Δρομολόγια Olympic Air

• Thread starter Thread starter mastrojohn
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
gonso":1gjgzfm7 said:
Αλλα με κάνει να απορώ ότι σε τέτοιους καιρούς που ζούνε οι αεροπορικές, η Α3 βάζει καλή "χεριά" για τα σλότς. Ανεξάρτητα τι θα τα κάνει, είναι να απορεί κανείς.

Ίσως το εκμεταλλευτεί κάποια άλλη εταιρεία της Star Alliance αφού κι αυτή κάπως έτσι πήρε τα δικά της slots. Η ίδια δε νομίζω ότι θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει κερδοφόρα μόνη της σύμφωνα και με αυτό που λες ότι εξυπηρετεί κυρίως Έλληνες επιβάτες.

Βρε παιδια δεν καταβατε οτι οι δυο εταιριες εχουν συμφωνηση την συνχωνευση και την πραγματοπιουν ατυπως μεν. Απο τον Απριλιο οπου πεταει η ΟΑ δεν πεταει η Α3 στο εξωτερικο και οπου παταει η Α3 δεν πεταει η ΟΑ ειναι τυχαιο? Και στης γραμμες εσωτερικου σε πολυ λιγα δρομολογια οι ωρες συμπιπτουν στα περισσοτερα η πρωινη γινεται απο την ΟΑ η μεσημεριανη απο την Α3 η απογευματινη απο την ΟΑ και η βραδυνη απο την Α3! Οσο για της χρονοθηριδες μαθαμε για ποσα χρηματα "αγοραστηκαν"? Μαλλον για συμφωνια κυριων προκειται. Το σχεδιο ειναι καλα μελετημενο. Η επιτροπη ανταγωνισμου της Ελλαδας κοιμαται η χρηματιζεται, της ΕΕ ομως τη κανει? Εγω ημουν και ειμαι υπερ της συνχωνευσης, της μεγαλης και δυνατης Ελληνικης εταιριας, γιατι δυο ανταγωνιστες, πραγματικους ανταγωνιστες ομως, δεν σηκωνη ο τοπος. Οι εταιριες ομως τωρα λειτουργουν σαν μια, αλλα με δυο συματα-λογοτυπα. Μεχρι και αεροπλανα αλλαζουν μεταξη τους ΕΛΕΟΣ!

Χαζεύοντας τα δρομολόγια της ΟΑ, παρατήρησα στο RHO-HER ότι κάθε Δε-Πα-Κυ και για ολο το καλοκαιρινό πρόγραμμα συμπίπτει χρονικά η ΟΑ876 με την CY469/OA8369, αμφότερες με ώρα αναχώρησης στις 19.30. Βέβαια, η μία εκτελείται με Α319 ενώ η άλλη με το ντασάκι ενώ και στους ναύλους η CY είναι φθηνότερη. Δεν θα ήταν προτιμότερο τις 3 αυτές μέρες η ΟΑ να προσπαθήσει να ανοίξει κανένα νέο δρομολόγιο, με Τουρκία ας πούμε, λέω εγώ??? Είναι και οι ώρες καλές για ΠΣΚ...

:arrow: Από το χειμερινό πρόγραμμα (που μόλις φορτώνεται) φαίνεται πως μας αφήνουν ZTH και JSY (την τελευταία και πολύ την κράτησε).

:arrow: Στα πλαίσια της ανάδειξης σε παν-βαλκανικού μεταφορέα τροποποιούνται οι πτήσεις ΟΑ311 και ΟΑ314 (ATH-TIA και TIA-ATH) σε HER-ATH-TIA και TIA-ATH-HER αντίστοιχα (κάτι σαν τις Α3650|1|2|4 και 660|1|4 μεταξύ HER/RHO-FCO/MXP δηλαδή αλλά σε πιο βαλκανικό).

:arrow: Τα δρομολόγια από SKG σε CHQ/HER/RHO/MJT συνεχίζονται όπως και το AMS.

Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι το μη-αναμενόμενο (εντύπωση ίσως προκαλέσει ότι το ATH-LXS μένει με 1 πτήση / ημέρα μόλις).

TO ATH-JSY Δεν είναι άγονη γραμμη? (Απορία)

Το ATH-JSY (Σύρος) δεν είναι. Ίσως το μπερδεύεις με το JSI (Σκιάθος) που είναι (και φυσικά εκτελείται κανονικά).

ΧΜ...βασικά δεν το είχα μπερδέψει με κανένα νησί, απλά πολλά νησιά των Κυκλάδω τα θεωρούσα άγονα..

Τέσπα, κι αυτά θα μπουν απ οτι φαίνεται στις άγονες. Άλλωστε ο νέος διαγωνισμός πρέπει να βγει στον αέρα σε λίγο καιρό αφου 31/03/2012 λήγει ο τωρινός.

Κρίμα πάντως...

Πάντως αυτό το ATH-JSY είναι μακράν το πιο άκυρο δρομολόγιο.Με ποια λογική γίνεται τόσα χρόνια;Και με τιμές 200+ ευρώ πηγαινέλα απορώ αν ποτέ είχε πληρότητες άνω του 20%.Η Σύρος απέχει 2,5 ώρες με ταχύπλοο από τον Πειραιά και είναι πάντα το πρώτο από τα νησια που πιάνουν τα καράβια.
Δε νομίζω πάντως να λυπηθούν και πολλοί που κόβεται η γραμμή(αν τελικά κοπεί), ή να το πάρουν και πολλοί χαμπάρι.Ο περισσότερος κόσμος μάλλον αγνοούσε ότι υπάρχει τέτοιο δρομολόγιο.

Aμαρτία να μείνει ασχολίαστο :mrgreen:
jerry":32ipaui3 said:
:arrow: Στα πλαίσια της ανάδειξης σε παν-βαλκανικού μεταφορέα τροποποιούνται οι πτήσεις ΟΑ311 και ΟΑ314 (ATH-TIA και TIA-ATH) σε HER-ATH-TIA και TIA-ATH-HER αντίστοιχα (κάτι σαν τις Α3650|1|2|4 και 660|1|4 μεταξύ HER/RHO-FCO/MXP δηλαδή αλλά σε πιο βαλκανικό).
Πάει να χτυπήσει την Belle Air ή πάει να πάρει φτηνότερα τέλη απ' τον Βενιζέλο? :twisted:

Για την Σύρο, το δρομολόγιο πιθανότατα να εξυπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια το δημόσιο και την εκτρωματική περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στα PSO κι αυτό, με πρόβλεψη μου μάλιστα να προστίθεται και το RHO-JSY ώστε να βγαίνει ένα ATH-JSY-RHO...

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει σίγουρα αν κόβεται και η Ζάκυνθος από τα χειμερινά της ΟΑ;