Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Καλησπέρα σε όλους/ σε όλες,

ψάχνω γενικότερα να δω την μισθολογική κλίμακα των ΕΕΚ, αλλά δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο. Επειδή η προκήρυξη γενικότερα και οι εξετάσεις ειδικότερα συνεπάγονται (για όσους σαν εμένα δεν κατοικούν Αττική) ένα Α' κόστος και στην περίοδο που διανύουμε δεν είναι καιρός για δοκιμές, θα ήθελα να ρωτήσω που κυμαίνεται ο μισθός κάποιου που μόλις προσλήφθηκε ως ΕΕΚ. Όπως σίγουρα κατανοείτε όλοι, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει για το επάγγελμα αυτό, προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα ήθελα λοιπόν, κάποιος καλός άνθρωπος, να μου πει πού κυμαίνονται οι μισθοί αυτοί ή έστω, να διαλέξει ένα κουτάκι. :) Ελπίζω στην κατανόησή σας!

Α) 500- 1500 ευρώ/μήνα
Β) 1501- 2500 ευρώ/μήνα
Γ) 2501- 3500 ευρώ/μήνα

Δεν συνεχίζω, γιατί αν είναι περισσότερα από 3500, τότε θα τρέξω να κάνω τα χαρτιά μου αύριο πρωί-πρωί!! :)

Καλησπέρα,

Χωρίς να γνωρίζω απο πρώτο χέρι αλλά έχοντας κάνει έρευνα (μέσα απο φόρουμς) για το συγκεκριμένο επάγγελμα τη τελευταία διετία, έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι η 2η απάντηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Γενικότερα επικρατεί μια ανεξήγητη μυστικοπάθεια κι ένα τσουβάλιασμα προς αυτούς που ενδιαφέρονται για το ύψος του μισθού των ΕΕΚ χωρίς ποτέ να έχω συναντήσει ξεκάθαρη απάντηση, με το πρόσχημα οτι ο μισθός δεν είναι κριτήριο επιλογής της συγκεκριμένης δουλειάς "και αν σε νοιαζει ο μισθος καλύτερα να μην δώσεις για ΕΕΚ'' κάτι το οποίο έχει μεγάλη δόση αλήθειας εφόσον επρόκειτο για μια εργασία με ένα απο τα υψηλότερα ποσοστά ευθύνης και αγάπης για το αντικείμενο αλλά προφανώς, ειδικά στην εποχή που βρισκόμαστε, δεν υπάρχει ανθρώπος που να μην ενδιαφέρεται για τις απολαβές της εργασίας του.

Για να μη σε κουράζω με το παρασκήνιο της υπόθεσης, στηρίζω την απάντηση μου στο οτι σε ένα φόρουμ είχα διαβάσει οτι ο μισθός είναι ο βασικός ενός δημισίου υπαλλήλου συν 2.000 ευρώ (που προέρχεται απο μια άλλη υπηρεσία το όνομα της οποίαςδεν θα ήθελα να το πω καθώς δεν το θυμαμαι καλα και θα εκτεθω!).
Ακόμη έχω διαβάσει απο ΕΕΚ να μην πιστεύουμε τις φήμες για τις απολαβές τους καθώς λένε δεν είναι ούτε τα μισά(πιστεύω εξαιτίας της ύπαρξης ενός άρθρου που τις κατατάσει μέσα στις 5 καλύτερα αμειβόμενες δουλειές παγκοσμίως)
Σε κάθε περίπτωση, έχω πληροφορηθεί (πάλι μέσα απο φόρουμ) οτι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δεν υπάρχουν απολαβές και η διαμονή όπως και τα υπόλοιπα έξοδα είναι αποκλειστικά ευθύνη του διορισμένου.

Καλό θα ήταν όποιος γνωρίζει, με όλη την καλή διάθεση που μπορεί να έχει να μας πληροφορήσει καλύτερα ή τουλάχιστον να διαψεύσει τα λεγόμενα μου σε περίπτωση που έχω πέσει θύμα της διαδυκτιακής παραπληροφόρησης ώστε να μην διαιωνίζονται λανθασμένες πληροφορίες.

Ο κλάδος είναι ΠΕ2. Με βάση τον 4024/2011 το κατώτατο κλιμάκιο για ΠΕ είναι 1092 μικτά. Βασικός μισθός λοιπόν 1092 μικτά. Στον βασικό μισθό προσθέστε υπερωρίες και ένα επίδομα που παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι της ΥΠΑ το ύψος του οποίου διαφέρει ανά κλάδο και κατηγορία υπαλλήλων ανάλογα με την συνεισφορά του κλάδου στην παροχή υπηρεσιών αεροναυτιλίας. (Υπηρεσίες αεροναυτιλίας είναι: α) οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας β) οι υπηρεσίες επικοινωνιών, πλοήγησης και επιτήρησης, γ) οι μετεωρολογικές υπηρεσίες που προορίζονται για την αεροναυτιλία και δ) οι υπηρεσίες αεροναυτικών πληροφοριών).

Ημερομηνία διορισμού είναι η ημερομηνία δημοσίευσης του ΦΕΚ διορισμού. Μισθοδοτούμενος είσαι από την ημέρα της ορκομωσίας. Από τότε υπολογίζεται και ο μισθός. Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης στην Αθήνα δεν λαμβάνεις κάποιο επίδομα ή αποζημίωση για σίτιση και στέγαση. Πρώτη απόδοση μισθού θα γίνει λογικά μετά από δυο περίπου μήνες από τον διορισμό.

CHRISTOS55":3eiay3hi said:
george 150, εννοείς εάν παίζει ή καλύτερα αν χρησιμοποιεί πρόγραμμα απεικόνισης πτήσης μέσω του υπολογιστή του. Με τo Flight Simulator δεν πετάς.

Αν πρόσεξες το "πετάει" το έχω σε εισαγωγικά... :)

Έλεος πια οι μισές ερωτήσεις σε αυτό το φόρουμ είναι ποιος είναι ο μισθός του ΕΕΚ. :mad:

Και εγώ υποψήφιος είμαι αλλά ουδέποτε ρώτησα κάποιον ΕΕΚ πόσα λεφτά παίρνει επειδή θεωρώ
πιο εποικοδομητικό να προσπαθήσω να μάθω πως μπορώ καλύτερα να προετοιμαστώ για τις εξετάσεις
παρά να λύσω τον γρίφο αν παίρνουν 1000,2000 ή 3000 ευρώ, πόσο μάλλον όταν από τη στιγμή που δεν
είμαι ο Αινσταϊν οι πιθανότητες που έχω να μπω είναι μετρημένες και εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες.

Οπότε καλά κάνουν οι Ελεγκτές που μας διαβάζουν και δεν λένε πόσα παίρνουν στον κάθε περαστικό που
μπαίνει να γράψει ένα ποστ και να την "κάνει".

Επίσης έλεος με τις διαφημίσεις των φροντιστηρίων του στυλ έλα σε μας, γίνε ΕΕΚ και βγάζε 2000 το μήνα.
Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και με άσχημο τρόπο...

Προσπάθησε, πέτυχε και όταν έρθει η στιγμή να πάρεις την απόφαση είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις κάποιον
με τρόπο και όχι σαν 10 χρονο τότε δεν έχει λόγο να μην σου πει...

Επίσης κατ' εμέ από τη στιγμή που ΕΕΚ γίνονται μόνο οι Ελίτ καλά κάνουν και παίρνουν όσα παίρνουν... δηλαδή
οι δικαστές λιγότερα παίρνουν???

Αυτό που μπορώ να πω σύμφωνα με αυτά που έχω διασταυρώσει τόσον καιρό είναι ότι 500 ευρώ δεν παίρνεις...
όπως επίσης ότι για να φτάσεις να παίρνεις καλά χρήματα θέλει χρόνια και πολλή μετεκπαίδευση και προσπάθεια από
μέρους σου οπότε αν κάποιος το βλέπει μόνο για βόλεμα καλύτερα να το ξανασκεφτεί...

Αυτά από μένα και ξαναλέω ότι είμαι υποψήφιος και όχι εν ενεργεία...

Όταν περνάτε έξω από ένα αεροδρόμιο και γυρνάτε το κεφάλι προς τον πύργο ελέγχου τι λέτε?
"Πόσα χρήματα παίρνουν αυτοί οι πο@στηδες εκεί μέσα" ή "τι ωραία θα ήταν να μπορούσα να ανέβω κι εγώ, ν΄ακούσω τις συνομιλίες με τα αεροσκάφη και να δω καμιά προσγείωση!"?

Αν η απάντηση είναι το πρώτο, διαλέξτε κάτι άλλο καλύτερα! :cool:

Εγώ πάντως πάντα κοίταζα τον πύργο ελέγχου με δέος ώσπου έφτασα 30 χρονών
για να μάθω πως γίνεται κανείς ΕΕΚ και τι μισθό κατά προσέγγιση παίρνει....

Υπάρχει κανεις εδω που έχει αποστείλει την ηλεκτρονική αίτηση για την προκήρυξη;

Topografos":3c6ljot3 said:
Εγώ πάντως πάντα κοίταζα τον πύργο ελέγχου με δέος ώσπου έφτασα 30 χρονών
για να μάθω πως γίνεται κανείς ΕΕΚ και τι μισθό κατά προσέγγιση παίρνει....

Άργησες να αναρωτηθείς... :rolleyes: :rolleyes:

Καλησπέρα!

Ξέρετε αν εντάσσομαι στην κατηγορία των τριτέκνων; Είμαι 25 ετών και τα 2 μου αδέρφια είναι άνω των 30.
Κάπου διάβασα ότι πρέπει τα άλλα 2 παιδιά να'ναι κάτω από 23...? Δεν ξέρω αν ισχύει.. δε βλέπω να λέει κάτι ξεκάθαρα η προκήρυξη.