Δωρεάν εισητήριο

Υπάρχει προφητεία ότι θα είναι σαν να είναι δωρεάν αλλά δεν θα είναι δωρεάν.

Σε μένα είχε τύχει να έχω 2-3 καθυστερήσεις με το αρχικά αγορασμένο να είναι Business οπότε οι επόμενες (πτήσεις/Καθυστερήσεις) ήταν πάλι Business εκδίδοντας "δωρεάν" καινούριο εισιτήριο κάθε φορά. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει αλλά και σε economy της τελευταίας στιγμής που έχει αυξηθεί η τιμή αρκετά, αν σου βρουν θέση. Διαφορετικά πχ για μια πτήση που την βρίσκεις 50-70 με τους φόρους και το Service fee θα σου βγει 40-45 για πτήσεις από Αθήνα. Προς Αθήνα με φόρο 11+ οκ λιγότερο. Ίσως είναι σα να σου δίνουν ένα κουπόνι των 20 ευρώ πλασάροντάς το σαν δωρεάν.

Απ ότι έχω καταλάβει είναι πως αν και στους όρους λέει ξεκάθαρα πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπάρχει και η διαθεσιμότητα η οποία πρέπει να ναι η ίδια με του Ι,Χ ναύλους. Αν δεν υπάρχουν δεν στο κλείνουν. Έτσι νομίζω

Λοιπόν, επικοινώνησα σήμερα με το τηλεφωνικό κέντρο και το δωρεάν εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δευτερη waiting list.

Ζήτησα να το χρησιμοποιήσω σε διαφορετική πτήση, από αυτή που ήδη έχω μπει σε waiting list.
Στην αρχή μου είπε ότι έχει
διαθεσιμότητα, ξεκινήσαμε την κράτηση αλλά μου είπε να περιμένω στην γραμμή κ μετά από ένα 5λεπτο μου είπε δεν υπάρχει διαθεσιμοτητα.
Της ζήτησα αν μπορεί να με βάλει σε waiting list, το έκανε, και μου έδωσε και κωδικό pnr, σε περίπτωση που θελήσω να ρωτήσω εγώ.
Επίσης με ρώτησε αν είμαι gold, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το 'προχωρανε' πιο γρήγορα.

Να προσθέσω εδώ και εγώ την δίκη μου γνώση, είχα ρωτήσει το τηλεφωνικό για τα «δωρεάν» αυτά εισιτήρια και χρησιμοποιούν τον ναύλο «Ν» για αυτά.
Επίσης αν δεν υπάρχει, λέει, διαθεσιμότητα σε βάζουν σε λίστα, το ζητούν και «συχνά» ικανοποιείται το αίτημα.