Emergency στο LGAV

• Thread starter Thread starter johnyk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
ISR123, 2006-12-31

gioannis":208crsfe said:
On December 31, 2006, Israir flight 123, a Boeing 757-200, registration 4X-EBM, experienced a decompression while climbing from FL340 to FL360 about 30 miles south of Athens International Airport (LGAV), Athens, Greece....
Ναι, το έχω τσιμπήσει στο Mode-S, με υψηλό VerticalRate και ενεργοποιημένα τα "HadAlert" και "HadEmergency".

Στο γαλλικό κείμενο που συνοδεύει τη πρώτη φωτογραφία της δεύτερης σελίδας ( http://isr123.skyrock.com/2.html ) εκφράζονται παράπονα - μπηχτές για τη φιλοξενία που είχαν στο αεροδρόμιο (εμμέσως πλήν σαφώς μας τα χώνουν). Καί η ερώτησή μου είναι απλή: η ευθύνη και το κόστος φιλοξενίας μετά από μια αναγκαστική βαρύνει το αεροδρόμιο ή την αεροπορική?? Καί αν την αεροπορική τότε γιατί τα ακούει το αεροδρόμιο και κατ΄επέκταση και η Ελλάδα??

landlover":2sq1slmi said:
Στο γαλλικό κείμενο που συνοδεύει τη πρώτη φωτογραφία της δεύτερης σελίδας ( http://isr123.skyrock.com/2.html ) εκφράζονται παράπονα - μπηχτές για τη φιλοξενία που είχαν στο αεροδρόμιο (εμέσως πλήν σαφώς μας τα χώνουν). Καί η ερώτησή μου είναι απλή: η ευθύνη και το κόστος φιλοξενίας μετά από μια αναγκαστική βαρύνει το αεροδρόμιο ή την αεροπορική?? Καί αν την αεροπορική τότε γιατί τα ακούει το αεροδρόμιο και κατ΄επέκταση και η Ελλάδα??

Στα Αγγλικα ,μπορουμε να το δουμε Landlover?

thndr_20":b1sdc8ai said:
Στα Αγγλικα ,μπορουμε να το δουμε Landlover?

Apres un aterrissage d'urgence à Athenes, on nous a servi du coca, du sprite, des sandwichs jambon-fromage, des pains froids, de l'eau apres une longue demande, du fromage, des petits gateaux apres minuit. Certains jouaient aux cartes parterre, d'autres dormaient parterre !
A partir d'une certaine heure, on avait froid, ils avaient mis la climatisation alors que nous avions froid et nous demandions des couvertures.
Il faut avouer qu'à l'aeroport nous n'avons pas été tres bien servis (exemple du jambon-fromage servis à des passagers dont 95% mangent casher), certains ont degeneres a cause de ca, mais il faut aussi dire que nous sommes en vie, c'est deja une grande chose !

Στα Αγγλικά δεν το βρήκα αλλά σας το μεταφράζω

(το κείμενο συνοδεύει τις φωτό ως λεζάντα - παραθέτω και το πρωτότυπο στα γαλλικά σε περίπτωση που δεν έκανα ακριβή μετάφραση)

Γράφει λοιπόν η κατά τα άλλα ... συμπαθής δεσποινίς

<<Μετά από μία αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα, όπου μας σερβίραν coca, sprite, σαντουιτς με ζαμπόν τυρί, ψωμί κρύο, νερό μετά από πολλές αιτήσεις μας, και τυρί με γλυκά μετά τα μεσάνυχτα. Κάποιοι παίζαν χαρτιά στο δάπεδο και κάποιοι κοιμόντουσαν στο δάπεδο !

Μετά από κάποια ώρα κρυώναμε και ζητούσαμε κουβέρτες .

Πρέπει να ομολογηθεί οτι στο αεροδρόμιο δεν μας περιποιήθηκαν - παράδειγμα ζαμπόν τυρί σε επιβάτες οπου το 95% τρώνε casher- (σημ.μτφ casher δεν γνωρίζω τι σημαίνει αλλά υποθέτω οτι εννοεί για το χοιρινό που δεν τρώνε οι μουσουλμάνοι ???) με αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Μα πρέπει να πούμε οτι είμαστε ζωντανοί, και αυτό είναι το σημαντικό.>>

To ερώτημά μου παραμένει: αν την ευθύνη και το κόστος της φιλοξενίας την έχει η ξένη προς το αεροδρόμιο εταιρεία τότε γιατί τα ακούει ο Βενιζέλος?? ( το αεροδρόμιο εννοώ παιδιά οχι ο Ευάγγελος...)

Στο κάτω κάτω κυρά μου οτι πληρώνεις παίρνεις

Πάντως όποιος και να πληρώνει το κόστος, δε νομίζω ότι δε μπορουσε ο Ελ. Μπενι (όχι ο Ευάγγελος :lol: ) να τους προσφέρει κάτι παραπάνω ή κάτι που να έχει σχέση με τις διατροφικές τους συνήθειες ή τους διατροφικούς τους περιορισμούς.
Σιγά το κόστος.
Κάποιοι άνθρωποι, για κάποιο λόγο (σοβαρό στην προκειμένη περίπτωση), ξέμειναν στο χώρο σου. Δεν θα τους περιποιηθείς?

thndr_20":umu1t1az said:
(σημ.μτφ casher δεν γνωρίζω τι σημαίνει αλλά υποθέτω οτι εννοεί για το χοιρινό που δεν τρώνε οι μουσουλμάνοι ???)

Kosher είναι εβραϊκή λέξη (υπενθυμίζω οτι το αεροπλάνο ήταν τής Ισραηλινής Israir καί οι περισσότεροι επιβάτες του ήταν Εβραίοι).

Αναφέρεται σέ κάθε φαγητό που έχει παρασκευαστεί σύμφωνα μέ τίς οδηγίες τής Εβραϊκής θρησκείας.Συνεπώς τό χοιρινό (που δέν επιτρέπεται να τρώμε,όπως επίσης δέν επιτρέπεται να το τρώνε καί οι Μουσουλμάνοι) ΔΕΝ είναι kosher.Αρα το να δώσουν ζαμπονάκια (δηλαδή αλλαντικά,ήτοι προϊόντα από χοιρινό κρέας) στους επιβάτες αυτούς,μάλλον άστοχη ενέργεια ήταν.

Αλλά από την άλλη,μέσα στον πανικό που δημιούργησε η μή αναμενόμενη προσγείωση τού αεροπλάνου αυτού,το τελευταίο που κοίταξαν οι υπεύθυνοι τού αεροδρομίου ήταν τί φαγητό έπρεπε να δώσουν καί τί όχι....