Έλληνες στις Κυπριακές Αερογραμμές

• Thread starter Thread starter gonzo
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
alex96":3bb9qmo2 said:
Υ.Γ.:Η υπηκοότητα και η εθνικότητα είναι διαφορετικές έννοιες.

[troll mode on]
Σωστά.
Η υπηκοότητα άφορα υπηκόους, άρα υπαινίσσεται πολιτεύματα που ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο υπάρχουν.
Η Εθνικότητα ή η ιθαγένεια πάλι δεν έχουν αναφορά σε πολίτευμα.
[troll mode off]

Βγάζει κάπου όλο αυτό το ψείρισμα των λέξεων?

μαζι με την κυπριακη και την τουρκικη ως επισημη γλωσσα
Πέρα από τη γελοιότητα και τη σαθρότητα του επιχειρήματος,προσθέτω ό,τι δε κατάγομαι από τη Κύπρο.
Υποθέτω επίσης ό,τι σύμφωνα με τα επιχειρήματά σου,δε σε ενοχλεί να αυτοαποκαλούνται οι Σκοπιανοί όπως επιθυμούν,άσχετα με τη πραγματικότητα ή όχι.
Είναι απλά κρίμα η παντελής άγνοια της Ιστορίας και η εμπάθεια να οδηγούν σε ανόητο σκοταδισμό.
Είμαι βέβαιος ό,τι οι διαχειριστές του airliners διαθέτουν άλλο επίπεδο και μπορούν να ψάξουν το θέμα.
Εξ άλλου,για να ασχολείται το site με τις αεροπορικές εταιρείες της Κύπρου κάποιο λόγο θα έχει,εκπρόσωπε του Αριστοτέλη.
Υποπτεύομαι απλά ό,τι έχεις άσχημες προσωπικές εμπειρίες οι οποίες σε εμποδίζουν να συζητήσεις με επιχειρήματα.
Αλλιώς,γιατί οργίζεσαι τόσο;
Ίσως βέβαια μια επίσκεψη στο Τύμβο της Μακεδωνίτισας,στη Λευκωσία και η θέα των οδοφραγμάτων δίπλα από τα οποία κυματίζουν γαλανόλευκες να σε συγκινούσε.Αλλά μάλλον έχεις διαφορετική αξιολόγηση.
Όσο για το "ψείρισμα λέξεων",το οποίο επικαλείται ο Fxxxr,ναι μπορεί να βγάλει κάπου.Στη βελτίωση κάποιων πραγμάτων αρκεί να υπάρχει διάθεση.
Από εμένα,τέλος.-

Λιγο εκτος λιγο εντος θεματος, ολο το ζουμι ειναι εδω :

Πισω απο τετοια θεματα κρυβεται παντα κατι που εχει να κανει με πολιτικη

Fxxxr":7zwgz1zv said:
Βγάζει κάπου ολο αυτό το ψείρισμα των λέξεων?

Ναι. Την απαντηση την εδωσε ο ιδιος ο αλεξ96.

alex96":7zwgz1zv said:
Εξ άλλου και αν ξέρω καλά,στις Κ.Α. δεν εργάζονται υπήκοοι άλλων χωρών πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Cyprus Airways δεν προσλαμβανει Ελληνες

Η λογικη ειναι η εξης :
Αυτοι εκει στην Κυπρο ειναι και Κυπριοι και Ελληνες αρα εχουν δικαιωματα και στην Κυπρο και στη Ελλαδα,
Εμεις εδω ειμαστε Ελλαδιτες (ανεπισημος ορος που ουτε καν στην Ελλαδα δεν σου δινει δικαιωματα) αρα δεν εχουμε δικαιωματα ουτε καν στη χωρα μας.
Τα θελουν ολα δικα τους και αυτο ειναι ολοφανερο απο το γεγονος οτι ενω οι Κυπριοι στην Ελλαδα ειναι ελευθεροι να κανουν οτι γουσταρουν επαγγελματικα ή για σπουδες, οι Ελληνες στην Κυπρο ειναι απο ολα αποκλεισμενοι. Γι' αυτο και δεν παιζει οι Κυπριακες να παρουν Ελληνες ακομα και στην Ελλαδα. Ενω η Αιγαιου μια χαρα τιμησε τους Κυπριους στη βαση της Λαρνακας. Ετσι μας βλεπουν ...

alex96":7zwgz1zv said:
μαζι με την κυπριακη και την τουρκικη ως επισημη γλωσσα
Πέρα από τη γελοιότητα και τη σαθρότητα του επιχειρήματος,προσθέτω ό,τι δε κατάγομαι από τη Κύπρο.

Γι'αυτο προφανως δεν εχεις δει και ποτε κυπριακο διαβατηριο να γραφει ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - KIBRIS CUMHURIYETI - REPUBLIC OF CYPRUS. Αρα δεν διακρινω καπου χαρακτηριστικα γελοιοτητας και σαθροτητας σε ενα επειχηρημα που στεκει. Αντιθετως η δικια σου λογικη μπαζει. Γιατι τι σχεση εχει το θεμα το πως αυτοαποκαλουνται οι Σκοπιανοι με το πως θες εσυ να επιβαλεις να αυτοαποκαλουνται οι Ελληνες ;

Το "Κυπριακή Δημοκρατία" σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο;
Πες μου απλά πως εγώ θέλησα να επιβάλλω πως θα αποκαλούνται οι Έλληνες.Μόνο αυτό.
Για τα υπόλοιπα εμπαθή,δε βρίσκω λόγο να ασχοληθώ.Ας κρίνουν όσοι διαβάζουν.

Ο φιλος helsingforg αυτο που σου λεει ειναι γιατι να θεωρεις επιβλαβες τη μη χρηση του ορου "Ελλαδιτες" για τους Κυπριους και να μην θεωρεις επιβλαβες και την χρηση της τουρκικης μαζι με την Ελληνικη απο τους Κυπριους. :with:

Άρα είναι όντως γραμμένο στην ελληνική και όχι σε "κυπριακή¨όπως έγραψε.Το αντιλαμβάνεσαι τώρα;
Από τα υπόλοιπα που γράφεις,δε βγαίνει νόημα και δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο.
Μίλησα απλά για το τίτλο του θέματος ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ και ΟΧΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ.
Τη χρήση της τουρκικής στα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας τη προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμά της και δε με ενοχλεί καθόλου.Ή χρήση της από ένα μέρος του πληθυσμού του νησιού είναι δικαίωμά τους και δε σημαίνει ό,τι δε μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά.

Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει το νόημα της συζήτησης....έχει καμιά σχέση με τα αεροπορικά; ή κάπου στο δρόμο χάθηκε;

cabincrew4ever":qi0ed1yy said:
Ναι. Την απάντηση την έδωσε ο ιδιος ο αλεξ96.

Όχι γιατι ο καθένας μας μπορεί να διαβάζει οτι θελει πίσω απο οτι γράφεται σε ενα φόρουμ.
(εγω λέω οτι δεν έχουμε βασιλεία και αρα ο ορος υπηκοότητα ειναι λαθος και οποιος τον χρησιμοποιεί ειναι βασιλικός, Φυσικά και εχω λάθος γιατι δεν έλεγε αυτό αλλα αν εχω τον κάλο στο μυαλο, τι θα κάνει?)
Όταν επικαλούμαστε λεξικά για μικρες διάφορες του λογού το κάνουμε γιατι η διάφορες ειναι μικρές, και αρα αν υπήρχε καλη διάθεση θα τις αγνοούσαμε.
Αλλά φυσικά αυτο απαιτεί να αφήσουμε τα απωθημένα μας στην ακρη και να δουμε τα πράγματα απο την αλλη μεριά.

Σορρυ απο το οφ-τοπικ άλλα έσκαγα.

@ale3
Καμια σχεση με τα αεροπορικα, με τα βιωματα του καθενα εχει.

off-topic:Φυσικά και έχεις δίκιο:"Ιθαγένεια" και όχι "Υπηκοότητα" είναι ο ορθός όρος.