Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Το σημερινό ένθετο "Εργασία" της εφημερίδας Έθνος, έχει (επιγραμματικά) τα προσόντα και την ύλη στην οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι ΕΕΚ και οι υποψήφιοι αερολιμενικοί.
Ηλεκτρονικά θα μπορείτε να το δείτε από αύριο Τετάρτη (στα περίπτερα από σήμερα).

Γενικά προσόντα:
21-30 ετών για ΕΕΚ,
- Πτυχίο ΑΕΙ,
- Άριστα αγγλικά,
- Χειρισμό Η/Υ,
- Πιστοποιητικό υγείας Γ' Κατηγορίας (μόνο για τους ΕΕΚ).

Ύλη για τους αερολιμενικούς (γραπτά, σε ένα στάδιο):
- Λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου,
- Δίκαιο, Πολιτικοί Θεσμοί και Οικονομική Επιστήμη (σε επίπεδο βασικών γνώσεων),
- Θετικές και Φυσικές Επιστήμες - Τεχνολογικές Εφαρμογές (σε επίπεδο βασικών γνώσεων).

Ύλη για τους ΕΕΚ (σε τρία στάδια):
- Λεκτικές δεξιότητες και κατανόηση κειμένου (α΄ στάδιο),
- Δοκιμασία (γραπτό τεστ, β' στάδιο),
- Εξέταση Ορθοφωνίας (γ' στάδιο)

@tassos76:
Πώς αποδεικνύεται η γνώση Η/Υ μπορείς να το δεις αν διαβάσεις οποιαδήποτε προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Είναι πολλοί οι τρόποι απόδειξης.

Καλησπέρα,

ξέρει κανείς να μου πει αν αξίζει να πάει κανείς φροντιστήριο
για προετοιμασία για τις εξετάσεις των ΕΕΚ;

Πήγα στο πρώτο μάθημα ενός φροντιστηρίου αλλά δεν συνέχισα
γιατί θεωρώ ότι εξαιτίας της φύσης της εξέτασης δεν μπορούν να βοηθήσουν τα φροντιστήρια.

Παρακολούθησε κανείς τέτοια σεμινάρια μέχρι το τέλος;
Αξίζει να πας; Γιατί έχω αρχίσει να το ξανασκέφτομαι.

Δεν ξέρω αν αξίζει ή όχι να πας, αλλά μήπως είναι πλέον αργά για κάτι τέτοιο?
Οσονούπω θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Έχεις πάει;;;

Ο διαγωνισμός θα γίνει Φεβρουάριο αν όχι αργότερα,
αυτά τα μαθήματα διαρκούν 1-2 μήνες, οπότε δεν ειναι αργά.

Εγώ προσωπικά από ότι είδα στο 1ο μάθημα δεν μπορούν να
βοηθήσουν. Ισως όμως κάνω λάθος. Για αυτό ρωτάω!!!

Δεν έχω πάει ποτέ σε τέτοιου είδους φροντιστήριο, αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι περισσότερο για να μαζεύουν χρήμα πουλώντας ελπίδα, παρά για να βοηθούν. Άλλωστε όσο κι αν σου φανεί παράξενο, όλα αυτά τα φροντιστήρια προετοιμασίας διαγωνισμών του δημοσίου είναι παράνομα. Ο ίδιος ο "νόμος Πεπονή" (με τον οποίο θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ σαν ανεξάρτητη αρχή) απαγορεύει τη λειτουργία τέτοιων φροντιστηρίων από ιδιώτες.

φιλη ema, το φροντιστηριο μπορει ισως να σε βοηθησει αν εισαι τελειως ασχετη με το αεροπορικο αντικειμενο..παντως για το ειδικο τεστ δε χρειαζεται προετοιμασια (εκτος απο γνωση γεωγραφιας)..επισης,να ξερετε οτι μπορει να αλλαξει το ειδικο τεστ,συμφωνα με τα νεα δεδομενα του Eurocontrol..τιποτα δεν ειναι στανταρ

giwrgos2006":9vdaidhe said:
φιλη ema, το φροντιστηριο μπορει ισως να σε βοηθησει αν εισαι τελειως ασχετη με το αεροπορικο αντικειμενο

Γιώργο, αν είναι τελείως άσχετη δεν έχει καμία τύχη στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Γιώργο συμφωνώ,

να φανταστώ ότι θα δόσεις και εσύ τώρα ή είσαι ήδη ελεγκτής;

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι τελείως άσχετη με το αντικείμενο.
Το μόνο που πιστεύω ότι ίσως να είναι χρήσιμο είναι οι
ηχογραφημένες συνομιλίες ελεγκτών - πύργου που λένε ότι
θα σου δώσουν στο φροντιστήριο.

Έχεις μήπως καμία ιδέα που μπορώ να βρώ τέτοιες συνομιλίες
για να εξοικιωθώ λιγάκι;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

ema":15ymkr6q said:
Έχεις μήπως καμία ιδέα που μπορώ να βρώ τέτοιες συνομιλίες για να εξοικιωθώ λιγάκι;

Αν έχεις καλή σύνδεση Internet, μπορείς να βρείς συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο στο http://www.liveatc.net/.