Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

αιRe: Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Δεν θέλω να ξανακούσω σε αυτό το φόρουμ ''εγώ δεν θα τα καταφέρω λόγο ιδιότυπων εμποδίων ,δεν θα έχω την τύχη την δικιά σας και κα.''Τα όνειρα δεν είναι ποτέ βολικά δεν συμβαδίζουν ποτέ με το ανθρώπινο μυαλό μας, είναι γεμάτα εμπόδια που μας φαίνονται σαν ωκεανός χωρίς ίχνος στεριάς στον ορίζοντα.Κάποτε πέταξε ένα έγγραφο μιας εταιρίας και έπρεπε να το ψάξω στα σκουπίδια έπιασα καταλάθος ένα cd και ενστικτωδώς το πήρα αν και βρώμικο,το κοίταζα συνέχεια λες και ήταν κάτι πολύτιμο όμως δεν το έβαζα στον υπολογιστή, μια μέρα το αποφάσισα εν ώρα εργασίας μου και έκπληκτη είδα οτι με δίδασκε τις πορείες των αεροσκαφών..έδινα 90 και το αεροσκάφος πήγαινε 90 μοίρες..Να προσέχουμε και λίγο τα σημάδια..

Με συγκίνησες βραδιάτικα, έγραψες. Καλή επιτυχία σε όλους!

Παιδιά γεια σας και συγχαρητήρια στους δημιουργούς για το site!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν προστατεύεσαι από τις ακτινοβολίες που υπάρχουν στο αεροδρόμιο στον πύργο ελέγχου. Είχα κάνει ένα μάθημα στο φυσικό σχετικά με ακτινοβολίες και θυμάμαι ότι τα ρανταρ αεροδρομίων έχουν την μέγιστη ακτινοβολία που μπορεί να εκπεμφεί. Επίσης στο Ελληνικό που θα πάνε 25 άτομα έχει αεροδρόμιο και ραντάρ; δεν είναι εγκαταλελειμένο; Θα ήθελα να μου απαντήσουν άτομα που γνωρίζουν γι'αυτή τη δουλειά

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Με διόρθωσε ο solro με την ακρίβεια του (ορθώς βέβαια) σχετικά με τις κεφαλές radar.

Πάντως δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για προστασία από ακτινοβολία.

Holy Dio":3d8mby1v said:
Στο Ελληνικό δεν υπάρχει αεροδρόμιο αλλά υπάρχει ραντάρ.
Ραντάρ;;; Απ αυτά που εκπέμπουν; Δίπλα στη θάλασσα και με βουνά γύρω γύρω; Χλωμό το κόβω.

Τα radar προσεγγίσης πχ Αθηνών, Ρόδου, Θεσσαλονικής είναι κάπως μακριά από τα α/δ συνήθως σε υψώματα. Το μόνο που υπάρχει στους πύργους (και οχι σίγουρα) είναι οι VHF (Gorund, Tower, κλπ) πομποί οι οποίοι δεν έχουν και τεράστια εμβέλεια-ισχύ.

astroautofemotion χα χα χα τώρα φιλοσοφώ εύχομαι και εγώ να πάνε σε ''όλους'' καλά τα διαδικαστικά και σε μένα ακόμα!

Βγήκε η προκήρυξη..

https://www.asep.gr/asep/site/home/LC+M ... 2015_1.csp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 26-10-2015
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Γ/2015 για ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Γ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση τριάντα δύο (32) θέσεων μονίμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με γραπτό διαγωνισμό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Για τις θέσεις ΠΕ2 ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ αποδεκτοί τίτλοι σπουδών: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1. Γνώση Χειρισμού Η/Υ
2. Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Κριτήριό μου δεν είναι μόνο το οικονομικό.... αλλά θα ήθελα να ξέρω... Αν κάποιος γνωρίζει και επιθυμεί να με πληροφορήσει για τους μισθούς των ΕΕΚ ας το κάνει...

Τι παραλογισμός...
Ένας απόφοιτος Θεολογίας μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό κ αποκλείονται απόφοιτοι λυκείου με PPL, ATPL κτλ.

Αυτο ακριβως.