Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

aakunz":2pegwynz said:
Κάποιος φίλος, μου είχε πει στις αρχές του Μάρτη "Να δεις που κάποια μέρα, ακόμα κι εσύ, θα συμπαθήσεις την Αιγαίου". Έχω την εντύπωση πως με τους διαγωνισμούς-παρωδίες της ανερχόμενης ΟΑ, συνειδητοποιώ ότι είχε δίκιο...
Δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα. Μέχρι πριν από 2-3 μήνες δεν ήθελα ούτε να ακούσω για άλλη εταιρεία. Μου φαίνεται οτί η MIG κάνει ασυνέρτητες κινήσεις. Βέβαια δεν είμαι ειδικός στην διαχείρηση επιχειρήσεων (μάλλον εντελώς άσχετος) αλλά εγώ βλέπω οτί η MIG πάει και αλλάζει τα μοναδικά πράγματα που θα έπρεπε να αφήσει όπως είναι στην εταιρεία, δηλαδή το όνομα, το σήμα, την εικόνα τελοσπάντων της εταιρείας. Πάλι καλά που διαλέχθηκε το σήμα που ήταν πιο κοντά στο παλιό, γιατί αν έβαζαν τις άλλες αηδίες...ζήτω που καήκαμε.

Ενταξει??? τελειωσε και επισημα η διαδικασια?? ρε παιδια βαλτε σας παρακαλω διπλα διπλα το παλιο με το νεο να δουμε ΠΟΣΟ νεο ειναι!! :wall: αυτες οι ιδεες σας(MIG) , θα ηθελα να ηξερα ποιος τις σκεφτεται...

Ειλικρινά απορώ με τις αντιδράσεις ορισμένων !!!

Μου φαίνεται ότι λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η M.I.G πλήρωσε αυτά τα χρήματα που πλήρωσε για να διατηρήσει το σήμα και το όνομα.
Αυτό ακριβώς έκανε λοιπόν με το σήμα που επιλέχθηκε.
Είναι ότι πιο ΚΟΝΤΑ στο υπάρχον σήμα .
Το ίδιο συμβαίνει και με το όνομα.
Διατηρήθηκε το OLYMPIC σχεδόν απαράλλακτο και το Airways έγινε ΑΙR αφού τυπικά (και προς αποφυγή των παλαιών χρεών) πρόκειται για μια ΝΕΑ εταιρεία.
Η σημερινή εταιρεία θα μπει σε εκκαθάριση και τα σημερινά σήματα (που είναι trade Marks της υπάρχουσας) θα εξαφανιστούν.

Για σενάριο εργασίας σκεφτείτε αν δεν κατάφερναν να πωληθεί η ΟΑ και αναγκαζόταν να κλείσει , τι θα εμπόδιζε την M.I.G (η κάποια άλλη εταιρεία) να έφτιαχνε μία καινούρια εταιρεία και να την ονόμαζε OLYMPIAN AirWays , η OLYMPIA Air , η OLYMPOS Aviation η , η , η........

Με τον τρόπο αυτό και θα εξοικονομούσε μερικές δεκάδες εκατομμύρια € , και δεν θα αντιμετώπιζε τα πανύσχυρα συνδικάτα της υπάρχουσας ΟΑ.

Θεωρώ λοιπόν τους διαγωνισμούς για τις στολές και το logo ένα πανέξυπνο τρόπο να διατηρείται στην επικαιρότητα το όνομά της και συγχρόνως να δίνει την αίσθηση (κυρίως στους ξένους που ίσως προσπαθούν να βρουν κάτι μεμπτό -Ονόματα δεν λέω.........φρρρρρ- στην διαδικασία για να προσφύγουν στην Ε.Ε) ενός νέου ξεκινήματος διατηρώντας όμως κατά το δυνατόν την ιστορικότητα της ΟΑ από εποχής Ωνάση μέχρι σήμερα.

Μα δε νομίζω ότι αν άλλαζαν τη γραμματοσειρά ή έκαναν μονόχρωμους τους κύκλους θα χανόταν η αναγνωρισιμότητα. Ούτε αν διάλεγαν πχ την τρίτη πρόταση. Περί ορέξεως προφανώς κολοκυθόπιτα :mrgreen: αλλά αυτό με το θέμα "διατήρησης των σημάτων" δε νομίζω ότι σχετίζεται με το θέμα μας, αφού ούτως ή άλλως οι 6 κύκλοι είναι χαρακτηριστικότατοι, δε θα μπερδευόταν κανένας αν άλλαζαν τα χρώματα ή γίνονταν μονόχρωμοι ;)

To σημερινό
OA%20logo.jpg

Το αυριανό
_.jpg

Το
menelaos":35631qvp said:
ούτως ή άλλως οι 6 κύκλοι είναι χαρακτηριστικότατοι, δε θα μπερδευόταν κανένας αν άλλαζαν τα χρώματα ή γίνονταν μονόχρωμοι
=
oa%20COMIC.JPG

Νομίζω ότι δεν θα μπερδευτεί κανείς με το τελευταίο (6 κύκλοι , ασπρόμαυρο και το γράφει στην ούγια.....) :mrgreen: :mrgreen:

Χαχαχαχααχχααχ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Μέτρησε :mrgreen: Παρ'όλα αυτά i think you get my point. Δε νομίζω ότι τα άλλα δύο λογότυπα δεν φώναζαν από έτη φωτός μακριά "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ" :)

aas59":lslzc29v said:
Θεωρώ λοιπόν τους διαγωνισμούς για τις στολές και το logo ένα πανέξυπνο τρόπο να διατηρείται στην επικαιρότητα το όνομά της και συγχρόνως να δίνει την αίσθηση (κυρίως στους ξένους που ίσως προσπαθούν να βρουν κάτι μεμπτό -Ονόματα δεν λέω.........φρρρρρ- στην διαδικασία για να προσφύγουν στην Ε.Ε) ενός νέου ξεκινήματος διατηρώντας όμως κατά το δυνατόν την ιστορικότητα της ΟΑ από εποχής Ωνάση μέχρι σήμερα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάνεις διαγωνισμούς χωρίς καμία ουσία είναι πανέξυπνος τρόπος να μένεις στην επικαιρότητα. Αν θέλουν να μείνουν στην επικαιρότητα μπορούν να πληρώσουν διαφημίσεις, όπως κάνουν τόσες εταιρείες κ ανταγωνιστές της. Το να ανοίγουν ιστοσελίδα να βγάζουν δελτία τύπου κτλ για να βγεί ένα logo που 9 στους 10 δεν θα προσέξει ότι άλλαξε, είναι μάλλον θέατρο σκιών.

Από το αποτέλεσμα τις κίνησης, μάλλον αδιάφορα έως αρνητικά πέρασε επικοινωνιακά στο κοινό. Κ κανείς δεν νομίζω ότι ζήτησε να αλλάξει το όνομα ή το σήμα, ιδιαίτερα για το πρώτο δεν νομίζω οτί υπήρχε ζήτημα (σωστά, για αυτό πλήρωσαν).

Χάζευα και είπα να πετάξω το νέο σήμα πάνω σε ένα Τ7 της ΟΑ απο http://www.cardatabase.net.

Δεν μπορω να φανταστώ που μπορεί να μπει το πράσινο των στολών στο υπαρχον livery.
Γνώμη μου είτε πάμε σε νέο livery from scratch είτε το πρασινάκι τω στολών είναι τελείως άσχετο για κάποιον αδιανόητο (;) λόγο.

flesland":1awjxx0i said:
Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάνεις διαγωνισμούς χωρίς καμία ουσία είναι πανέξυπνος τρόπος να μένεις στην επικαιρότητα. Αν θέλουν να μείνουν στην επικαιρότητα μπορούν να πληρώσουν διαφημίσεις, όπως κάνουν τόσες εταιρείες κ ανταγωνιστές της.

Πρώτα απ όλα γιατί είναι φθηνότερο.
Δεν υπήρξε κανάλι , εφημερίδα , Blog κλπ που να μην ασχολήθηκε με τους διαγωνισμούς και τα αποτελέσματά τους.
Αυτό σημαίνει δωρεάν διαφήμιση..............

EGCC":3cd0s0wp said:

Να αυτά κάνεις και "φουντώνω". :great: :great:
Ποιος νοιάζεται πως δείχνει το νέο λογότυπο αν είναι να πάρεις Τ7??? Ας ήταν και Ροζ Πουά ........... :D :D