Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Οσοι εχουμε πτυχιο πληροφορικης οποτε αρκει το πτυχιο μας για να αποδειξουμε τη γνωση Η/Υ
στο βημα 5 "ΓΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ" βαζουμε κατι ή το αφηνουμε κενο;

Με την εμπειρια τελικα εχει βγαλει ακρη κανεις τι παιζει;
Μονο αν εχεις εμπειρια ως ελεγκτης μετραει;
Τα αλλα που γραφει η προκυρηξη περι στρατιωτικης θητειας, stage, ερευνητικων προγραμματων, διδακτικης εμπειριας κλπ ισχυουν;

Καλησπέρα,
σχετικά με την προκήρυξη ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν χρειάζεται το πιστοποιητικό υγείας κατά την υποβολή της αίτησης και πως και από που το προμηθευόμαστε..
Επίσης, χρειάζεται μετάφραση από δικηγόρο του πτυχίου των Αγγλικών;
Το παράβολο μπορούμε να το πάρουμε από την εφορία; Γιατί είδα ότι μέσω ασεπ είναι πολύ μεγάλη η διαδικασία.
Αυτά! Ελπίζω να μου απαντήσετε!

Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος,

σχετικά με την διαδικασία της online αίτησης που τρέχει αυτήν την εβδομάδα, στο βήμα όπου ζητείται ο τίτλος σπουδών και έχει να επιλέξεις απο την αναδυόμενη λίστα κάποιο συγκεκριμένο ελληνικό πανεπιστήμια, σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί από πανεπιστήμιο εξωτερικού τι συμπληρώνεις?

Είναι το μοναδικό σημείο που δεν ξέρω τι να βάλω και δε μπορώ να ολοκληρώσω την διαδικασία.
Καλώ επανελλειμένως τα γραφεία του ΑΣΕΠ αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να πιάσω γραμμή.

Παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Δοκιμάστε να καλέσετε το 213 1319 141 για τυχόν απορίες, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δοκιμάστε να ρωτήσετε σε ένα από τα διάφορα σάιτ που ασχολούνται με προσλήψεις, όπως: diorismos.gr κ.λ.π.

Καλησπέρα!
Το θέμα για τους ΕΕΚ είναι ανοιχτό πολλά χρόνια και αυτή τη περίοδο είναι αρκετά επίκαιρο. Ο λόγος που γράφω είναι για να εκφράσω την άποψη μου για ένα θέμα που με απασχολεί όλον αυτόν τον καιρό που αναζητώ πληροφορίες για τον διαγωνισμό. Παρατηρώ σε διάφορα σχόλια όχι μόνο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα αλλά κυρίως σε πολλές άλλες όπου γίνεται σχετική συζήτηση, να υπάρχει απο του σχολιαστές διάθεση υποβιβασμού συγκεκριμένων σχολών του Πανεπιστημίου (θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης) που κορυφώνεται στην θεολογική σχολή. Ως απόφοιτη της θεολογικής σχολής (στα τελειώματα πλέον του μεταπτυχιακού) αισθάνομαι αδικημένη απο τον τρόπο που η πλεοψηφία βλέπει τα πράγματα καθώς λένε συνήθως ''μέχρι και...θεολόγοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής", ή οτι δεν θα έπρεπε οι θεολόγοι να συμμετέχουν. Καταρχάς να πω οτι είμαι της άποψης οτι οι κατεξοχήν αδικημένοι είναι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ εφόσον δεν έχουν καν το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν αφορά απο τις απόψεις της πλειοψηφίας. Πίσω στην αιτία συγγραφής του μηνύματος αυτού λοιπόν, θεωρώ οτι δεν υπάρχει λόγος υποβιβασμού των ικανοτήτων ατόμων που ασχολήθηκαν με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Εάν κρίνονταν δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σίγουρα οι φιλόλογοι, νομικοι κτλ. δεν θα είχαν πετύχει στους διαγωνισμούς. Το αντικείμενο του καθενός είναι ξεχωριστό και είναι πιθανό στο α' μέρος να επιτύχει καλύτερη βαθμολογία ένας φιλόλογος, ενώ στο β' μέρος ένας μαθηματικός αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Στην πραγματικότητα, εάν υπήρχε σχολή ΕΕΚ στην οποία θα εισαγόμασταν με παρόμοιο τρόπο όπως στις Σχολές που φοιτήσαμε δεν θα υπήρχε λόγος διαγωνισμού, και καθώς καμία σχεδόν ειδικότητα (απο όσο γνωρίζω) στον ελλαδικό χώρο δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο γι αυτό θεωρούμαστε ικανοί οι της τριτοβάθμιας εκπαιδευσης να συμμετέχουμε(αδικώντας τους αποφοίτους των ΤΕΙ). Σε αυτούς που εμάς τους θεολόγους μας βλέπουν ως ανάξιους να ανταποκριθούμε ως ΕΕΚ λόγω των σπουδών μας θα ήθελα να επισημάνω οτι κι εμείς "ματώσαμε" για να αποφοιτήσουμε, κι εμείς προσπαθήσαμε να μπούμε στα πανεπιστήμια και στα τει με το σάπιο σύστημα των πανελλαδικών κι επιλέξαμε αυτήν την σχολή άλλοι επειδή ήθελαν να μελετήσουν το φαινόμενο της θρησκείας στον κόσμο(όπως κάποιος επιθυμεί να σπουδάσει υποκριτική για παράδειγμα) και άλλοι, όπως εγώ, επειδή συναντήσαμε αποτυχίες και δυσκολίες εκείνη την περίοδο των εξετάσεων, αλλά παρόλα αυτά θελήσαμε να αναπτυχθούμε μορφωτικά ή θεωρήσαμε πιο ειλικρινές να σπουδάσουμε θεολογία απο κάτι το οποίο δεν μας ενδιέφερε ουτε λίγο(π.χ τει ακτινολογίας/οπτικών). Οι θεολόγοι αντιμετωπίζουμε συχνά ρατσισμό για πολλούς λόγους και συμβαίνει συχνά όταν διαβάζω προκυρήξεις ακόμη και για πολύ απλές θέσεις όπως γραμματείς να μη θεωρούμαι ικανή να πάρω μέρος σύμφωνα με το κράτος όπως ένας φιλόλοφος/ψυχολόγος/νομικός. Το αντικείμενο των ΕΕΚ με ενδιαφέρει πάρα πολύ και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτόν τον διαγωνισμό! Γι' αυτόν τον λόγο, γνωρίζοντας οτι ο διαγωνισμός αφορά τις δεξιότητες και κάποιες βασικές γνώσεις, θα λάβω μέρος με το κεφάλι ψηλά και θα αποστομώνω κάθε φορά όποιον προσπαθεί να με πείσει οτι δεν είμαι άξια σε σχέση με αυτόν, παρά το γεγονός οτι οι θέσεις είναι ελάχιστες και μόνο οι άριστοι θα πετύχουν.

Υ.Γ. Συγχωρέστε με για τον όγκο του μηνύματος στην προσπάθεια να εκφράσω το δίκιο μου, χωρίς να παρέχω καμία πληροφορία για τον διαγωνισμό αλλά πρόκκειται απλά για την άποψη μου. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε τέτοια συζήτηση και επέλεξα την σελίδα σας και επειδή την παρακολουθώ καιρό αλλά κι επειδή μου φάνηκε η περισσότερο αξιόλογη για να εκφράσω κάτι τέτοιο. Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και ελπίζω να τα λέμε συχνά βοηθώντας ο ένας τον άλλο με πληροφορίες.

Καλημέρα,

φαντάζομαι το έχουν εκφράσει και άλλοι σε αυτό το thread. Θεωρητικά τόσο στο διαγωνισμό όσο και στη δουλειά αυτή δεν έχει σημασία τι σχολή έχει τελειώσει κάποιος.

Όσον αφορά το διαγωνισμό, μιας και οι απαιτούμενες γνώσεις είναι γνώσεις λυκείου, αν έχεις προετοιμαστεί και είσαι και "στη μέρα σου" (γιατί χρειάζεται και αυτό, κακά τα ψέματα) θα τα πας μια χαρά. Ο ανταγωνισμός όμως θα είναι πολύ μεγάλος, αλλά από την άλλη όσο άγχος θα έχεις εσύ, άλλο τόσο θα έχουν και οι άλλοι, άσχετα αν θα το δείχνουν ή όχι... Στο προηγούμενο διαγωνισμό υπήρχαν άτομα πολύ σχετικά με την αεροπορία που απέτυχαν και άλλοι που προετοιμάστηκαν πολύ λίγο και τους πέρασαν. Υπήρχε άγχος και ψυχολογική πίεση.

Όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης και της δουλειάς, για όσους περάσουν: σίγουρα θεωρητικά πάντα ένας απόφοιτος μη θεωρητικών σχολών θα έχει ένα αβαντάζ κατανόησης εννοιών που έχει γνωρίσει και στις σπουδές του. Ο αντίστοιχος απόφοιτος θεωρητικών απλά θα πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω. Όμως η δουλειά δεν είναι μόνο αυτό, έχει πολύ και συνεχές διάβασμα και κατανόηση κανονισμών. Δοκιμάζει και τις υπόλοιπες δεξιότητες που έχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως παρατηρητικότητα, μνήμη, ψυχραιμία, και αυτές δεν αποκτούνται από κάποιο ΑΕΙ. Όμως πάνω απ' όλα η δουλειά αυτή απαιτεί αγάπη προς την αεροπορία. Δεν είναι μία συνηθισμένη δουλειά ΔΥ. Οι χειρότεροι ΕΕΚ είναι αυτοί που μπήκαν για βόλεμα.

"Πετάει" κανείς ενδιαφερόμενος υποψήφιος flight simulator? Θα του είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν είναι και επιτυχών! :cool: :)

george 150, εννοείς εάν παίζει ή καλύτερα αν χρησιμοποιεί πρόγραμμα απεικόνισης πτήσης μέσω του υπολογιστή του. Με τo Flight Simulator δεν πετάς.

Γεια σε όλους :D έχω και εγώ μια ερωτησουλα αναφορικά με την προκήρυξη που δε διευκρινίζεται σε κάποιο σημείο. Ξέρει λοιπόν κανεις για ποιο λόγο υπάρχει η επιλογή "άδεια εργασίας" στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομιστούν; άδεια εργασίας πάνω στο πτυχίο ΑΕΙ μας; :?: