Δρομολόγια Aegean

• Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Ζήσης":1cb76ql9 said:
Καλησπέρα σας. Ακούστηκε και γράφτηκε από τοπική εφημερίδα της Αλεξανδρούπολης, ότι το καλοκαίρι η Aegean θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με 5 προορισμούς πέρα της Αθήνας, 1 εσωτερικού και 3 εξωτερικού ( ο 4ος προορισμός εξωτερικού θα εκτελείται από της Astra Airlines ). Πιο γενικά αναφέρομαι στις τακτικές πτήσεις που θα εκτελεί προς Ηράκλειο και Αγία Πετρούπολη, ενώ αναφέρει ότι θα εκτελεσθούν και πτήσεις charter προς Μόσχα, Τελ Αβιβ και Παρίσι.
Ερώτησή μου : Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω γι αυτό το θέμα ( πέρα από τις πτήσεις για Αγία Πετρούπολη και Ηράκλειο που είναι δηλωμένες στο σύστημα κρατήσεων ) ?

Το AXD-HER απ' ό,τι φαίνεται πάει στον κάδο, δε φαίνεται πουθενά στις κρατήσεις, ενώ πριν ένα μήνα φαινόταν κανονικά. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω; Μικρός αριθμός κρατήσεων;

Σήμερα ήμουν στην A3 473 DUS-HER, περίπου 50% πληρότητα, τη στιγμή που AB, DE, X3 έχουν σχεδόν 100% με -συνήθως- ακριβότερα εισιτήρια και -υποκειμενικά τουλάχιστον- χειρότερο service on-board. Θα μου πείτε οι Γερμανοί θα προτιμήσουν τις γερμανικές εταιρίες όπως επίσης και οι TO, αλλά μήπως κάτι δεν πάει καλά με το marketing της A3;

Πλέον η Aegean έχει κόψει και αρκετές συχνότητες από Αλεξανδρούπολη προς Αθήνα. Έχω κάνει κρατήσεις για κάποια άτομα και μου τις έχει ακυρώσει. Όσο για το δρομολόγιο προς Ηράκλειο, όταν τους είχα πάρει τηλέφωνο για να τους ρωτήσω αν θα πέσει η τιμή καθόλου, αυτοί μου απάντησαν ότι τα αεροπλάνα είναι γεμάτα ( συγκεκριμένα αν έβαζες επιλογή 8 ατόμων στο έδειχνε γεμάτο ), και όταν κόπηκε μου είπαν ότι ποτέ δεν είχε μπει το δρομολόγιο αυτό ( στο πρόγραμμα δρομολογίων ακόμα υπάρχει ). Το δε αεροσκάφος έρχεται από Αθήνα και απλά διανυκτερεύει στο αεροδρόμιο, ούτε καν το γυρνάνε πίσω, αφήνοντας την AXD χωρίς πτήση την τρίτη και έχοντας μόνο την ΟΑ η οποία πλέον κάνει χρυσές δουλειές από εδώ μιας και στέλνει κάθε μέρα τα εναπομείναντα airbus της, από τα dashakia που έχει δηλωμένα.Από την άλλη τετάρτη μου έχει 2 πτήσεις.
Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι διαπίστωσα ότι από 28/09 και μετά δεν δίνει το δρομολόγιο AXD->ATH στο σύστημα κρατήσεων. Αλλά βέβαια, όταν έχεις για πρωινή πτήση στις 06:45 κάτι που έχει να γίνει τουλάχιστον 5 χρόνια στο αεροδρόμιο πως περιμένεις να γεμίσει?
Γενικά απαράδεκτες κινήσεις και σε mail που τους έστειλα μου απάντησαν γενικά και αόριστα.
Όσο για τα δρομολόγια από νησιά προς εξωτερικό ναι μεν καλή κίνηση, δεν έχω στατιστικά πληρότητας, αλλά δεν μπορείς να τα βάζεις με μεγάλους ΤΟ και εταιρείες οι οποίες έχουν τουλάχιστον 5πλάσιο στόλο και καλύτερο όνομα στην αγορά.
Χθες ήμουν στο πανελλήνιο συνέδριο ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και κάτι πήρε το αφτί μου ότι όρισαν διευθυντή ένα τύπο ο οποίος και καλά θέλει να προωθήσει την εταιρεία μόνο στο εξωτερικό μιας και εκεί λέει πως υπάρχουν λεφτά. Ίδωμεν

Καλά θα κάνουν, εκεί είναι τα λεφτά, πού είναι στα ντομέστικ? Αν ποτέ ευοδωθεί η εξαγορά της ΟΑ τότε ίσως λόγω μικρότερων α/φων δούμε κινήσεις στην αγορά εσωτερικού, αν όχι τότε σίγουρα χρειάζονται και μικρότερα α/φη.

Στα περισσότερα νησιά η Α3 πετάει ως επι το πλείστον τσάρτερ όπερ δεν τα βάζει με κανέναν. Στο HER που ξανοίχτηκε θα δούμε τι πιάνουν στην ελεύθερη αγορά, σίγουρα είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να επιβιώσει. Φράγκα και ικανά στελέγχη θέλει ενώ όνομα πλέον η Α3 έχει φτιάξει αρκετά καλό ως fsc.

Yπάρχει κάποια ενημέρωση για κόψιμο των δρομολογίων προς Κω το χειμώνα? Στο σύστημα δεν εμφανίζει πτήσεις βέβαια μπορεί να μην έχουν φορτωθεί τα καινούργια δρομολόγια! :wall:

Εγω θα διαφωνησω με το παιδι που ειπε οτι δεν εχει ονομα η Α3 στο εξωτερικο. Μια εταιρεια που παίρνει τοσα βραβεια δεν την λες και αμελητέα. Μαλιστα προχτες που κοιτουσα κατι στατιστικα ηταν 2η στις πιο συνεπεις εταιρειες της Ευρωπης, με ποσοστο κοντα στο 95% on time.

Εκτός AXD, KGS που ήδη αναφέρθηκαν απ΄τον Άλεξ και η CFU αποχαιρετά τον χειμώνα. Γενικότερα, τα διάφορα που παρατηρούμε τώρα, ίσως και να σχετίζονται με την προσπάθεια της ΟΑ3 να ξεπεράσει τον σκόπελο της κομισιόν :?: :?: :?:

Βλέπω νέες πτήσεις (απευθείας) από Ηράκλειο για Κωνσταντινούπολη κάθε Πέμπτη και Κυριακή!
Από την άλλη, περιμένω να κοπεί το AXD-LED καθώς το HER-AXD πήγε υπέρ πίστης και το ATH-AXD έχει μειωθεί αισθητά. Θα είναι λίγο περίεργο να κόβει τα πάντα από AXD και να αφήσει αυτό το δρομολόγιο απείραχτο.

Ε, άλλο πράγμα οι (καινοφανείς) καπιταλιστές από το πρώην Leningrad, και άλλο πράγμα οι (επίσης καινοφανείς) μπατίρηδες που διακινούνται εντός της πτωχής πλην τιμίου Ελλαδίτσας....

NFEEFE":3nb2zgv8 said:
Βλέπω νέες πτήσεις (απευθείας) από Ηράκλειο για Κωνσταντινούπολη κάθε Πέμπτη και Κυριακή!
Από την άλλη, περιμένω να κοπεί το AXD-LED καθώς το HER-AXD πήγε υπέρ πίστης και το ATH-AXD έχει μειωθεί αισθητά. Θα είναι λίγο περίεργο να κόβει τα πάντα από AXD και να αφήσει αυτό το δρομολόγιο απείραχτο.

Το δρομολόγιο AXD-LED πάει πολύ καλά σε κρατήσεις και δεν νομίζω να το κόψουν, βέβαια δεν είναι στο δικό μου το χέρι. Αν πάλι πιστεύεις ότι θα πρέπει να κοπεί ας κοπεί, έτσι και αλλιώς τα έχει κάνει σαν τα μούτρα της τα δρομολόγια. Υπάρχει και το AXD-DME το οποίο δεν πάει και τόσο καλά όσο της LED. Όσο για το Ηράκλειο, πραγματικά υπάρχει κόσμος που θέλει να κατέβει εκεί.
Προς το παρόν η ΟΑ κάνει πάρτι στα ακυρωμένα δρομολόγια της Α3, έχει τις τιμές στα ύψη και δεν την νοιάζει τίποτα. Όταν όμως θέλει να μπει μια άλλη εταιρεία σφήνα στα δρομολόγια τότε ξαφνικά θυμούνται ότι υπάρχει και αυτός ο προορισμός. Δεν χρειάζεται να αναφέρω εταιρείες και προορισμούς παλαιότερα και τώρα, μερικοί από εσάς τα γνωρίζεται πολύ καλύτερα από εμένα...

Μπορεί να έχεις δίκιο για το AXD-LED / AXD-DME και πίστεψέ με όσο και να πιστεύω ότι είναι αυτό που λέω το δρομολόγιο που θα κοπεί, ΑΝ κοπεί, δεν έχω κάτι να παραθέσω ούτε είναι στο δικό μου χέρι, υποθέσεις κάνω. :mrgreen:

Όσο για το HER-IST γνωρίζαμε ότι ήταν στη πρόθεση της ΤΚ να το ξεκινήσει:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=21&t=7506&start=60#p160496
Γενικότερα όμως συμφωνώ πολύ με τη κίνηση της Α3 να ανοίξει το HER-IST έστω ως εποχικό πριν το κάνει αυτό η ΤΚ.