειδικά στην οργάνωση του Απρίλη, ετυχε και ειδα 4 απο αυτες που πηρανε.

Αντικειμενικα ηταν κοκκαλα, αδυνατες και οχι ωραίες.
Χωρις καλα αγγλικα και χωρίς καλή προφορά.

Απο αντρες δε ξερω τι κανουνε, παντως ξερω οτι δε προτιμούνται οι ομορφοι. Οι αντικειμενικα ομορφοι.
Εχω δει κοντους, με λιγα μαλλια και υφάκι ψευτικο να περνανε.

Τελικα δε ξερω τι γινεται και με αυτους. Νομιζω ειναι προσχημα.
ΚΑι λυπαμαι για οσες κοπελες (και αγορια αν ηταν παλι σημερα) πηγανε εκει, ξεροντας τι ειναι η δουλεια και οχι απλα επειδη στο ντουμπάι κανεις ... ψωνια

(ναι, το ειπανε καταμουτρα στις "επαγγελματίες" recruiters που λυπαμαι αλλα ΔΕΝ ειναι επαγγελματιες με αυτα που διαβαζω και καταφερνουν να κοψουν τα φτερα σε πολλους που το εχουν σκοπο ζωης,μονο και μονο επειδη μπορει να ξυστηκαν η επειδη δεν εκαναν πολυ φασαρια η επειδη δεν ειπανε στην Χριστινα, οοοοοο (τυπου Πετρουλας) you are so great loooking

Ας μας πει λιγο ο πρωην recruiter DLTKIR που αυτος φαινεται επαγγελματιας, τι ρολο βαρανε αυτες και τι γινεται επιτελους με αυτους τους παλιαντζουρες εκει μεσα.

ναι παιδιά, δώθηκε κι αυτό σαν απάντηση, ότι τα πιο σημαντικά αυτής της δουλειάς θα είναι τα πολλά ψώνια και τα πολλά μαγαζιά..
επίσης όταν στην ομαδική άσκηση ζητά να ''αναφέρετε τα 5 θετικά πράγματα που περιμένετε από τη ζωή σας στο Ντουμπάι'' και ένα ολόκληρο γκρουπ συγκέντρωσε απαντήσεις τύπου ''υπερβολική ζέστη και υγρασία, πολλές ώρες δουλειά, θα μας λείπει το σπίτι μας, κλπ'' , είναι να τραβάς τα μαλλιά σου, γιατί είτε εμείς έχουμε παλαβώσει και δε καταλαβαινουμε, ή οι υπεύθυνες τι να πω, δε ξέρουν αγγλικά ? δεν παρατήρησαν ότι η απάντηση ήταν το αντίθετο απότι ζήτησαν ? εκτός αυτού λέω αυτό και κλείνω το θέμα, γιατι τους έχουμε δώσει πολλή αξία και δεν την αξίζουν, θα μέινω με την εξής απορία εγώ η χαζή...με ποια κριτήρια έκοψαν όλα αυτα τα παιδιά που είχαν προσόντα και πήγαν προετοιμασμένοι ? μήπως με το αν μύριζαν τα πόδια μας όταν βγάλαμε τα παπούτσια για να μετρήσουμε το ύψος μας ας πούμε ? γιατί ούτε μας μίλησαν, όύτε περάσαμε από κάποιου είδους διαδικασία , ούτε τίποτα. Καμία σχέση με συνέντευξη για δουλειά. Και επειδή έχω περάσει από αυτή τη διαδικασία ως εργαζόμενη στην Α3, μπορώ να πω πως τουλάχιστον εκεί η διαδικασία ήταν πολύ πιο νορμάλ σε σχέση με δαύτους. Και να πήγαινες μέσα για εξηγήσεις, δεν θα είχαν κάτι να σου πουν, εφόσον δεν σου είχε μιλήσει κανείς ποτέ . Α και το άλλο ανέκδοτο, ήταν ότι αν πραγματικά το θέλεις, να προσπαθήσεις πάλι σε έξι μήνες, άλλοι έχουν περάσει μέχρι και 6 φορές μέχρι να τους πάρουν.. καλό ε ?
συγνώμη για την πικρία μου αλλά όποιος ήταν εκέι χθες και σήμερα και είδε , μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς εννοω, και πραγματικά μετά από όλο αυτό το καργκιοζιλίκι, τώρα να χτυπούσε το τηλέφωνο και να μου έλεγαν ''ελα'', δεν πήγαινα σε καμία πέρίπτωση.

το αριστερο γκρουπ ειχε τα θετικα και δεν ειπε τετοια απο οτι μου πε και μενα η φιλη μου.
Το δεξι ειχε τα 5 αρνητικα και λεγανε για home sick, hot, difficult job και τετοια που με τετοια διαθεση και μονο , κοβεις ολο το γκρουπ, συγγνωμη κιολας!

Αφου ξερεις που πας , γιατι επιλεγεις τετοια δουλεια;

Και αυτο με το 6μηνο ειναι το πιο εκνευριστικο χωρις να σου λενε τι πρεπει να αλλαξεις.
Ωστοσο ο καιρος περναει και μετα δε θα σε παρουν λογω ηλικιας!

Πραγματικα. Τοσο που σκεφτομαι να στειλω email διαμαρτυριας και να πω να μη στελνουν αυτην την "βαθυ ντεκολτε" Χριστινα.
Εφοσον οσους κοβει αυτη, τους ξανακοβει παλι το επομενο τριμηνο.
Ποιος ο λογος να πηγαινει λοιπον καποιος;

Τι (ηλιθια) λογική είναι αυτη;

μα γιατι ολοι κανετε παραπονα? η εταιρεια εχει σοβαρα κριτηρια επιλογης.
αφου περασαν εκεινον με τα αθλια αγγλικα που ειπε οτι το μεγαλυτερο του κατορθωμα μεχρι τωρα ειναι που πηρε το διπλωμα αυτοκινητου....
ξερετε τι κατορθωμα ζωης ειναι αυτο???λιγοι το καταφερνουν..... :D :D :D
Btw η Christine μεγαλη....τατιάνα.

Παιδιά καλησπέρα... δεν θελω να φανώ υπεράνω αλλα επειδή η γυναίκα μου είναι ιπταμένη στην Εταιρεια και ειχε περάσει συνεντευξη στην Αθήνα πρίν 6 χρόνια θέλω να σας πω το εξής. Όταν πέρασε την συνεντευξη είχε 1 χρόνο προιπιρεσία στις Μακεδονικές και Lower στα αγγλικά. Είχε πολύ ανγχος καθώς η άλλες κοπέλες είχαν Proficiency και πολυ περισσοτερη εμπειρία. Η πρόσληψη εγινε σε φάσεις, καποιοι κοπηκαν στην αρχή και καποιοι λίγο αργότερα. Τώρα έχει πάει στο Recruitment team Australasia και συνοδεύει το προσωπικό που επιλέγει αεροσυνοδούς. Ειναι πολύ ευχαριστιμένη.
Αυτό που μου λέει είναι οτι πάντα η μία κοπέλα είναι ψυχολόγος και η δουλεία της δεν είναι να βρεί την εμπειρότερη η την ομορφότερη ή με τα καλυτερα αγγλικά αλλά αντιθέτως μεσα στο πλήθων να ξεχωρίσει τις κοπέλες που σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα θα τέριαζε στιν νοοτροπία της εταιρείας και θα μπορούσε να αντέξη στις συνθήκες του Ντουμπάι.
Θεωρείτε επιτυχία το να επιλέξουν κοπέλες που θα μείνου τουλάχιστον 5 χρόνια στην εταιρεία, έτσι και το προσωπικό επιλογής ιπταμένου προσωπικού έχει ευθύνες, targets και το ίδιο αξιολογείτε.
Αν θέλετε κάτι παραπάνω αν και δεν είναι η περιοχή της μπορώ να την ρωτήσω.
Συγνωμη για τα γραμματικά μου λάθοι...

σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και κατανοώ αυτά που μας λες, όμως τις προηγούμενες δύο ημέρες αυτό που έγινε κατά τη ταπεινή μου άποψη (και αρκετών άλλων) , επειδή έχω κι εγώ σπουδάσει ψυχολογία και έχω αρκετά χρόνια εμπειρία στη δουλειά, δεν είχε να κάνει κάτι με αξιολόγηση των ατόμων σε μία λογική βάση. είναι δυνατόν να έκριναν αν για παράδειγμα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος από τα παιδιά που ήταν εκει μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που θέλει η εταιρεία ή να μπορέσει να ζήσει στο Ντουμπάι, όταν η μόνη πρόταση που ξεστόμισε ο καθένας μας ήταν πιο ήταν το αγαπημένο μάθημα του διπλανού μας στο σχολείο , και τίποτα άλλο ???? επίσης όταν ζητούν και στο ιντερνετ και την ακριβώς προηγούμενη ημέρα κάποια αυστηρά στάνταρτς εμφάνισης και ρούχων -και δεν εννοώ απαραίτητα την ομορφιά ή να θυμίζεις τοπ-μόντελ - αλλά μαλλιά πιασμένα σε κότσο για τις κοπέλες (και έρχονται με το μαλλι΄κάτω), μακρύ μανίκι (και έρχονται με αμάνικα και εξώπλατα!!!) , business attire και φούστα (και έρχονται με τζιν και παντελόνι ) / και τελικά περνούν υποψήφιοι οι οποίοι για δικούς τους λόγους κάνει μπαμ ότι έχουν αγνοήσει εντελώς αυτά που ζητούν και εμφανίζονται εντελώς αλλιώς, αυτό για τους recruiters δεν παίζει κανένα ρόλο ?

manuelgrecia":20ih8ues said:
Αυτό που μου λέει είναι οτι πάντα η μία κοπέλα είναι ψυχολόγος και η δουλεία της δεν είναι να βρεί την εμπειρότερη η την ομορφότερη ή με τα καλυτερα αγγλικά αλλά αντιθέτως μεσα στο πλήθων να ξεχωρίσει τις κοπέλες που σαν χαρακτήρας και προσωπικότητα θα τέριαζε στιν νοοτροπία της εταιρείας και θα μπορούσε να αντέξη στις συνθήκες του Ντουμπάι.
Θεωρείτε επιτυχία το να επιλέξουν κοπέλες που θα μείνου τουλάχιστον 5 χρόνια στην εταιρεία, έτσι και το προσωπικό επιλογής ιπταμένου προσωπικού έχει ευθύνες, targets και το ίδιο αξιολογείτε.
...

Εστω οτι ειναι ψυχολογος η μια.
Απο που το καταλαβαινει ειδικα στη πρωτη φαση; Απο το πως βγαζει τα παπουτσια της για να αγγιξει το 2.12 η απο το οταν λεει "Αυτη την εποχη δε δουλευω;"

Η απο το οτι λεει οτι το αγαπημενο μαθημα του διπλανου της ειναι η ιστορια;

Αυτα δεν υπαρχουνε.

Δε λεω για τη συζυγο σου. ΜΑκαρι να συνεχισει να κανει αυτη τη δουλεια, αλλα η Ελληνιδα πραγματικα θελει αλλαγη τωρα (η κατι αλλο, μπας και ηρεμησει )
Δε πετσοκοβουμε ΧΩΡΙΣ λογο.

Ελεος πια με τα χαλια τους

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.