Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: ΕΕΚ

Με τα παρακάτω δεν θέλω να πω, ότι αυτό που κάνει το ΑΣΕΠ είναι ενάντια του Νόμου (δεν είμαι αρμόδιος για να το κρίνω), απλά θέλω να σας προτρέψω να διαβάσετε την «Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2000 για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία». Εκεί λέει:

«(12) Προς τούτο, πρέπει να απαγορεύεται σε όλη την Κοινότητα
κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω θρησκείας ή πεποιθή-
σεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού
στους τομείς που καλύπτονται από την παρούσα οδηγία. Η
απαγόρευση των διακρίσεων πρέπει να εφαρμόζεται και σε
υπηκόους τρίτων χωρών, αλλά δεν καλύπτει τη διαφορετική
μεταχείριση λόγω ιθαγένειας και δεν θίγει τις διατάξεις που
ρυθμίζουν την είσοδο και την παραμονή υπηκόων τρίτων
χωρών και την πρόσβασή τους στην απασχόληση και την
επαγγελματική δραστηριότητα.»

Δεν γνωρίζω αν η παραπάνω παράγραφος ισχύει και για τις προσλήψεις του ΑΣΕΠ (αν όμως όχι θα με ενδιέφερε με ποια αιτιολογία δεν ισχύει), απλά σας το παραθέτω ώστε όποιος θέλει να προχωρήσει να έχει μια βάση για να κάνει την αρχή. :wink:

» http://ec.europa.eu/employment_social/n ... 8ec_el.pdf

Δυστυχώς Άκη υπάρχει παραθυράκι , όπως πάντοντε στην Ελλάδα, που βγάζει εκτός αυτό τον νόμο.

Δεν το έχω πρόχειρο τώρα πιο ακριβώς είναι...

Πάντως σε αντίστοιχες προσλήψεις για ελεγκτές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στο Eurocontrol το όριο ηλικίας είναι ακόμη μικρότερο, στα 24 έτη.

Σχετικά με το όριο ηλικίας, καταλαβαίνω απόλυτα τα παιδιά του '77 που έχασαν για τόσο λίγο το όριο ηλικίας, αλλά απλώς θέλω να θυμήσω ότι υπάρχουν και οι θέσεις των αερολιμενικών με όριο ηλικίας τα 35! Όταν κάποιος αγαπάει το αεροπορικό αντικείμενο και περιμένει τόσο καιρό την προκήρυξη αυτή, πιστεύω ότι αυτό θα το έχει ήδη υπόψη και δε θα αφήσει το ενδεχόμενο μιας καριέρας στο χώρο μόνο και μόνο επειδή δεν μπόρεσε να γίνει ΕΕΚ. Έτσι κι αλλιώς, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι τέτοιος, που δεν αποκλείεται καθόλου να μην μπει ούτε ένας από εμάς τους "enthusiasts" τελικά...

Όσο για το όριο ηλικίας, όπως είπε και ο Χρήστος αυτό είναι συνηθισμένη πρακτική στους ΕΕΚ στην Ευρώπη. Καλώς ή κακώς, είναι μια δουλειά που χρειάζεται σοβαρή και χρονοβόρα εκπαίδευση (νέοι ΕΕΚ μου έχουν πει ότι χρειάστηκαν έως και 5 χρόνια για να μπορέσουν να σταθούν μόνοι τους σε βάρδια πύργου) και κάποια χαρακτηριστικά που με την ηλικία εξασθενούν. Χωρίς να θέλω να αποθαρρύνω κάποιον από το να το ψάξει παραπάνω ίσως και νομικά, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα δε θα είναι εις βάρος του ΑΣΕΠ.

Καλή Χρονιά και καλή τύχη σε όλους! Και...ας νικήσουν οι καλύτεροι :wink:

ερώτηση για το διαγωνισμό ΕΕΚ

Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι για το διαγωνισμό για τους ελεγκτές ενάεριας κυκλοφορίας. Είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός στη β/βάθμια από το 2004, όχι μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ αλλά με προϋπηρεσία.Μπορεί μήπως κανείς να με διαφωτίσει σχετικά με το αν έχω δικαίωμα να συμμετάσχω στο διαγωνισμό; Στην προκύρηξη, συγκεκριμένα στο κεφ. Α. Ι.9, σχετικά με τα προσόντα διορισμού αναφέρει ότι "δημόσιοι υπάλληλοι, βαθμού α και β, που διορίστηκαν με το ν.2190/1994 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, πριν παρέλθει 5ετία από την ημερομηνία διορισμού τους". Μήπως γνωρίζει κανείς ποιους περιλαμβάνει ο νόμος αυτός;Μήπως όλους τους διορισμένους;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απορία:

Παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο δηλώνει κανείς τα αεροδρόμια; Αν π.χ. δηλώσει κανείς πρώτος την Κάρπαθο και στο τέλος την Αθήνα (όπου φυσικά θα τη δηλώσουν οι περισσότεροι πρώτη) έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει;

panark":1kvcjamt said:
Απορία:

Παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο δηλώνει κανείς τα αεροδρόμια; Αν π.χ. δηλώσει κανείς πρώτος την Κάρπαθο και στο τέλος την Αθήνα (όπου φυσικά θα τη δηλώσουν οι περισσότεροι πρώτη) έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει;

Από ότι έχω καταλάβει panark το σύστημα λειτουργεί όπως τα μηχανογραφικά στις Πανελλήνιες. Σημασία κατά πρώτο λόγο έχει το πόσο καλά θα γράψεις. Αν κάποιος γράψει άριστα και έχει πρώτη επιλογή την Κάρπαθο και δεύτερη την Αθήνα εννοείται ότι θα περάσει στην Κάρπαθο. Η σειρά με την οποία θα τα δηλώσεις δεν σου δίνει περισσότερες πιθανότητες ούτε καν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Και κάτι ακόμα: Ξέρει κανείς τι παίζει με τις μεταθέσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες; Εννοώ χωρίς να έχει κάποιος βύσμα; Μπορείς να ζητήσεις μετά από δύο χρόνια με τη μονιμοποίησή σου; Ή μετα από πέντε; Πόσο εύκολο-δύσκολο είναι να μετατεθείς;

Προς ili:

Ο Ν.2190/1994 αφορά τον διορισμό σε διάφορες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε εκτός. Ουσιαστικά εδώ υπάρχει μια εξαίρεση για το προσωπικό που δεν είναι τακτικό πχ. ειδικοί συνεργάτες, σύμβαση έργου κτλ.

Re: ερώτηση για το διαγωνισμό ΕΕΚ

ili":2ekouicr said:
Είμαι διορισμένη εκπαιδευτικός στη β/βάθμια από το 2004, όχι μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ αλλά με προϋπηρεσία.Μπορεί μήπως κανείς να με διαφωτίσει σχετικά με το αν έχω δικαίωμα να συμμετάσχω στο διαγωνισμό; Στην προκύρηξη, συγκεκριμένα στο κεφ. Α. Ι.9, σχετικά με τα προσόντα διορισμού αναφέρει ότι "δημόσιοι υπάλληλοι, βαθμού α και β, που διορίστηκαν με το ν.2190/1994 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, πριν παρέλθει 5ετία από την ημερομηνία διορισμού τους". Μήπως γνωρίζει κανείς ποιους περιλαμβάνει ο νόμος αυτός;Μήπως όλους τους διορισμένους;

Όπως λέει και η προκύρηξη, αποκλείονται μόνο όσοι διορίστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια με το νόμο 2190/1994 (ο γνωστός μας "νόμος Πεπονή").
Αν δε γνωρίζεις ή δε θυμάσαι βάσει ποιού νόμου διορίστηκες, μπορείς να ρωτήσεις επ' αυτού στη Διεύθυνση Προσωπικού της υπηρεσίας σου.

jeanplou":1npb42vs said:
Από ότι έχω καταλάβει panark το σύστημα λειτουργεί όπως τα μηχανογραφικά στις Πανελλήνιες. Σημασία κατά πρώτο λόγο έχει το πόσο καλά θα γράψεις. Αν κάποιος γράψει άριστα και έχει πρώτη επιλογή την Κάρπαθο και δεύτερη την Αθήνα εννοείται ότι θα περάσει στην Κάρπαθο. Η σειρά με την οποία θα τα δηλώσεις δεν σου δίνει περισσότερες πιθανότητες ούτε καν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Και κάτι ακόμα: Ξέρει κανείς τι παίζει με τις μεταθέσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες; Εννοώ χωρίς να έχει κάποιος βύσμα; Μπορείς να ζητήσεις μετά από δύο χρόνια με τη μονιμοποίησή σου; Ή μετα από πέντε; Πόσο εύκολο-δύσκολο είναι να μετατεθείς;

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά τις μεταθέσεις, για να μπορέσεις να φύγεις από κάπου θα πρέπει να υπάρχει κάποιος για να σε αντικαταστήσει. Και μέχρι να γίνει ο επόμενος διαγωνισμός, αυτός ο κάποιος μάλλον δεν θα υπάρξει μιας και οι ελεγκτές είναι ήδη λιγότεροι απ' όσους χρειάζονται. Για παράδειγμα την Κω, ελεγκτές έχουν κλείσει ήδη επταετία και περιμένουν πώς και πώς να γίνει αυτός ο διαγωνισμός για να γυρίσουν Αθήνα.

Θεωρώ λοιπόν σαν ρεαλιστικότερο σενάριο την πενταετία.

Edited: Πολλαπλές παραθέσεις