Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

VDM, στη σελίδα του ΑΣΕΠ, αν μπεις με τους κωδικούς σου, θα βρεις την ηλεκτρονική αίτηση που υπέβαλες. Σε αυτή, θα φαίνεται ακριβώς η σειρά προτεραιότητας των πόλεων που δήλωσες. :)

eleni_tsa":c9p6l76x said:
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΕΓΡΑΨΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 91%. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ? ΨΑΧΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Καλημέρα σας,

Από ότι είδα στην αίτηση μου , δεν έβαλα την τριτεκνία μου. Δεν ξέρω για πιο λόγο το έκανα, αλλά ίσως τότε να σκέφτηκα ότι θέλω να αγωνιστώ για παραπάνω από 3 θέσεις. Γνωρίζεται αν υπάρχει καμία κύρωση σε αυτό?
Καλά αποτελέσματα σε όλους

Holy Dio":26cij7z8 said:
Eπειδή μάλλον πολλοί θα πέσετε από τα σύννεφα με την δημοσίευση των πινάκων διοριστέων ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Για τη Αθήνα 25 θέσεις. 16 γενικές, 6 πολυτέκνων 3 τριτέκνων. Αν υπάρχουν λιγότεροι από 3 τρίτεκνοι ή λιγότεροι από 6 πολύτεκνοι που θα έχουν πετύχει τότε οι θέσεις που μένουν θα καλυφθούν σαν να ήταν γενικές.

Στις υπόλοιπες 7 που είναι για τα νησιά για όλες εκτός του Ηρακλείου μοριοδοτείται η εντοπιότητα. Αυτές καλύπτονται σαν γενικές απλά όσοι υποψήφιοι έχουν εντοπιότητα για κάποια θέση τότε στο πίνακα των αποτελεσμάτων θα υπάρχουν καταχωρημένοι δυο φορές, μία με το βαθμό χωρίς την μοριοδότηση εντοπιότητας και μία με την μοριοδότηση. (Στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν 20 μόρια, τώρα 30). Η αλήθεια είναι ότι με την μοριοδότηση της εντοπιότητας αν πιάσεις τη βάση μπήκες.

Υπενθύμιση: Ακόμα και αν όλες οι θέσεις ήταν γενικές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα προσληφθούν οι 32 πρώτοι, εκτός και αν όλοι οι επιτυχόντες έχουν δηλώσει στις επιλογές θέσεων όλες τις νομαρχίες με την ίδια σειρά προτίμησης. Επίσης, οι διοριστέοι κατατάσσονται ανά νομαρχία. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος αρνηθεί θέση διορισμού θα κληθεί ο επιλαχών του σχετικού πίνακα της νομαρχίας και όχι κάποιος που είναι διορισμένος στην δεύτερη του επιλογή ενώ 1η είχε την επιλογή στην οποία κλήθηκε ο επιλαχών, ακόμα και αν ο βαθμός του είναι μεγαλύτερος από του επιλαχόντα. (Αυτό το ενδεχόμενο ήταν αρκετά πιθανό στον προηγούμενο διαγωνισμό που οι θέσεις ήταν περισσότερες και με μεγαλύτερη διασπορά. Λίγο δύσκολο να συμβεί τώρα.)

Και κάτι άλλο. Στον προηγούμενο διαγωνισμό όταν εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες (με βάση τους οποίους κλήθηκαν οι υποψήφιοι για την ορθοφωνία [είχαν κληθεί και επιλαχόντες στην ορθοφωνία]) ήταν ήδη υπολογισμένες και οι προσαυξήσεις με βάση τα μεταπτυχιακά αλλά το ΑΣΕΠ δεν είχε κρίνει ακόμα την συνάφεια. Την κρίση της συνάφειας την έκανε μετά από την εξέταση της ορθοφωνίας, πριν την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων. Απότελεσμα αυτού ήταν στους οριστικούς πίνακες να αφαιρεθούν οι προσαυξήσεις σε κάποιους υποψηφίους και να βρεθούν εκτός των διοριστέων.

Holy Dio, πολύ κατατοπιστικά όσα λές και πιστεύω πως έτσι είναι. Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με την συνάφεια των μεταπτυχιακών που αναφέρεις παραπάνω? Στην προκήρυξη μοριοδοτούνται με 2 μον. τα συναφή με την θέση μεταπτυχιακά, καθώς επίσης με 4 τα διδακτορικά. Ποια είναι αυτά δηλαδή? Για παράδειγμα, εγώ έχω μεταπτυχιακό "τραπεζική και χρηματοοικονομική", το οποία προφανώς και θεωρείται μη συναφές. Αν το σκεφτείς λογικά τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι μη συναφή.

O_mam":2rexnmpo said:
Καλημέρα σας,

Από ότι είδα στην αίτηση μου , δεν έβαλα την τριτεκνία μου. Δεν ξέρω για πιο λόγο το έκανα, αλλά ίσως τότε να σκέφτηκα ότι θέλω να αγωνιστώ για παραπάνω από 3 θέσεις. Γνωρίζεται αν υπάρχει καμία κύρωση σε αυτό?
Καλά αποτελέσματα σε όλους

Τι εννοείς κύρωση; Να έχεις κύρωση επειδή δεν δήλωσες ότι είσαι μέλος τρίτεκνης οικογένειας. Γιατί; Ήταν υποχρεωτικό από τον διαγωνισμό να είσαι μέλος τρίτεκνης οικογένειας για να συμμετέχεις;

Και φαίνεται ότι δεν κατάλαβες και κάτι άλλο. Όσοι είναι μέλη τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών διαγωνίζονται για όλες τις θέσεις όχι μόνο για αυτές των πολύτεκνων και τρίτεκνων. Κακώς θεώρησες ότι υπάρχει περιορισμός.

Όχι δεν θεώρησα ότι ήταν υποχρεωτικό να είμαι μέλος τρίτεκνης για να συμμετέχω. Απλά είμαι τρίτεκνη και δεν το έχω δηλώσει.
Παρερμήνευσα τις διαγωνιζόμενες θέσεις, ίσως για αυτό να το έκανα. Λόγω της αυστηρότητας και γραφειοκρατίας των διαγωνισμών του δημοσίου, γίνεσαι καχύποπτος και πολλές φορές δημιουργούνται αμφιβολίες.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου,

Καλησπέρα,

Υπάρχουν διαθέσιμα τα θέματα του Β' σταδίου από το διαγωνισμό Υ.Π.Α. 2008?
Ή έστω ένα sample test του Β' σταδίου?

Ευχαριστώ,

Ενώ υπήρχαν στο site του ασεπ, πλεόν δε μπορώ να τα βρω...

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

έβγαλε δελτίο τύπου το ΑΣΕΠ για την ερώτηση 50:

http://www.asep.gr/webcenter/portal/ase ... sd6jpke_75

Ορθώς κατά τη γνώμη μου :great: .Με πρόχειρους υπολογισμούς αυτό σημαίνει ότι κάθε σωστή ερώτηση θα παίρνει πλέον 2+2/49 ενώ κάθε λανθασμένη θα σου αφαιρεί 0.5+2/49
Πρακτικά δεν αλλάζουν πολλά αφού οι περισσότεροι εξ ημών είχαμε ενστάσεις ούτως ή άλλως για την ερώτηση 50.
Σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές τα αποτελέσματα γίνεται προσπάθεια να βγουν μέσα στη βδομάδα.
Καλή επιτυχία σε όσους το θέλουν πραγματικά! ;)

Κάθε σωστή παίρνει πλέον 2.04 οπότε φαντάζομαι ότι κάθε λάθος απάντηση θα σου αφαιρεί το 1/4 της σωστής όπως ήταν και προηγουμένως, δηλ. 2.04/4=0.51. Με τι λογική βγάζεις εσύ την αρνητική βαθμολογία;