Easyjet

Διαπραγμετεύσεις U2 και ΤCX αναφέρονται, με τους 2ους να ζητάνε χονδρική για να πουλάνε θέσεις της πρώτης ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στις ημ/νίες των ταξιδιωτών...

Déjà vu! Νέα (προς τα επάνω) αναθεώρηση της πρόβλεψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Παίρνοντας τη σκυτάλη από το προηγούμενο, θα είναι το πιο επιτυχημένο οικονομικό έτος της easyJet με αναμενόμενα κέρδη της τάξεως των £310-320 εκ.

Αγαπητέ Cross, δεν θα επανέλθω σε θετικά σχόλια για την εταιρεία, απλά θα ήθελα να θυμίσω ότι στο ενεργό συμβουλο-στελεχιακό δυναμικό της ευκολοπορωθούμενης ανήκει και ο Ρήγας Δογάνης. Έτσι για να έχουμε και μία δεύτερη ματιά πέρα από τα απτά αποτελέσματα και τις ομολογουμένως καλές εταιρικές "συστάσεις".

δικός σου

Ένας γνωστός μου που μένει στο Μπρίστολ και πετάει πολύ συχνά μου είπε: Ποιος τη χ.... τη Ryanair, εμείς στην Αγγλία μόνο την Easyjet ξέρουμε.

Δε χρειάζονται θετικά σχόλια, τα δεδομένα αρκούν. Προφανώς η επιτυχία της easyJet δεν είναι τυχαία.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Τα στοιχεία που βρήκα πάντως μέχρι το 2010 λένε ότι ΕΖΥ και FR διακινούσαν περίπου ίσο αριθμό επιβατών στο UK, όπερ η FR έδειχνε να τα καταφέρνει εξίσου καλά χωρίς να έχει την ίδια καλή φήμη με την εύκολη. Δεν βρήκα νεώτερα στοιχεία, ίσως έχει φύγει μπροστά η EZY?

Ο τύπος γέννημα - θρέμμα Μπριστολιώτης μου είπε πως δεν ασχολούνται με το θέμα της Ryanair και πως όταν θέλουν να πετάξουν πάνε κατευθείαν στην Easyjet. Δεν ξέρω τίποτε για νούμερα και κίνηση επιβατών. Μπορεί τυπικά να μην ισχύει, αλλά η ψυχολογία τους να είναι τέτοια.

O γνωστός σου "Μπριστολιώτης" μπορεί να μην ασχολείται με την FR αλλά εσύ έριξες ένα βλέφαρο απο περιέργεια για επαλήθευση? Γιατί κι εγώ μπορώ να σου βρω 50 μανκιούνιανς που κατοικούν στο Μπέρι και στο Γουάιτφιλντ και πετάνε αποκλειστικά με ΒΑ και μόνο μέσω LHR αλλά είναι αντιπροσωπευτικοί του ΜΑΝ? Βάσει των στοιχείων του α/δ, δεν νομίζω...
Για την ιστορία, τα booking engine των ιδίων των αεροπορικών δίνουν τη δεδομένη στιγμή 43 προορισμούς από BRS για την EZY και 29 για την FR, καθόλου άσχημα δλδ για τους Ιρλανδούς αν δεν ασχολούνται οι "Μπριστολιώτες" και γνωρίζοντας το πώς πετσοκόβουν ότι δίνει χαμηλά lf...

H ίδια κλασσική ιστορία, όλοι την μισούν την FR, όλοι την έχουν τελευταία στις επιλογές τους και τελικά οι αριθμοί λένε άλλα...

Στην εποχή της πληροφορίας απορώ γιατί δίνουμε τόση αξία στο τι είπε σε κάποιον ο μπατζανάκης του κουμπάρου της ξαδέλφης του φίλου της αδερφής του....

Re: Easyjet στην Ελλάδα

Η easyjet εφαρμόζει πια seat allocation. Μπορεί κανείς να επιλέξει τη θέση του, δίνοντας το κατιτίς του, φυσικά. Έξοδοι κινδύνου, μπροστινό τμήμα κοστίζουν περισσότερο.

Ιδού το διάγραμμα με τις τιμές.

Attachments

• easy_seating.jpg
    easy_seating.jpg
    123,5 KB · Προβολές: 1.496