Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Re: ΕΕΚ

πάντως φεύγοντας από την αίθουσα είχα την εντύπωση οτι δεν είχα κάνει πάνω από 5-6 λάθη αλλά τελικά βλέποντας εκ των υστέρων τα θέματα και συζητώντας τις απαντήσεις με άλλους είδα οτι μπορεί να έκανα και τα διπλάσια :? . Οπως και να 'χει δε νομίζω να κοπεί κανένας από τον 1ο προκριματικό γύρο ( ;) ), αλλά όσο να πεις, έστω και με συντελεστή 1, μια κακή βαθμολογία στην πρώτη φάση (ειδικά αν δεν έχεις πουθενά εντοπιότητα, δεν ανήκεις σε καμια "ειδική κατηγορία" και δεν έχεις σχετική προϋπηρεσία) σε ρίχνει κάπως πίσω. Οι θέσεις είναι λίγες...

Συμφωνώ απόλυτα nearxos! :?

Σίγουρα υπήρχαν και κάποιοι που "είδαν φως και μπήκαν". Στο εξεταστικό κέντρο γνώρισα ανθρώπους που δεν είχαν κάνει την παραμικρή προετοιμασία και άλλους που δεν είχαν διαβάσει καν την προκήρυξη (εκτός από μια βιαστική ματιά μόνο) ! Για να μη σας πω ότι υπήρχε και άνθρωπος που δήλωσε ότι φοβάται τα αεροπλάνα...

Τώρα για το κατά πόσο ένας αερολιμενικός πρέπει να γνωρίζει τα περί εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ, φαντάζομαι πως όχι. Απλώς η ερώτηση ήταν μάλλον στα πλαίσια της γενικότερης γνώσης για τα πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος όταν εξετάζεται στα Οικονομικά. Το ίδιο νομίζω ισχύει και για άλλες αντίστοιχες ερωτήσεις π.χ. στη Φυσική. Απλώς χρησίμευαν για να κάνουν ένα κάποιο "ξεκαθάρισμα" καλώς ή κακώς...

Όσο για την εξέταση της γλώσσας, πιστεύω κι εγώ ότι ελάχιστος κόσμος θα κοπεί τελικά. 55% είναι η βάση άλλωστε...

Γειά σας παιδία και από μένα..Ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν ξέρει κανείς για την αχρωματοψία. Βασικά εγω έχω δυσχρωματοψία και πολύ φοβάμαι οτι και να περάσω τα τεστ μάλλον θα αποκλειστώ λόγω αυτού του γεγονότος. Κάτι τέτοιο διάβασα σε ένα pdf που είχε ένας φίλος στα αγγλικά για τις ιατρικές εξετάσεις..Αν ξέρει κανείς στα σίγουρα ας απαντήσει plz.. Thanks

Βγήκαν οι απαντήσεις στο site του ΑΣΕΠ....άντε τυχεράκηδες...μείον ένας...εγώ καταποντίστηκα....μη λες μεγάλα λόγια που λένε....κοντά στο 64%...κάποια που τα είχα σίγουρα...τα είχα λάθος!!!!μήπως τα έκαναν λάθος αυτοί?τι να πω...μεγάλη απογοήτευση και στενοχώρια....

Πραγματικά υπήρχαν άτομα που έδιναν εξετάσεις και δεν ήξεραν ότι δεν θα περάσουν όλοι στο β' στάδιο των εξετάσεων :!:

Αν ήθελαν να τσεκάρουν γνώσεις και ταυτόχρονα αντίληψη θα μπορούσαν τα θέματα των εξετάσεων να είναι όπως με αυτά που δίνεις σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Βάζουν π.χ. 100 ερωτήσεις μαθηματικών, στατιστικής, γλώσσας σε 45 λεπτά και η ουσία δεν είναι να τις απαντήσεις όλες, αλλά να απαντήσεις όσο το δυνατόν περισσότερες σωστά χωρίς να πανικοβληθείς από την έλλειψη χρόνου. Έτσι θα ήταν περισσότερο δίκαιο για όλους τους υποψήφιους ανεξαρτήτως σπουδών και θα φαινόταν καλύτερα ποιος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, αν και σίγουρα μετά θα είχαμε παρατράγουδα.

Εγώ να πω και το άλλο...άντε...αφού γίνει το α' στάδιο και λες οκ έχουν ένα επίπεδο για να περνάνε μια συγκεκριμένη βάση...γιατί να μετράει ως βαθμός στο β' στάδιο και να μην πάει από το μηδέν ξανά?και δε το λέω τώρα που ανακάλυψα οτι έγραψα 60-64%...το έλεγα από πριν...αφού κατά 99% μετράνε οι ικανότητες που φαίνονται στο β' στάδιο...και για να μη νομίζει κανείς οτι το λέω τώρα, θα πω οτι υποστηρίζω οτι θα έπρεπε να μηδενίζεται το α' στάδιο αλλά να ήταν η βάση πιο ψηλά...στο 65-70%...κι ας κοβόμουν εγώ...ώστε να υπάρχει και ένα αρκετά ικανοποιητικό γλωσσικό υπόβαθρο...και για να μπω σε λεπτομέρειες κιόλας...ας μας πει κάποιος θεωρητικός που τα ξέρει καλύτερα που σκ***ά είναι το λάθος στις παρακάτω φράσεις γιατί θα μας τρελάνουν...

'Η τιμή των μετοχών οι οποίες διαπραγματεύθηκαν στο χρηματιστήριο ήταν υψηλή'...και μη μου πείτε για κόμματα...γλωσσικό σφάλμα αναζητούσε όχι συντακτικό...
'Τα τρόφιμα που εφοδιάστηκε η κατασκήνωση ήταν αλλοιωμένα'...
'παραστάθηκε στη συνεδρίαση'...
'να αποτανθείτε στον αρμόδιο'...

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Peter δεν κατάλαβα ακριβώς.
Η ερώτηση ήταν, ποιό είναι το λάθος των προτάσεων ή να βρείτε αν υπάρχει κάποιο λάθος στις παρακάτω προτάσεις.
Αν ισχύει το δεύτερο θα έπρεπε να ρωτήσετε αν μιλάμε για δημοτική ή καθαρεύουσα. Γιατί με τους κανόνες τις δημοτικής έχει γίνει ένα ψιλομπάχαλο με την γλώσσα και τους γραμματικούς κανόνες και ισχύουν πράγματα τα οποία κανονικά δεν ισχύουν στην καθαρεύουσα.

Λογικά οι τιμές των μετοχών δεν διαπραγματεύονται μόνες τους, αλλά κάποιος τις διαπραγματεύεται. Άρα το λάθος στην πρόταση μάλλον είναι ότι δεν έχει αντικείμενο.

Παρέστην στην συνεδρίαση είναι κανονικά, από το παρίσταμαι.
Στην δημοτική όμως πλέον είναι παραστέκομαι οπότε το «παραστάθηκε στην συνεδρίαση» θεωρητικά είναι σωστό.

Τα τρόφιμα με τα οποία εφοδιάστηκε η κατασκήνωση.
Στην δημοτική όμως γίνεται όλο μαζί «που» οπότε και αυτό μάλλον σωστό θεωρείται.

Να αποταθείτε στον αρμόδιο. Το ρήμα είναι αποτείνω.

MindTraveller κατ'αρχάς να σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου...όσον αφορά τις ερωτήσεις το θέμα ήταν αν υπάρχει γλωσσικό σφάλμα...το αποταθείτε μόλις το βρήκα και είσαι σωστός...αν και ήμουν σχεδόν σίγουρος οτι είναι αποτανθείτε...το παραστάθηκε όμως είναι σωστό γιατί μιλάμε δημοτική πιστεύω...το εφοδιάστηκε πάει με το που γιατί όντως έχει αντικαταστήσει το με τα οποία....η τιμή των μετοχών οι οποίες διαπραγματεύτηκαν στο χρηματιστήριο ήταν υψηλή...και όχι οι τιμές...πάλι η κύρια πρόταση πιστεύω οτι είναι 'η τιμή των μετοχών ήταν υψηλή' και κολλάει το 'οι οποίες διαπραγματεύτηκαν'...και επαναλαμβάνω οτι μιλάει για το αν υπάρχει γλωσσικό σφάλμα και όχι στη σύνταξη....μήπως η Τζοβάνα να μας έλεγε την άποψή της που τα βρήκε βατά?...τώρα αυτό ακούγεται κάπως ειρωνικό αλλά δε το λέω έτσι ε? μην παρεξηγηθούμε κιόλας!!!εγώ προσωπικά πάντως από εδώ και πέρα ελπίζω σε ένα θαύμα με το ~62% μου....

Είπα βατά...δεν είπα ακατόρθωτα ούτε και πανεύκολα. Όσον αφορά στην δική μου βαθμολογία, μην τρελαίνεσαι, και εγώ έκανα λάθη, μέχρι και 2 ερωτήσεις έχασα λόγω μη δυνατότητας διόρθωσης του απαντητικού φύλλου. Όπως το έχω υπολογίσει χοντρικά είμαι στο 84-80% μαζί με τα penalties.
Δυστυχώς μπερδεύουμε την σωστή σύνταξη και ορθογραφία λόγω των κοινών λαθών της καθομιλουμένης. Δεν μιλάω μόνο για τα προφανή "από ανέκαθεν" κτλ! Στο κυριακάτικο τεστ νομίζω ότι έπρεπε αντί να παρασυρθούμε από τις εκφράσεις που ακούμε καθημερινά και είναι λανθασμένες (και όχι "λάθος") να σκεφτούμε λίγο και σε περίπτωση αμφιβολίας να θυμηθούμε την ρίζα του ρήματος. Μην με παρεξηγείτε, δεν το παίζω έξυπνη και εγώ έκανα λάθη, όπως νομίζω και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Δεν ζω όμως και στον κόσμο του φούφουτου...σίγουρα στους 2000 υποψηφίους κάποιοι δεν θα έκαναν κανένα λάθος, οπότε αντί να ψάχνεστε και να απελπίζεστε, βασιστείτε στο ότι ο συντελεστής βαρύτητας του 2ου τεστ είναι διπλάσιος και ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Δεν έχω καμία συμβουλή για το πρώτο τεστ, ούτε και λύσεις ούτε κ επιχειρηματολογία σχετική, κυρίως γιατί από τότε που έδωσα πανελλήνιες και ήμουν υποχρεωμένη να ξέρω τέλεια σύνταξη έχουν περάσει 12 χρόνια. Πλέον η γνώση του χειρισμού της γλώσσας είναι πρακτική λόγω της δουλειάς μου κ κανείς δεν ανατρέχει στο συντακτικό για να γράψει ένα δικόγραφο. Αυτό που κάνω εγώ τώρα, αφού είδα κ χοντρικά τις απώλειές μου είναι ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΣΤ και αν εμμένετε στα αποτελέσματα του προηγούμενου τεστ και απογοητεύεστε, χάνετε από τώρα και το δεύτερο.