Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Γειά σας παιδιά.

Τώρα με τον ερχομό του ενιαίου μισθολογίου, ξέρουμε τί επίπτωση θα έχει και στο επάγγελμα του Ελεγκτή ΕΚ και στα άλλα της ΥΠΑ;

Αξίζει κανείς να προσπαθήσει; Γιατί με το υπάρχον σύστημα ως τώρα, ήταν σημαντικό το μισθολογικό κίνητρο για κάποιον.

Ούτε οι ΕΕΚ, ούτε οι υπόλοιποι κλάδοι της ΥΠΑ γνωρίζουν τι θα γίνει με αυτό. Δηλαδή ό,τι ισχύει και με τους υπόλοιπους ΔΥ.

Αλλάζουν πολλά στο θέμα πρόσληψης νεων ΕΕΚ, σύμφωνα με το νέο
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 19
Κοινοτική Άδεια ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2006/23/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου».

Κυκλοφόρησε στο φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως αρ. 50 της 26 Μαρτίου 2010

Εχει πολλά ενδιαφέροντα μέσα. Αρκεί να γίνουν πράξη !!!
το πιό σημαντικό : Αρθρο 5
α) είναι τουλάχιστον 18 ετών και κάτοχοι πτυχίου
τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή πτυχίου
που επιτρέπει την πρόσβαση σε πανεπιστημιακές ή
ισοβάθμιες σπουδές.

Σύμφωνα με το καινούργιο νόμο υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς τα όρια ηλικίας;Βασικά με ενδιαφέρει να μάθω αν έχει αλλάξει το ανώτερο όριο.....

Αυτός είναι ο νόμος που ψηφίστηκε για να συμμορφωθεί η Ελλάδα στις επιταγές της ΕΕ. Από εκεί και πέρα, η εκάστοτε ΥΠΑ μπορεί να θέσει επιπλέον απαιτήσεις και προσόντα.
Όσον αφορά το όριο ηλικίας, στο Eurocontrol είναι 25, στην Ελλάδα ήταν 30-31 (δεν είμαι σίγουρος). Εκεί μπορείς να μπεις στη σχολή από τα 18 και στην Ελλάδα (έως τώρα) αφού τελείωνες το πανεπιστήμιο, δηλαδή >22-23. Να το αυξήσουν πάντως μάλλον είναι λίγο δύσκολο.

γεια σε ολους! ειμαι νεα στην παρεα και διαβασα για την eurocontrol.Θελω να γινω εεκ και αν δεν πετυχω στην ελλαδα σκεφτομαι να βγω στο εξωτερικο αλλα δεν γνωριζω αν χρειαζονται διδακτρα για να σπουδασω στη eurocontrol...λογικα θα χρειαζονται.Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει.Ευχαριστω εκ των προτερων! :D

Γεια! Μάλλον το αντίθετο.. σε πληρώνουν από την αρχή της εκπαίδευσης, από 1400 ευρώ το μήνα περίπου. Αν έχεις και άλλες απορίες, shoot! :great:

ευχαριστω για την αμεση απαντηση αλλα εισαι σιγουρος? :shock: και κατι ακομα..εχει μηπως καποιο οριο στο υψος και για πτυχιο ανωτατης εκπαιδευσης επαρκει καποιο πτυχιο ΑΕΙ?

Αρκετά :mrgreen:
Στο ύψος κανένα όριο.
Αυτά που χρειάζονται για να κάνεις αίτηση είναι:
-> 18-25 χρονών
-> Απολυτήριο Λυκείου
-> Καλές γνώσεις Αγγλικών

Αφού κάνεις την αίτηση θα σε καλέσουν στο Maastricht για να κάνεις μια σειρά από τεστ, σε 2 φάσεις και αν περάσεις τα τεστ, περνάς μια συνέντευξη.
Μετά σειρά έχουν οι ιατρικές εξετάσεις και.. αρχίζεις εκπαίδευση :D

Ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.eurocontrol.int/articles/bec ... controller

ευχαριστώ πολύ!!! :D ένας φίλος μου έχει όνειρο να γίνει πιλότος αλλά αποτυχαίνει συνέχεια στις πανελλήνιες.Μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη eurocontrol όπως και για τους εεκ :?:

Οι εργαζόμενοι στο Eurocontrol σε ποιές πόλεις ζουν και τι αποδοχές έχουν μηνιαίως? Συγγνώμη αλλά είμαι λίγο άσχετος...