Κουβέντα να γίνεται μου φαίνεται.
Gonso, oύτε διαφήμιση, ούτε δυσφήμιση ούτε μου ξέφυγε (??!!) Απλά προσωπικά, γίνεται ένα όνειρο πραγματικότητα (σιγά σιγά) και πολλοί που έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια μόνο να παραπονιούνται η να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς δεν ‘έπιασαν’ το νόημα και τον λόγο που το έγραψα. Δεν είναι ‘μεγάλα λόγια’ για την σχολή (αυτά δεν μετράνε σε τίποτα), απλά μια καθαρά προσωπική κουβέντα που ήθελα να μοιραστώ με άλλους του χώρου – έχω το δικαίωμα πιστεύω.
Πιο απλά και με περισσότερα λόγια. Το επίτευγμα είναι ότι άρχισαν να έρχονται ξένοι στην Ελλάδα για εκπαίδευση (με όλα όσα συνεπάγονται για την οικονομία, αλλαγές στις διαδικασίες, στην ΥΠΑ, στα αεροδρόμια, στους ATCs κτλ) και δεν είναι πια μονόδρομος προς το εξωτερικό. Δεν έχει σημασία ποιος τους εκπαιδεύει και που αλλά το ότι έρχονται.
Ο συγκεκριμένος ΜΑΘΗΤΗΣ, είναι ένας νεαρός Γάλος, με πτυχία FAA, του οποίου το όνειρο είναι κάποια στιγμή η Air France. Όπως οι περισσότεροι πιλότοι στο ξεκίνημα πρέπει όχι μόνο να δουλέψει για να πληρώσει την εκπαίδευση, αλλά και να ξεκινήσει από κάπου. Η διαδρομή του κυρίου είναι λίγο ασυνήθιστη και μακρινή σε σύγκριση με τους άλλους γι αυτό και τον ανέφερα. Ο Gonso το βρίσκει ‘τραβηγμένο’ (δηλαδή ψέματα), εγώ όνειρο – εκεί φαίνεται να είναι και η διαφορά μας.
Πληροφοριακά, έχουμε μαθητές και από την Φιλανδία, Πολωνία, Κύπρο, Αγγλία, Ιορδανία, Ιρλανδία και φυσικά Ελλάδα, και το Ιανουάριο θα προστεθεί και η Ισπανία στη λίστα. Πολύ καλό πρώτα για τη χώρα και μετά για την Egnatia Aviation.
Όσο για την ιστοσελίδα, gonso ευχαριστώ για το proof reading. Το d το βάλαμε. Πες μου και για τα άλλα μαργαριτάρια – και σ’ ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιώργος
Υ.Γ Μια προσωπική παρατήρηση - αν θέλετε να παίρνουν μέρος στις συζητήσεις σας και στελέχη εταιριών, σχολών κτλ και να μιλούν εκ μέρους της εταιρίας, μην γράφετε με ύφος και ειρωνεία. Δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως εσάς τους ίδιους γιατί σας αγνοούν. Το ‘πάντα καλοπροέραιτα’ δεν τα κάνει όλα εντάξει, όπως πολλοί πιστεύουν.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ξαναλέω ότι τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη.