Δεν θέλω να επηρεάσω καταστάσεις (και παρακαλώ, αν παραβαίνω τους όρους του φόρουμ, να διαγραφεί το post αυτό) απλά να επισημάνω τα εξής:
Παίρνοντας σαν αφορμή κουβέντες φίλων μου (ιδίως μετά τις πυρκαγιές, παρόλο που ήδη αρχίσαμε να τις ξεχνάμε) οι οποίοι λίγο πολύ υποστηρίζουν: "Δεν ψηφίζω κανέναν αυτή τη φορά. Όλοι είναι ίδιοι. Να μη βγάλει αυτοδυναμία κανείς, κλπ κλπ".
Θέλω λοιπόν να ενημερώσω τους φίλους του φόρουμ που τυχαίνει να έχουν την ίδια άποψη ότι:
Για να μη συγκεντρώσει κάποιο κόμμα την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (151 έδρες) θα πρέπει να είναι μεγάλο (αθροιστικά) το ποσοστό των μικρών κομμάτων που θα συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 3% για να μπούν στη Βουλή.
Δηλαδή το να ψηφίζει κάποιος τα "άγνωστα" μικρά κόμματα όχι μόνο δεν "τιμωρεί" το πρώτο κόμμα, αλλά αντιθέτως το βοηθάει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 151 εδρών για να σχηματίσει κυβέρνηση. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, τόσο πιο εύκολα σχηματίζεται κυβέρνηση.
Για να τιμωρηθούν λοιπόν τα δύο (κυρίως) μεγάλα, πρέπει να ψηφιστούν τα υπόλοιπα τρία που θα "μπουν" στη Βουλή.
Αναφέρω τα παραπάνω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΝΕΝΟΣ,
απλά, γνωρίζοντας τον εκλογικό νόμο και τα "τερτίπια του",σας ενημερώνω ότι έχουν φτιάξει τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να τους εξυπηρετεί το γεγονός ότι ο κόσμος έχει απηυδήσει και γενικά θέλει να απέχει να μην ασχολειταί κλπ κλπ. Έτσι καταφέρνουν να επωφελούνται από την αποχή, από τα λευκά, από τα άκυρα και από την ψήφο στα πολύ μικρά κόμματα.
Σημειώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πολιτικό ή κομματικό φορέα