Easyjet

Στις 6 Ιανουαρίου είχαμε οικογενειακός εισιτήρια με easyjet MXP-ATH.
Η πτήση ακυρώθηκε λόγο καιρού στο Λονδίνο. Μας ενημέρωσαν ότι μπορούσαμε να φύγουμε με easyjet μετά από δύο μέρες όπου θα μας πληρώνανε την διαμονή ή με άλλη εταιρία όπου θα ζητούσαμε
μέσο του site επιστροφή των χρημάτων μας για το σκέλος MXP-ATH. Επιστρέψαμε με Ολυμπιακή το ίδιο βράδυ. Την επόμενη έκανα αίτηση επιστροφής των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνοντας και τα
εισιτήρια της Ολυμπιακής σκαναρισμένα στην στήλη που προβλεπόταν στην σελίδα του site. Μου έστειλαν άμεσα μία απάντηση ότι έχουνε μεγάλο αριθμό αιτήσεων και θα αργήσουν να απαντήσουν και
να μην τους στείλω άλλο e-mail. Έχουν περάσει 15 μέρες και δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Έχω δύο απορίες και θα εκτιμούσα αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία να με διαφώτιζε.
1. Σε πόσο χρόνο απαντούν συνήθως.
2. Αν θα μου επιστρέψουν και τα χρήματα των εισιτηρίων της ΟΑ.
Ευχαριστώ.

Δεν ξέρω αν είναι και η πιο έγκυρη πηγή, αλλα στο site δεν βρήκα στοιχεία ως προς τον τύπο του αεροπλάνου, που θα εκτελεί τις νέες πηγές. Οπότε ψάχνοντας βρήκα αυτό http://www.travelmole.com/stories/1140514.php σύμφωνα με το οποίο τις νέες γραμμές θα τις εκτελεί Α320. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς?
Αλήθεια η Easyjet φαίνεται στα Galilelo κτλ? αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι σε expedia, orbit δεν μου έβγαζε τις πτήσεις, αλλά στο Airtickets.gr τις έβγαζε!

στα crs φαινετε αλλα δε μπορείς να κάνεις κράτηση και έκδοση. απλά ως πληροφορία.

vakiklos":28ukziuf said:
Στις 6 Ιανουαρίου είχαμε οικογενειακός εισιτήρια με easyjet MXP-ATH.
Η πτήση ακυρώθηκε λόγο καιρού στο Λονδίνο. Μας ενημέρωσαν ότι μπορούσαμε να φύγουμε με easyjet μετά από δύο μέρες όπου θα μας πληρώνανε την διαμονή ή με άλλη εταιρία όπου θα ζητούσαμε
μέσο του site επιστροφή των χρημάτων μας για το σκέλος MXP-ATH. Επιστρέψαμε με Ολυμπιακή το ίδιο βράδυ. Την επόμενη έκανα αίτηση επιστροφής των εισιτηρίων συμπεριλαμβάνοντας και τα
εισιτήρια της Ολυμπιακής σκαναρισμένα στην στήλη που προβλεπόταν στην σελίδα του site. Μου έστειλαν άμεσα μία απάντηση ότι έχουνε μεγάλο αριθμό αιτήσεων και θα αργήσουν να απαντήσουν και
να μην τους στείλω άλλο e-mail. Έχουν περάσει 15 μέρες και δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Έχω δύο απορίες και θα εκτιμούσα αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία να με διαφώτιζε.
1. Σε πόσο χρόνο απαντούν συνήθως.
2. Αν θα μου επιστρέψουν και τα χρήματα των εισιτηρίων της ΟΑ.
Ευχαριστώ.

καλημέρα σε όλους
με αφορμή το μύνημα του φίλου να μεταφέρω και εγώ μία πρόσφατη εμπειρία.
συγκεκριμένα στις 18 Δεκέμβρη πετούσε με πτήση της easy από Gatwick για Αθήνα ο αδερφός μου. Ενώ υπήρχαν κάποια προβλήματα με τις χιονοπτώσεις εκεί το αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό απο τις 7:30 το πρωί σύμφωνα με το site του αεροδρομίου.
και ενώ οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες συνέχισαν το πρόγραμμά τους έστω και με καθυστερήσεις, η easy αποφάσισε να ακυρώσει πάνω από 100 προγραμματισμένες πτησεις της απο Gatwick, πράγμα που σημαίνει πάνω από 10000 άτομα στον δρόμο στην κυριολεξία.μερικοί ταλαίπωροι υπάλληλοι να μοιράζουν κάποια χαρτιά με πληροφορίες και να δίνονται οι εναλακτικες για επιστροφή χρημάτων από το site της εταιρίας ή αλλαγή δρομολογίου που εκείνες τις μέρες είχε διαθέσιμο για τις 26 Δεκέμβρη. για να μην κουράζω, για να καταφέρει να επιστρέψει ελλάδα αγόρασε ένα απο τα ελάχιστα εισητήρια που ήταν διαθέσιμα με Air France από Heathrow για Αθήνα via CDG Paris την επόμενη ημέρα. το κόστος του εισητηρίου ήταν 750 λίρες. Ολα τα στοιχεία δόθηκαν στην easy απο τη forma που είχε στο site της και ακόμα περιμένει απάντηση σχεδόν ένα μήνα μετά.
ευτυχώς για εμάς που πετάμε συνέχεια ελλάδα-αγγλία που η easy μετέφερε το δρομολόγιο της απο luton στο Gatwick και έτσι δεν θα ξαναχρειαστεί να μπούμε στην διαδικασία να πετάξουμε με αυτή την εταιρία.
Πάντως θα το τραβήξουμε στην ευρωπαική ένωση μέχρι όσο πάει μέχρι να αποζημιωθούμε για το κόστος αυτής της ταλαιπωρίας.

Απάντησαν χθες ότι μου επιστρέφουν τα χρήματα που έδωσα για τα εισιτήρια της Ολυμπιακής, 506 ευρώ.

φίλε δλδ σου πίστωσαν στην πιστωτική τόσο το εισητήριο της easy όσο κ λεφτά για την πτήση με την ΟΑ;

Εκεί που πάταγες refund τι ακριβώς πεδίο είχε για να βάλεις την ΟΑ;

Γενικώς το να σου πληρώνουν τα εισητήρια άλλης εταιρίας προβλέπεται από κάπου;

Ευχαριστώ κ μπράβο σου μετά από τόση ταλαιπωρία που πήρες τα χρήματα. πάντως η easy ακυρώνει πάρα πολύ εύκολα..

vakiklos":ciaflqzl said:
Απάντησαν χθες ότι μου επιστρέφουν τα χρήματα που έδωσα για τα εισιτήρια της Ολυμπιακής, 506 ευρώ.

Είχατε ήδη πάρει την travel insurance από την ιστοσελίδα τους όταν κλείνατε τα εισιτήρια ή έκαναν την επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια της ΟΑ λόγω των guidelines από την ΕΕ για ακύρωση και καθυστερήσεις πτήσεων?

Ασφάλεια δεν είχαμε, μας είχανε πει σαφώς ότι αν αγοράσουμε εισιτήρια από άλλη εταιρία θα μας αποζημιώνανε μόνο το κομμάτι των εισιτηρίων της easyjet που δεν είχαμε χρησιμοποιήσει.
Καλού κακού σκάναρα τα εισιτήρια της ολυμπιακής και τα πρόσθεσα στο e-mail. Η απάντηση ήρθε ότι μου αποζημιώνουν 506 ευρώ που είναι ακριβός το ποσό που έδωσα στην ολυμπιακή
χωρίς άλλες διευκρινήσεις πως και γιατί.

χαχα... σας βλέπω να αναγνωρίζουν το λάθος τους και να τρέχετε μετά όταν σας ζητάνε τα ρέστα! :twisted:

Πλάκα κάνω... ελπίζω ότι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα ότι η easyjet παρ'όλη την χαμηλού κόστους φιλοσοφία, έχει και εξυπηρέτηση included!