Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re: ΕΕΚ

Ρε Τζοβάνα γιατί μιλάς έτσι...αφού το ξεκαθάρισα οτι δεν έχω ειρωνικό ύφος...δεν τρελαίνομαι...τέλος πάντων. Εγώ το είπα από την άποψη οτι εφόσον τα βρήκες βατά και είσαι θεωρητική, μήπως και μας έλεγες τη γνώμη σου για τις σωστές λύσεις...ιδίως αν θες για τα παραπάνω που ανέφερα και που σχολίασε και ο/η MindTraveller...

Δεν έχω ύφος ούτε επιτίθεμαι σε κανένα :) Εξάλλου δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσω από τη στιγμή που οι απαντήσεις δημοσιεύθηκαν επισήμως. Ή κάποιος έχει δώσει τη σωστή απάντηση ή όχι. Δεν είναι θέμα ερμηνείας κάτι τόσο απόλυτο. Συμφωνείς; :) Επίσης και να πω ότι δεν συμφωνώ με την διατύπωση μιας ερώτησης ή τις προβλεπόμενες απαντήσεις τι αξία έχει...δεν χωρεί ένσταση κατά του περιεχομένου του ερωτηματολογίου. Εγώ σπάστηκα που δεν μπορούσα να διορθώσω δύο λάθη μεταφοράς στο απαντητικό φύλλο με όλες τις βλακείες των αυτοκολλήτων και τα κουτάκια με μέγεθος 0,2 Angstrom. :wall:

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα αλλά όσο να πεις...αν υπάρχει κάποιο τρανταχτό λάθος στις διατυπώσεις ή στις απαντήσεις που έδωσαν, δε θα πρέπει να διορθωθούν επισήμως για να προκύψουν και σωστότερες βαθμολογίες προς ΟΛΟΥΣ?...ή τουλάχιστον να δικαιολογήσουν και τις απαντήσεις που έδωσαν, αναφέροντας που είναι τα λάθη...Επίσης να διορθώσω και μια δήλωση μου και να ζητήσω συγγνώμη για το λάθος μου για τον αριθμό των συμμετεχόντων τουλάχιστον για ΕΕΚ. Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε 2296 υποψήφιους ΚΑΙ για τις 2 κατηγορίες οπότε υπολογίζω λίγο κάτω από 2000 για ΕΕΚ...και πάλι συγγνώμη...

Θυμήσου όταν ήσουνα πανεπιστήμιο...εγώ όταν ήμουν φοιτήτρια και έδινα μάθημα, έβγαινα έξω από την αίθουσα έχοντας παραδόσει την κόλλα μου :banana: ...πιστεύοντας ότι έχω πάει ΤΕΛΕΙΑ... :banana: και μίλαγα με τους άλλους ή άνοιγα βιβλίο και συνειδητοποιούσα ότι από τέλεια μάλλον είχα κοπεί :wall:
Σε όλους αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι η φύση των ε3ετάσεων. Έχεις μόνο μία ευκαιρία να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Κανείς δεν τα ξέρει όλα και κανείς δεν τα πάει τέλεια συνέχεια. Βάλε το άγχος, ότι βλέπεις τον ανταγωνισμό γύρω σου, ότι μας άφησαν να βράζουμε στο ζουμί μας 50 λεπτά (εμάς που μας στείλανε Αιγάλεω τόσο μας στήσανε μέχρι να έρθουν τα θέματα), δεν είσαι στο 100% της απόδοσής σου. Δεν φταίνε οι ερωτήσεις, δυστυχώς.
Τέλος πάντων, ξεπέρασέ το και διάβαζε!!

Καλησπέρα σε όλους!
είμαι 24 ετών και ξέρω οτι δυστυχώς μόλις έχασα την προκήρυξη που έγινε για τους ΕΕΚ..αλλά επειδή με ενδιαφέρει πολύ να είμαι ενημερωμένη για την επόμενη προκήρυξη έχω αρχίσει απο τώρα να μαζεύω πληροφορίες..Και έχω μια τεράστια απορία που μέχρι τώρα δεν έχω βρεί απάντηση.Η μυωπία είναι πρόβλημα για να διοριστώ?????????????????????????????? Έχω 2 στο ένα ματι και 1,75 στο άλλο!Έχει να κάνει με το πιστοποιητικό υγείας Γ κατηγορίας που σου ζητάνε πριν διοριστείς?
Ας με βοηθήσει όποιος ξέρει γιατι αν είναι πρόβλημα να προλάβω να πάρω τα μέτρα μου εγκαίρως..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άντε καλό διάβασμα λοιπόν!!!effie12 δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αν κρίνω από την τελευταία φορά που είχε γίνει ο διαγωνισμός το 2001 νομίζω, τότε καταλαβαίνω οτι μέσο όρο τον κάνουν τον διαγωνισμό κάθε 6 χρόνια!!!και τότε μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα(χώρια που αν είσαι τώρα 24 τότε μπορεί να είσαι οριακά εκτός του διαγωνισμού!)...γι'αυτό μη βασίζεσαι στον επόμενο διαγωνισμό...κυνήγα κάτι άλλο και μην επαναπαύεσαι περινένοντας τον επόμενο διαγωνισμό...η μυωπία σου είναι οριακά καλά νομίζω...αλλά και πάλι σε ~6 χρόνια και μέχρι και αυτό μπορεί να έχει αλλάξει!!! :?

Ευχαριστώ πολύ Peter ! αν και με κατααπογοήτευσες..σοβαρά απο το 2001 μέχρι τώρα που έγινε ο διαγωνισμός δεν είχε γίνει άλλος????? αμα είναι έτσι..πολύ σκούρα τα πράγματα!
τέλος πάντων..εύχομαι να γίνει πολύ συντομότερα αυτή τη φορά!
Ευχαριστώ και πάλι!
P.S. για τη μυωπία που λές οριακά..αν έχω πάνω απτο όριο δεν συμμετέχω καν στο διαγω νισμό ή αν κάνω laser θα είναι ok?

Ξέρει κανείς τι πρέπει να διαβάσουμε για τη δεύτερη φάση των εξετάσεων των ΕΕΚ? Υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο, βιβλίο ή δείγματα προηγούμενων διαγωνισμών; Ευχαριστώ

Και ενα ποστ αν θελει κανεις υλικο προετοιμασίας..

Πωλούνται τα παρακάτω βιβλία προετοιμασίας για το β σταδιο του διαγωνισμού..
Τα βιβλία είναι τελίως άθικτα (λογο κωλύματος δεν κατάφερα καν να δώσω στο Α σταδιο..)
Για όποιον ενδιαφέρεται λοιπόν :

1) AIR TRAFFIC CONTROL Career prep. ( μαζι με εκπαιδευτικό cd)
2) Air traffic selection and training Test
3) ATC book / Wilban Books
4) Μilitary flight aptitude tests (selection tests)

Και βοηθητικά ακόμα :
5) Τεστ προετοιμασίας για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών (έχει μέσα ένα κεφαλαίο για αεροπόρους που πιστεύω ότι βοηθάει )
6) The aptitude test workbook
7) How to pass advanced aptitude tests

Κ για οποιον παρει books, θα του στειλω σε ηλεκρονική μορφη :

+ μια πολύ όμορφη συλλογή από bookmarks για διαφορά site σχετικά με εναέρια κυκλοφορία, ελεγκτές κτλ
+ Θεματα του παλαιότερου διαγωνισμού (περιληπτικά )

Για περισσότερες πληροφορίες/ συνεννοήσεις το μαιλ μου : sunrisenick@hotmail.com

Καλή επιτυχία σε όλους.