Έκρηξη στο Domodedovo

payneful_tales

First-Class-Member
Αγαπητά μέλη, μόλις έπεσε στην αντίληψή μου το γεγονός μεγάλης έκρηξης (σύμφωνα με τα ΜΜΕ) στο αεροδρόμιο της Μόσχας (Ντομοντιέντοβο). Το παραθέτω.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231075753

Re: Έκρηξη στο Ντομοντιέντοβο

Το cnn και το bbc μιλάνε για τουλάχιστον 10 (και όχι 20, όπως παραπάνω) νεκρούς και πολλούς τραυματίες... http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12268662

UPDATE: Άσχημα τα νέα. Στα ρωσσικά μέσα (σύμφωνα με το cnn) μιλάνε για πάνω από 30 επιβεβαιωμένους νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες....

Re: Έκρηξη στο Ντομοντιέντοβο

CNN και BBC μιλάνε σταθερά πλέον για 31 νεκρούς και 130 τραυματίες.

τελευταία λένε για 35 νέκρους κι 180 τραυματίες. Μεσά σε αυτούς δε υπάρχουν Ελλήνες.
στην στιγμή της έκρηξης είχαν προσγηώθει πτήσεις από Φρανκφούρτη Μαιν, Brussels, Dusseldorf, Burgas, Οδήσο κι Λονδίνο.

ΥΓ η τρομοκρατική επίθεση μου θυμίζει πάρα πολλή ένα σεναριο του παιχνιδιού Call Of Duty Modern Warface 2
http://www.youtube.com/watch?v=8NMnnMRW ... _embedded#!

Στο call of duty, που έχω παίξει κιόλας το συγκεκριμένο επίπεδο, σκας μύτη με ένα πολυβόλο και τα κάνεις όλα λίμπα, σφάζοντας δεκάδες πολίτες και άνδρες ασφαλείας. Δεν νομίζω να κολλάει πολύ.... :rolleyes:

Πέραν των άμεσων θυμάτων της υπόθεσης, αρχίζουν τώρα οι γελοίες συζητήσεις περί ασφάλειας και νέων μέτρων, με προτάσεις για screening ακόμα πριν μπεις στο κτήριο στα arrivals και συναφείς ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Έλεος, το πρώτο hall στα arrivals στο αεροδρόμιο έχει τόση λογική δικαιολόγηση για μηχανήματα ασφάλειας όση και ένα γήπεδο, ένα club, ένα mall ή ένα σχολείο. Είμαι 100% υπέρ των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας όταν πρόκειται να μπεις σε αεροπλάνο, αλλά αν είναι όπου γίνεται τρομοκρατική επίθεση να μπαίνουν 10 layers ασφάλειας τελικά θα καταλήξουμε να περνάμε από x-rays και πριν μπούμε σπίτι μας.

menelaos":37mqrq4c said:
Πέραν των άμεσων θυμάτων της υπόθεσης, αρχίζουν τώρα οι γελοίες συζητήσεις περί ασφάλειας και νέων μέτρων, με προτάσεις για screening ακόμα πριν μπεις στο κτήριο στα arrivals και συναφείς ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

Υπάρχουν ήδη σε υποψιασμένα αεροδρόμια - θυμάμαι το είχα συναντήσει στα IST, BAH και ΚΤΜ (σε χώρες με ζητήματα ασφαλείας). Αυτό που άκουσα σήμερα είναι ότι μια βδομάδα πριν είχαν την πληροφορία για την επίθεση στη Μόσχα. Αλλά όπως συχνά συμβαίνει κάτι πήγε λάθος και η ασφάλεια δεν λειτούργησε..

flesland":ymyni4l0 said:
Αυτό που άκουσα σήμερα είναι ότι μια βδομάδα πριν είχαν την πληροφορία για την επίθεση στη Μόσχα.

Αυτό τώρα είναι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας ή βγήκε ο Μεντβέντεφ και το είπε;;;
Ακόμη κι αν είναι αλήθεια, πώς θα μπορούσε να είχε μαθευτεί κάτι τέτοιο τόσο σύντομα;
Εγώ άκουσα πως την επίθεση έκαναν Φινλανδοί εξτρεμιστές που θέλουν την επιστροφή της χερσονήσου Κόλα από τους Ρώσους. Άμα το βγάλω αυτό στο τρομαχτικό, αύριο θα το παίξει η Πόπη στον Σκάει πρώτο θέμα...

Το άκουσα χτες στο Mega στις ειδήσεις και δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να γνωρίζουν για την επίθεση οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Εδώ η ΕΛΑΣ πιάνει τους τρομοκράτες με τα πακέτα στο χέρι.

Μαντεύω ότι είτε δεν αξιολογούνται σωστά όλες οι πληροφορίες (όταν αυτές είναι όντως ακριβείς και όχι εντελώς γενικές) ή ότι υπάρχει κακή συνεργασία μεταξύ του ''ρουφιάνου'' και των εκτελεστικών οργάνων.

Τώρα για τους Φινλανδούς και την ''κοιμωμένη νύφη τους'' είναι όντως μια πιθανότητα. Λιγότερη πιστευτή ίσως από το να πεις ότι το κάναν εξωγήινοι αντιστασιακοί κατά του ξανθού γένους...