Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλησπέρα σε όλους

Υπάρχει κανείς που να έχει υλικό για το διαγωνισμό(σημειώσεις,θέματα,κτλ)και δε θα είχε πρόβλημα να το μοιραστεί; :)

Καλησπέρα!ώσπου να προχωρήσει ο διαγωνισμός θα ήθελα να προκαλέσω με μια ερωτησούλα .. απλή και καλοκαιρινή
Βραδιάζει αργότερα
α.Στο Καστελόριζο απ ότι στη Ρώμη
β.Στη Ρώμη απ ότι στη Βέρνη
γ.Στο Παλέρμο απ ότι στη Σόφια
δ.Στη Βαλέτα απ ότι στο Παρίσι?
Απ το γ) όμως κάποιος θα βρεί την σωστή απάντηση αγοράζοντας μια "γή" που περιστρέφεται,έχει στον πλάι έναν άξονα.αν την περιστρέψεις απο αριστερά προς δεξιά ο άξονας σκιάζει πρώτα την Σόφια και ύστερα την Ιταλία.....το ίδιο ισχύει και με τις ερωτήσεις "ξημερώνει νωρίτερα?,ξημερώνει αργότερα? βραδιάζει νωρίτερα...

Υδρόγειος. Που τη θημήθηκες; Εγώ με τα ζόρια κρατάω στο σπίτι αυτήν που είχα παιδί. Στην εποχή του google earth ενδέχεται να υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει για τι αντικείμενο μιλάς.

Στην ουσια τώρα. Αν υπάρχει απόφοιτος πανεπιστημίου που χρειάζεται να του αναλυθεί η λογική πίσω από την απάντηση τότε ας μην κάνει τον κόπο να δώσει.

Είσαι πολύ καλός φίλε μου στις προσγειώσεις! :great: εμένα μου χρειάζεται η υδρόγειος γιατί μ' αρέσει να παίζω ακόμα και είναι και σκισμένη ίσα που βλέπω την Ευρώπη...

Μεχρι πρόσφατα δεν ξέραμε πότε δυει ο ήλιος ακριβώς ούτε στα ελληνικά αεροδρόμια... πάντως υδρόγειο στη δουλειά δεν έχουμε. Μήπως θα ήταν χρήσιμη σαν backup σύστημα ; :)

ezzio_atc":gje0otpd said:
Αν θυμάμαι καλά και στον προηγούμενο διαγωνισμό είχε πολλούς τέτοιους υποψηφίους (λάθος αιτήσεις, ημ/νιες γέννησης κλπ)
Τώρα δεν ξέρω σε ποιο στάδιο εξετάζουν ή αν έχουν εξετάσει ήδη τα τυπικά προσόντα (πτυχία ΑΕΙ, Αγγλικά, Η/Υ, στρατό). Σίγουρα τα καταθέτεις ξανά αυτά μετά το πέρας της διαδικασίας σαν διοριστέος, αλλά θα είχε πιο πολύ νόημα ίσως να κόψουν και γι αυτά από την αρχή.

Καλησπερα κι απο μενα!

Πρωτο μου ποστ στο φορουμ.

Ο λογος που δεν εχουν απορριφθει οσοι δεν εχουν τα τυπικα προσοντα (πτυχιο τριτοβαθμιας, Αγγλικα, Η/Υ) ειναι διοτι μεσα στην προκυρηξη λεει οτι εαν δεν καλυφθουν οι 32 θεσεις απο ατομα τα οποια πληρουν τις προϋποθεσεις, τοτε θα καλυφθουν απο τους αμεσως επομενους. Για παραδειγμα εαν δεν βρεθουν 32 ατομα που να εχουν ολα τα παραπανω, να περασουν την βαση στον γραπτο διαγωνισμο, να μην κοπουν στην ορθοφωνια και στα ιατρικα τοτε θα παρουν ατομα που ναι μεν περασαν τα τεστ αλλα για παραδειγμα δεν εχουν πτυχιο υπολογιστων.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Μήπως γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια χώρα που μπορείς να γίνεις ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακόμη και αν είσαι άνω των 30 ετών;

Νομίζω στη Μεγ. Βρετανία γίνεται (δεν είμαι σίγουρος όμως). Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά σε πολλές διεθνώς έχουν καταργηθεί τα όρια ηλικίας για την πρόσβαση στην εργασία ακόμα για αυτό το πολύ απαιτητικό επάγγελμα. Η δική μας χώρα όπως και η Γερμανία και λίγες άλλες ακόμα κατάφωρα παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την μη διάκριση στην πρόσβαση στην εργασία. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι ώστε να διασφαλίσεις ότι κάποιος είναι κατάλληλος για ΕΕΚ και ότι θα έχει μακρόχρονη παραγωγική Υπηρεσία.
Δεν συντρέχουν απαραίτητα οι ειδικοί λόγοι που προφασίζεται η ΥΠΑ και θα έπρεπε η κάθε περίπτωση να εξετάζεται ατομικά. Μεγάλη συζήτηση!

Ευχαριστώ για την απάντηση.

divined":3vftmp0a said:
Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά σε πολλές διεθνώς έχουν καταργηθεί τα όρια ηλικίας για την πρόσβαση στην εργασία ακόμα για αυτό το πολύ απαιτητικό επάγγελμα. Η δική μας χώρα όπως και η Γερμανία και λίγες άλλες ακόμα κατάφωρα παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την μη διάκριση στην πρόσβαση στην εργασία. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι ώστε να διασφαλίσεις ότι κάποιος είναι κατάλληλος για ΕΕΚ και ότι θα έχει μακρόχρονη παραγωγική Υπηρεσία.
Δεν συντρέχουν απαραίτητα οι ειδικοί λόγοι που προφασίζεται η ΥΠΑ και θα έπρεπε η κάθε περίπτωση να εξετάζεται ατομικά. Μεγάλη συζήτηση!

γιατί δεν το λέγατε νωρίτερα αυτό να έστελνα κ εγώ την αίτηση που δεν είχα τότε το πτυχίο; τώρα το έχω βέβαια αλλά δεν μπορώ να δηλώσω συμμετοχή.. τυχερή απ' την κούνια το ξέρω!