Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλησπερα σε ολους.

Ο διαγωνισμος θα βγει ακυρος διοτι ηταν διαβλητος

Απογοητευτηκα οταν χθες το βραδυ συνειδητοποιησα οτι σε ολες τις βαρδιες εδωσαν τα ιδια θεματα.

Ημουν στη 2η βαρδια και μπηκε ο προεδρος του ασεπ να μας πει 2 λογια, που εν συντομια ηταν το ποσο σημαντικο θεωρουν τον διαγωνισμο και οτι τον εκαναν αδιαβλητο γιατι η νεα γενια έχει αναγκη απο καθαρους διαγωνισμους κλπ κλπ. Σταχτη στα ματια. Αν οχι τοτε αντιεπαγγελματισμος μιας και ο ιδιος δεν εχει συνειδητοποιησει το κενο στο αδιαβλητο του διαγωνισμου.

Εξηγουμαι:

Οπως πολυ καλα ξερετε ηταν 7 βαρδιες, ξεκινωντας απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ, και η ταξινομηση ανα βαρδια αλφαβητικη. Αν εγω λεγουμουν Ωραιοπουλος και η γυναικα μου Αδαμιδη τοτε μαντεψτε τι θα γινοταν. Θα ειχα περιπου 8 ωρες να απομνημονεύσω τις λεπτομερειες που θα μου έδινε η Αδαμίδη και να παω με λιγοτερο αγχος και καλυτερες πιθανοτητες να γραψω καλα. Τα ονοματα ειναι τυχαια, αλλα το σεναριο εφικτο. Όπως και εγινε, μιας και πολλοι απο τα φροντιστηρια συζητησαν μεταξυ τους τι επεσε, και πιθανον καποιοι που δε θυμοντουσαν που πεφτει η γαυδος, ή αποκτουσαν πληροφορια πως ελεγαν τον Ιταλο πιλοτο να παρουν παραπανω μορια σε σχεση με καποιον ισαξιο διαγωνιζόμενο που έδωσε σε προηγουμενη βαρδια.

Αυριο το θεμα θα παιξει στις εφημερίδες, ισως και στις τηλεορασεις.

Το τεστ ηταν σωστο και εξεταζε σωστα τις απαιτουμενες δεξιοτητες, η υλοποιηση της εξετασης ομως ηταν απολυτως προβληματικη. Δεν καταλαβαινω γιατι ο ΑΣΕΠ εκανε τετοιο λαθος. Χωρις λογο τωρα θα ταλαιπωρηθουμε.

Ειναι σαν να πουμε στα παιδια στις πανελληνιες οτι θα δωσουν ιδια θεματα το πρωι και το απογευμα, λετε οι πρωινοι να το κρατησουν μυστικο?

Παιδιά τί οργάνωση υπήρχε, καμία δεν υπήρχε! Ο διαγωνισμός ήταν για τα πανηγύρια! Όποιος ήταν στη μέση του αμφιθεάτρου είχε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Πρώτον διότι στη μέση έγραφαν όταν δεν έπρεπε και άκουγες από τους επιτηρητές να λένε συνέχεια μην γράφετε και μην γράφετε! Άσε που γινόταν φασαρία τότε και δεν μπορούσαν οι επιτηρητές πάνε στις ενδιάμεσες σειρές για να επιτηρούν και δεν πήραν ούτε ένα γραπτό! Επίσης αν ήσουν στις άκρες όπως εγώ δεν έβλεπες από σωστή γωνία τα αεροπλάνα που έφταναν στο αεροδρόμιο και μπορεί να έκανες λάθος! Επίσης διάβασα ότι άλλοι που ήταν μακριά έβλεπαν θολά την εικόνα του προτζέκτορα. Επίσης η ξαδέρφη μου έδωσε την επόμενη βάρδια, οι αλλαγές όπως έμαθα ήταν απειροελάχιστες! Έπρεπε ολοι να δώσουμε την ίδια ώρα σε διαφορετικά μέρη όπως στις πανελλαδικές! Τί καραγκιοζιλίκια είναι αυτά με βάρδιες; Με άλλα λόγια οι εξετάσεις έπρεπε να γίνουν στον υπολογιστή όπως είναι και η πραγματική δουλειά του ελεγκτή, δηλαδή έπρεπε να διεξάγουν τον διαγωνισμό σε εξεταστικά κέντρα με υπολογιστές, να σε αφήνει ο υπολογιστής να γράψεις όποτε πρέπει και να μην γίνεται άρπα κόλα όπως τώρα! Αυτοί έκαναν τον διαγωνισμό στο Δημόκριτο γιατί έτσι τους βόλευε! Δεν λέω ότι είμαι πιο ικανός από αυτούς που θα περάσουν τώρα αλλά θα έπρεπε να διαγωνιζόμαστε με ίσους όρους όλοι και να υπάρχει αξιοκρατία τουλάχιστον σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Και όχι αυτό το φιάσκο. Εγώ έκανα καταγγελία προσωπική για όλους αυτούς τους λόγους που σας είπα σε ειδική φόρμα του ΑΣΕΠ http://www.asep.gr/webcenter/portal/ase ... n4p7agt_42 κάντε και σεις μπας και πιεστούν και λέω να φτιάξουμε και ένα κειμενάκι καταγγελίας με υπογραφές λέγοντας τους λόγους και προτείνοντας να ξαναγίνει η εξέταση σωστά αυτή την φορά. Πόσοι συμφωνείτε για αυτό ώστε να δω αν υπάρχει συμμετοχή και αν αξίζει να το γράψω; Δεν νομίζω πάντως να γίνει τίποτα καθώς στην Ελλάδα είμαστε...

Για προσωπική καταγγελία ΄πηγαίνετε στην αρχική σελίδα μετά επικοινωνία και μετά καταγγελία. Dizman συμφωνώ με αυτά με λες. Μάλιστα ήμασταν και στην ίδια βάρδια. Τί πανηγύρι ήταν αυτό που έγραφαν ενώ δεν έπρεπε στην μεσαία σειρά ενώ όσοι καθόμασταν στην άκρη είχαμε τον επιτητρητή πάνω από το κεφάλι μας. Τί φασαρία γινόταν τότε; Και ο άλλος ο πρόεδρος για ποιά αξιοκρατία μας μιλούσε ενώ δεν ήταν ικανός να διαργανώσει τον διαγωνισμό όπως έπρεπε αλλά όπως βόλευε τους υπαλλήλους του ΑΣΕΠ; Εμείς θα πρέπει να κινηθούμε αν είναι να διεκδικήσουμε επανάληξη του διαγωνισμού όπως πρέπει ώστε να διαγωνιστούμε όλοι με ίσους όρους και να πει ο καθένας μας στο τέλος ότι αυτοί που θα περάσουν όντως άξιζαν και μπράβο τους και μαγκιά τους. Και να μην ΄φεύγουμε όλοι ταλαιπωρημένοι με παράπονα για τη διεξαγωγή του, πιστεύοντας ότι τελικά όλα είναι διαβλητά σε αυτή την χώρα(που είναι). Γιατί μας είχαν 1 ώρα πριν την εξέταση να περιμένουμε σαν τα πρόβατα ενώ τα θέματα ήταν ίδια και πάλι; Οργάνωση 0 όπως καταλάβατε. Και να μην διαβάζουμε ανακοίνωση του ΑΣΕΠ ότι ο διαγωνισμός έγινε χωρίς προβλήματα! Προκλητικότατοι! Ευτυχώς που ο ΑΣΕΠ δεν διοργανώνει τις Πανελλήνιες γιατί τα παιδιά θα γράφανε και τα μεσάνυχτα σε βάρδιες χαχα. Δεν λέω τα θέματα ήταν μια χαρά όπως θα έπρεπε αλλά έπρεπε να γίνει η εξέταση σε κέντρα με υπολογιστές. Δώσανε και πολλοί δικηγόροι όπως είδα στην αίθουσα. Πείτε μας απόψεις τί μπορούμε να κάνουμε

Σκεφτείτε όμως πόσα χρήματα ξόδεψαν κάποιοι όπως κ εγώ για εισιτήρια ξενοδοχεία ταξί κτλ κτλ..όντως έγιναν αδικίες αλλά στην Ελλάδα είμαστε..καυαρχας μεχρι τις 7:22 δεχπνταν ατομα που έβλεπε δικός μου ανθρωπος στην είσοδο περιμένοντας με.η διπλανη μου μετα τι περας της εξετασης κυκλωνε τα αλφαρηθμητικα..Κ φυσικά όλα τα τεχνικά προβλήματα που αναφέρθηκαν..

Καλησπέρα σε όλους που ανταγωνιστήκαμε χθες στις εξετάσεις. Ήταν μια καινούρια εμπειρία για τους περισσότερους μας ωστόσο όπως καλά αντιληφθήκατε έγιναν κάποιες λάθος ενέργειες οι οποίες προκαλούν ενδοιασμούς ως προς το αδιάβλητο των εξετάσεων και την ποιότητα του αποτελέσματος.
Αναφέρομαι στο γεγονός ότι τα θέματα ήταν ίδια σε μεγάλη έκταση. Παρόλο που μας έβγαζαν από άλλες εξόδους πολλοί επικοινώνησαν με φίλους που έδιναν μετέπειτα και μετέφεραν τις πληροφορίες.
Επίσης εκτός του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στην είσοδο ακριβώς ήταν κάποιοι οι οποίοι ρωτούσαν για τα θέματα και μάλιστα απότι είπαν κάποια παιδιά, ήταν στα φροντιστήρια που ασχολούνται με τον ΑΣΕΠ. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρώ αυτό το γεγονός.
Οι επιτηρητές περιορίστηκαν σε απλές επιπλήξεις όσων δεν ακολουθούσαν τους κανόνες. Συγκεκριμένα ενώ στις διαφάνειες έγραφε ότι η μη συμμόρφωση με το πράσινο και γκρίζο χρώμα του πίνακα συνιστά και αυτόματη αποτυχία, ορισμένοι κατά το γκρι χρώμα συνέχισαν να γράφουν και το μόνο που έγινε ήταν μια απλή επίπληξη.
Κατά την διάρκεια στο τέλος όταν οι επιτηρητές περνούσαν τα αυτοκόλλητα αρκετοί συνέχιζαν στην λούφα να κάνουν διορθώσεις.
Ορισμένοι έγραφαν κατά την διάρκεια των ηχητικών μηνυμάτων κάτω από τον καρπό τους.

Ζούμε στον 21ο αιώνα με adsl ταχύτητες, με τηλεπικοινωνίες, με πρότυπα κέντρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικά μένω μακριά, αλλά θα με βόλευε περισσότερο να πάω Θεσσαλονίκη σε κάποιο εξεταστικό κέντρο που θα μπορούσε να γίνει σε μια αίθουσα του ΝΟΕΣΙΣ, του Μέγαρου Μουσικής ή του ΙΠΤΥΛ. Έτσι θα διευκόλυναν όλους όσους είμαστε μακριά και πληρώσαμε έξοδα στην μετακίνηση, έξοδα στο ξενοδοχείο, έξοδα στο φαγητό καθώς επίσης και κούραση μεγάλη και αλλαγή του προγράμματος της προσωπικής μας ζωής. Ενώ ταυτόχρονα θα γινόταν παράλληλη εξέταση χωρίς να χρειάζεται να διαρρέουν τα θέματα στις επόμενες σειρές. Προσωπικά ξεκίνησα από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα με το τελευταίο τρένο που είναι η πιό φθηνή επιλογή. Πέρασα τόσες ώρες κούρασης και τόσες εβδομάδες εξάσκησης. Ξόδεψα τουλάχιστον 250 ευρώ στα έξοδα προανάφερα παραπάνω. Όσοι έκαναν φροντιστήριο μεγειά τους και χαρά τους. Προσωπικά δεν έχω αυτή την οικονομική άνεση. Ωστόσο γιατί κύριοι του ΑΣΕΠ μου στερείτε το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες; Γιατί με εξευτελίζετε με αυτό τον τρόπο;

Κάνοντας τον απολογισμό νιώθω έναν τεράστιο βιασμό.

Παρακαλώ πολύ δείτε σοβαρά αυτό το θέμα όσοι δώσατε εξετάσεις και βιώσατε και εσείς αυτή την αδικία. Ρώτησα μια φίλη δικηγόρο και μου είπε ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα, ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει εφόσον θέλουμε να το πάμε νομικά είναι ότι πρώτα πρέπει να οργανωθούμε! Έπειτα πρέπει να το συζητήσουμε με κάποιον δικηγόρο και να κινηθούμε το συντομότερο δυνατόν!
Δεδομένου ότι μένω μακριά από την Αθήνα θα πρότεινα πρώτα να μαζευτούμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Έπειτα να οργανωθούμε και να βρούμε έναν δικηγόρο στην Αθήνα για να υπάρχει άμεση φυσική πρόσβαση στον ΑΣΕΠ. Τέλος να ξεκινήσουμε την νομική διαδικασία για να γίνει ΕΔΕ.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με το κατεβατό, ωστόσο δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι!

Παιδιά, στη σελίδα του ΑΣΕΠ πάω Επικοινωνία και μετά Καταγγελία αλλά δεν μου εμφανίζει κάποια φόρμα να συμπληρώσω ούτε κάπου αλλού να γράψω, μόνο λευκό, τί να κάνω? Το θεωρώ εξαιρετικά αναξιοκρατικό που τα θέματα ήταν ίδια, δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι.

alexonboard":377gcj1p said:
Καλησπέρα σε όλους που ανταγωνιστήκαμε χθες στις εξετάσεις. Ήταν μια καινούρια εμπειρία για τους περισσότερους μας ωστόσο όπως καλά αντιληφθήκατε έγιναν κάποιες λάθος ενέργειες οι οποίες προκαλούν ενδοιασμούς ως προς το αδιάβλητο των εξετάσεων και την ποιότητα του αποτελέσματος.
Αναφέρομαι στο γεγονός ότι τα θέματα ήταν ίδια σε μεγάλη έκταση. Παρόλο που μας έβγαζαν από άλλες εξόδους πολλοί επικοινώνησαν με φίλους που έδιναν μετέπειτα και μετέφεραν τις πληροφορίες.
Επίσης εκτός του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ στην είσοδο ακριβώς ήταν κάποιοι οι οποίοι ρωτούσαν για τα θέματα και μάλιστα απότι είπαν κάποια παιδιά, ήταν στα φροντιστήρια που ασχολούνται με τον ΑΣΕΠ. Καθόλου τυχαίο δεν θεωρώ αυτό το γεγονός.
Οι επιτηρητές περιορίστηκαν σε απλές επιπλήξεις όσων δεν ακολουθούσαν τους κανόνες. Συγκεκριμένα ενώ στις διαφάνειες έγραφε ότι η μη συμμόρφωση με το πράσινο και γκρίζο χρώμα του πίνακα συνιστά και αυτόματη αποτυχία, ορισμένοι κατά το γκρι χρώμα συνέχισαν να γράφουν και το μόνο που έγινε ήταν μια απλή επίπληξη.
Κατά την διάρκεια στο τέλος όταν οι επιτηρητές περνούσαν τα αυτοκόλλητα αρκετοί συνέχιζαν στην λούφα να κάνουν διορθώσεις.
Ορισμένοι έγραφαν κατά την διάρκεια των ηχητικών μηνυμάτων κάτω από τον καρπό τους.

Ζούμε στον 21ο αιώνα με adsl ταχύτητες, με τηλεπικοινωνίες, με πρότυπα κέντρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Προσωπικά μένω μακριά, αλλά θα με βόλευε περισσότερο να πάω Θεσσαλονίκη σε κάποιο εξεταστικό κέντρο που θα μπορούσε να γίνει σε μια αίθουσα του ΝΟΕΣΙΣ, του Μέγαρου Μουσικής ή του ΙΠΤΥΛ. Έτσι θα διευκόλυναν όλους όσους είμαστε μακριά και πληρώσαμε έξοδα στην μετακίνηση, έξοδα στο ξενοδοχείο, έξοδα στο φαγητό καθώς επίσης και κούραση μεγάλη και αλλαγή του προγράμματος της προσωπικής μας ζωής. Ενώ ταυτόχρονα θα γινόταν παράλληλη εξέταση χωρίς να χρειάζεται να διαρρέουν τα θέματα στις επόμενες σειρές. Προσωπικά ξεκίνησα από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα με το τελευταίο τρένο που είναι η πιό φθηνή επιλογή. Πέρασα τόσες ώρες κούρασης και τόσες εβδομάδες εξάσκησης. Ξόδεψα τουλάχιστον 250 ευρώ στα έξοδα προανάφερα παραπάνω. Όσοι έκαναν φροντιστήριο μεγειά τους και χαρά τους. Προσωπικά δεν έχω αυτή την οικονομική άνεση. Ωστόσο γιατί κύριοι του ΑΣΕΠ μου στερείτε το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες; Γιατί με εξευτελίζετε με αυτό τον τρόπο;

Κάνοντας τον απολογισμό νιώθω έναν τεράστιο βιασμό.

Παρακαλώ πολύ δείτε σοβαρά αυτό το θέμα όσοι δώσατε εξετάσεις και βιώσατε και εσείς αυτή την αδικία. Ρώτησα μια φίλη δικηγόρο και μου είπε ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα, ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει εφόσον θέλουμε να το πάμε νομικά είναι ότι πρώτα πρέπει να οργανωθούμε! Έπειτα πρέπει να το συζητήσουμε με κάποιον δικηγόρο και να κινηθούμε το συντομότερο δυνατόν!
Δεδομένου ότι μένω μακριά από την Αθήνα θα πρότεινα πρώτα να μαζευτούμε και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Έπειτα να οργανωθούμε και να βρούμε έναν δικηγόρο στην Αθήνα για να υπάρχει άμεση φυσική πρόσβαση στον ΑΣΕΠ. Τέλος να ξεκινήσουμε την νομική διαδικασία για να γίνει ΕΔΕ.

Ελπίζω να μην σας κούρασα με το κατεβατό, ωστόσο δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι!

Υπενθύμιση ότι αυτή θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία διότι όταν μπλέκεις με δημόσιο βγάζεις γενειάδα 5άμετρη.
Δεν είναι δυνατόν να εξεταστήκαμε στην πρώτη φάση ταυτόχρονα όλοι και να μας ρωτούσαν άσχετα πράγματα όπως το a priori και de facto ενώ στην Β φάση να είχαμε γελοίες εικόνες που τις παρατηρεί ακόμα και ο μέτριος. Ξεκάθαρη βοήθεια στους θεωρητικούς, ενώ στα hard skills της αντίληψης και παρατηρητικότητας ακόμα και ο μέτριος μπορούσε να δώσει εύστοχη απάντηση. Ωστόσο άντε να μην επεκταθώ στο περιεχόμενο διότι εκείνος ο κύριος στην αρχή μας είπε ότι συμβουλεύτηκαν τις εξετάσεις της ΙΑΤΑ. Γιατί όμως τα ίδια θέματα έβαλαν και στις επόμενες σειρές εξεταζομένων;;;;;;!!!! Γιατί οι επιτηρητές δεν εξάντλησαν την αυστηρότητα με αποτέλεσμα αυτό να είναι εις βάρος των τυπικών εξεταζομένων;;;; Γιατί άφησαν να ανοίξουμε τα φυλλάδια ΠΡΙΝ ακόμα ξεκινήσουν οι εξετάσεις;;; Το γνωρίζετε ότι την άσκηση με το ύψος και το γράφημα ορισμένοι το γνώριζαν από θέματα παλαιότερων εξετάσεων;;;; Το γνωρίζετε ότι το boostάρισμα σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν αδιανόητο;;;

Kouts":2nrmhhds said:
Παιδιά, στη σελίδα του ΑΣΕΠ πάω Επικοινωνία και μετά Καταγγελία αλλά δεν μου εμφανίζει κάποια φόρμα να συμπληρώσω ούτε κάπου αλλού να γράψω, μόνο λευκό, τί να κάνω? Το θεωρώ εξαιρετικά αναξιοκρατικό που τα θέματα ήταν ίδια, δεν πρέπει να το αφήσουμε έτσι.

Μετά πας το κουμπί που λέει νέα καταγγελία. Λέω καταρχήν να δούμε πόσα άτομα μαζευόμαστε και να συγκεντρώσουμε τους λόγους που ο διαγωνισμός ήταν παρωδία και κυρίως η επιτηρητές που ήταν σαν να μην υπήρχαν. Τα θέματα ήταν μια χαρα απιτητικά όπως έπρεπε αλλά η διεξαγωγή του έμπαζε από παντού. Προτείνω να φτιάξουμε μια ομάδα στο facebook για να δούμε πόσοι συγκεντρωνόμαστε και να αλλά =ξουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να κινηθούμε είτε νομικά είτε να προβάλλουμε το θέμα και να το γνωστοποιήσουμε με διάφορους τρόπους. Τί λέτε;

Παιδιά καλά αποτελέσματα σε όσους έδωσαν. Διαβάζω τα σχόλια για τα κενά του διαγωνισμού, καταλαβαίνω τις ενστάσεις, ωστόσο μου φαίνονται υπερβολικά. Μία φίλη μου που συμμετείχε στην εξέταση είχε την διάθεση και την υπομονή να γράψει ένα κείμενο με τα θέματα και την εν γένει εμπειρία της με τον Διαγωνισμό και με φροντιστήριο που παρακολουθούσε. Το παραθέτω στο παρακάτω λινκ γιατί είναι μακροσκελές.

http://www.filedropper.com/eekexam

Πηρα κι εγω δικηγορους και ρωτησα.

Η εικονα που μου μετεφερε ο πιο σχετικος με αντιστοιχες υποθεσεις ηταν οτι με τη δικαστικη οδο δε θα βγει ακρη. Χρειαζεται μεγαλη μαζικοτητα που δεν φαινεται να ειναι εφικτο αυτη τη στιγμη. Ηταν ειλικρινης και μου εξηγησε το γιατι, οποιος δικηγορος σας πει να κινηθουμε αμεσα νομικα μαλλον θα προσπαθησει πρωτα να βγαλει χρηματα απο την υποθεση. Επισης αν προχωρησει τετοια υποθεση θα παρει πολλα χρονια.

Προσωπικα θεωρω δικαιο να γινει επαναληψη της εξετασης και εντελως αδικο να προκυψουν επιτυχοντες μετα απο διαβλητη εξεταση.

Δεχομαι οτι για πολλους (και εμενα) κοστιζει η επαναληψη της εξετασης, ομως προτιμω να ξαναδωσουμε παρα να αποδεχτω οτι ολη η προσπαθεια, ο χρονος και η φαια ουσια που σπαταλησα 1 χρονο τωρα θα εκμηδενιστουν γιατι ο ασεπ ειναι ανικανος να κανει σωστη εξεταση.

Ο καλυτερος τροπος να γινει ακυρωση της υπαρχουσας εξετασης και επαναληψη της ειναι να γινει γνωστο στο ευρυ κοινο οτι ο ασεπ εκανε εξετασεις με διαβλητο τροπο, αφου διερευσαν τα θεματα πριν ολοκληρωθει η εξεταση. Αν οι δημοσιογραφοι αναπαραξουν την ειδηση (που νομιζω πως ολοι συμφωνουμε οτι ειναι 100% αληθης) τοτε θα πληγει η εικονα του ΑΣΕΠ και θα αναγκαστουν να αντιδρασουν.