Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Νομίζω οπώς και στον προηγούμενο διαγωνισμό υπάρχει αρκετή ασάφεια στο ΦΕΚ περί του θέματος. Καλύτερα όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν να δώσουν τα 152Ευρώ για τη παροχή του πιστηποιητικού ας το κάνουν, να το στείλουν μαζί με τα δικαιολογητικά.

Μήπως υπάρχει πιθανότητα να μάθουμε λεπτομέριες περί των εξετάσεων. Θεματολογία, ύλη, κλπ
Μιας και τα φροντιστήρια έχουν άπιαστες τιμές και τρομερή μυστικοπάθεια...

Πρέπει να υπάρχει ένα άνω όριο, με τη λογική οτι ο ΕΕΚ θα πρέπει να έχει μπροστά του ένα ορισμένο χρονικό διάστημα "απόδοσης", αφού έχει τελειώσει με τις εκπαιδεύσεις και αφού πλέον πατά γερά στα πόδια του. Πιστοποιητικό υγείας μπορεί να πάρει και κάποιος... 60ρης, αυτό σημαίνει οτι πρέπει το όριο να είναι... Unlimited? :rolleyes: :)

Θα μπορούσανε να είχανε βάλει ένα ελάχιστο όριο προσδόκιμης υπηρεσίας. π.χ. να έχει μπροστά του 5-10 χρόνια.

Καλησπέρα και από μένα, 2 ερωτήσεις σε όποιον τυγχάνει να έχει καταλάβει καλύτερα από μένα την προκύρηξη.
1. Σαν αποδεικτικό εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων τι έγγραφο απαιτείται να αποστείλουμε?
2. Ενδέχεται η ιδιότητα στο στρατό σαν Διαβιβαστής με χειρισμό ασυρμάτων να αναγνωριστεί ως εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ!

Forum επιτρέψτε μου και πάλι να απευθύνω διερευνητική ερώτηση για τα οικονομικά. Διαβάζω προσεκτικά τις προηγούμενης σελίδες και διακρίνω ιδιαίτερα φορτισμένα σχόλια για την φύση της συγκεκριμένης δουλειάς και την μεγάλη ιδιαιτερότητάς της. Καθότι, γενικώς οι καιροί είναι δύσκολοι, προσωπικά με αφορά το οικονομικό και οι απολαβές, προσεχώς αλλά και στο μέλλον. Δεδομένης της πρόθεσης για αφοσίωση στις απαιτήσεις της δουλειάς (όπως υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε σε κάθε δουλειά), τι έχει να περιμένει κανείς σε επίπεδο απολαβών;
Συγχωρέστε με για την επιμονή, αλλά με απασχολεί ιδιαιτέρως καθώς βρίσκομαι στην φάση της αναζήτησης νέας δουλειάς και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

zafvagos":3s25rgfw said:
Καλησπέρα και από μένα, 2 ερωτήσεις σε όποιον τυγχάνει να έχει καταλάβει καλύτερα από μένα την προκύρηξη.
1. Σαν αποδεικτικό εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων τι έγγραφο απαιτείται να αποστείλουμε?
2. Ενδέχεται η ιδιότητα στο στρατό σαν Διαβιβαστής με χειρισμό ασυρμάτων να αναγνωριστεί ως εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ!

Στο 2 σίγουρα όχι.

Κύριε Dim Spyrou. Για να πληρωθείς θα πρέπει πρώτα να συμμετέχεις στον Διαγωνισμό, να κριθείς ικανός, να προσληφθείς και να αποδώσεις στην εκπαίδευση. Όλη αυτή η διαδικασία θα σου δώσει και την εικόνα του αν σου ταιριάζει η συγκεκριμένη εργασία. Εάν εν το μεταξύ έχεις άλλη εργασία και σού είναι δυνατόν να συμμετάσχεις στον Διαγωνισμό, κάντο. Αν όμως δεν έχεις άλλη εργασία μάθε λοιπόν την παροιμία. "Σε κάποιον τάζανε ένα γάιδαρο και αυτός του κοίταζε τα δόντια".

Δεδομένης της ανάγκης σε χρόνο για την συμμετοχή στην μετά-διαγωνισμού διαδικασία, προκύπτει και η ανάγκη για να αφήσεις την εργασία που έχεις ήδη. Σε τέτοια περίπτωση, θεωρώ ότι και την τερηδόνα στα δόντια του γαϊδάρου θα κοίταζα. Η επιθυμία μου λοιπόν για να έχω μια εκ των έσω εικόνα για τις απολαβές, εξακολουθεί να υπάρχει. Ευχαριστώ.

Αναφορικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών στο επάγγελμα των ΕΕΚ νομίζω ότι το μόνο που έχει απόλυτη είναι αυτό στο Air Transport Managemet στο City University.
Για το πιστοποιητικό υγείας κατηγορίας Γ διαβάζοντας την προκήρυξη καταλήγω στο ότι δεν απαιτείται η κατάθεσή του μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη ας το πει.
Τέλος αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει με ηλεκτρονικές σημειώσεις για την προετοιμασία για τις εξετάσεις θα ήμουν ευγνώμων.

jim88":eokkv2b0 said:
Αναφορικά με τη συνάφεια των μεταπτυχιακών στο επάγγελμα των ΕΕΚ νομίζω ότι το μόνο που έχει απόλυτη είναι αυτό στο Air Transport Managemet στο City University.

Γιατί ειδικά αυτό;

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να γνωρίζουν οι ΕΕΚ είναι management αερομεταφορών (δλδ διοίκηση αεροπορικών εταιρειών)...

Μήπως εννοείς Air Traffic Management;

π.χ. εδώ: http://www.enac.fr/en/menu/programmes/a ... management

με την εμπειρια τι ακριβως παιζει;
Στη σελιδα 380 του ΦΕΚ λεει οτι ως εμπειρια πιανεται μονο η προυπηρεσια ως ελεγκτης εναεριας κυκλοφοριας
αλλα μετα πιο κατω στη σελιδα 388 εχει μια σειρα απο ειδικες περιπτωσεις (συμμετοχη σε ερευνητικα προγραμματα, διδακτικη εμπειρια, στρατιωτικη θητεια, stage)

Ο.τι να ναι

george 150":18yipvc2 said:
zafvagos":18yipvc2 said:

Ευχαριστώ πολύ!

Στο 2 σίγουρα όχι.

στο ΦΕΚ παντως γραφει

Ως εργασία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο Τομέα, θεωρείται επίσης:
• Η απασχόληση κατά τη διάρκεια της Στρατιωτικής Θητείας.
• Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE) του Ο.Α.Ε.Δ.
• Η απασχόληση με Σύμβαση Έργου σε φορείς του Δημοσίου.