Δρομολόγια Aegean

• Thread starter Thread starter mrk
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέα Δρομολόγια Aegean

Από πότε ξεκινάνε jerry και μέχρι πότε θα "τρέχουν";

CPH από 22/5 έως τέλος σεζόν και ARN από 31/5 έως τέλος σεζόν

Για τα υπάρχοντα και για νέα δρομολόγια της εταιρίας από την Θεσσαλονίκη μίλησε ο Ευτύχιος Βασιλάκης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 013_527684

Για να μας πουν οι Θεσσαλονικείς για τα νέα δρομολόγια, καλά; Βλέπω πάντως σαν να μην υπάρχει ιδιαίτερη συνεργασία για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, αλλά αυτή είναι η αίσθηση μου.

Παρεπιπτόντως, χάζευα λίγο τα καλοκαιρινά της Ρόδου, για DUS κ ΜUC η Α3 θα έχει 4 ανταγωνιστές, νομίζω ότι είναι και ρεκόρ οι 5 αεροπορικές σε μια γραμμή, άντε εξαιρούμενης της Μόσχας και του Λονδίνου που έχουν πολλά α/δ και κάμποσες τσαρτεριές επιπλέον...

Γενικά, Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες το θεωρώ πολύ καλό, το ίδιο και Ζυρίχη, εφόσον θα επιτρέψει ανταποκρίσεις / codeshares με LX ή και άλλες εταιρίες. Και Βερολίνο μάλλον θα έχει ζήτηση, αν και εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

Περιμένω όμως και τις μέρες και ώρες των νέων δρομολόγιων. Γιατί ένα πρόβλημα με τον προσανατολισμό κυρίως στους ξένους τουρίστες είναι ότι αυτά τα 1-3 weekly - εκτός από την εποχικότητα - συχνά δεν καλύπτουν και τόσο τις ανάγκες των επαγγελματιών/ατόμων που εργάζονται στο εξωτερικό και που θέλουν συγκεκριμένη μέρα και ώρα...

OA701,η (δι)αίσθησή σου καλά σου λέει για το τουριστικό μας προϊόν...Επικρατεί μια παράλυση-για να το πω κομψά- και μόνο αποσπασματικές και μεμονωμένες προσπαθειες γίνονται,αντι να συσπειρωθούν όλοι και να δουλέψουν όλοι μαζί προς μία κατεύθυνση.Αντ'αυτού, επικρατουν διχασμοί,φαγωμάρες ή απάθεια (οι τουριστικοί πράκτορες ας πούμε δεν κουνιούνται ιδιαίτερα απτις καρέκλες τους να συμβάλλουν,παλέψουν,διεκδικήσουν κτλ,κρατάνε παθητικη στάση στα τεκταινόμενα-με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά τους ταξιδια και τα γκαλα,όπου εκει κατά παράξενο τρόπο ειναι όλοι ενωμένοι.. :rant: )...

Αnyhoo, Βρυξέλλες και Ζυρίχη και μένα μου φαίνονται πολύ καλά-επιτέλους-όπως και η αύξηση για Φραγκφούρτη,Παρίσι και ενδεχομένως η πτήση για Αμβούργο,παρόλο που το 14 θα το διεκδικούν AB,4U..Συν του ότι αναμένουμε και τι ψάρια θα βγάλει η U2..Αν ήταν σε ολόχρονη βαση θα έλεγα οκ..Για το Βερολίνο,οκ,δεκτός ο ανταγωνισμός αν και νομιζω ότι υπερκαλύπτει τη ζητηση το 8w(το καλοκαίρι) της easy..Επίσης το παρελθόν έδειξε,και μάλιστα στην Αθήνα των υψηλότερων yields, ότι η miss Orange δύσκολα χτυπιέται. Στην πράξη θα φανεί (και το καλοκαίρι υπάρχει πάντα κι η ΑΒ).Προσωπικά αντι για Βερολίνο (και άλλο ένα Κίεβο) θα προτιμούσα μια Πράγα,Βαρκελώνη που κάνουν μπαμ σαν ελλείψεις αερ.συνδέσεων, όπως και ARN,GOT..

Ulrike από μηδεν Ζυρίχη προτιμώ 3-4 weekly..Tι να κάνουμε..Εκπλήττομαι που η LX δεν κάλυψε το κενό της μέσω Edelweiss-η οποία θεωρητικά εχει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.Φαντάζομαι πάντως ότι ένα codeshare θα παίξει και κάποιες ανταποκρίσεις θα προσφέρονται..

Εγω πάλι πιστευω Σκανδιναβία δε χρειάζεται μιας και η SK καλύπτει κατά κάποιο τρόπο ένα κενό (όπως και FR). Τα τσάρτερ της SK βεβαια είναι από πρακτόρεια της Σκανδιναβίας σε αντίθεση με τα προγραμματισμένα (εστω εποχιακά).

Ρωσία-Ουκρανία όσα και να βάλουν παραπάνω είναι από το πρακτορείο ambotis, οπότε εκεί γίνεται μια αλλου είδους συνεργασία και βαζουν, βγάζουν δρομολόγια. Το ρίσκο εκεί είναι πολύ μικρό εώς και καθόλου θα έλεγα.

Για Γερμανία (μετά το HAN-NUE) που το καλοκαίρι ξέσκισε θα έλεγα και με αρκετές ανταποκρίσεις από skg-ath/rho/her/mjt είπαν να το συνεχίσουν για Αθήνα φέτος και ίσως καλά έκαναν (ισως και να χρειαζόταν το α/φ να μένει Αθήνα, ίσως το δρομολόγιο να έγινε βράδυ που προφανώς τα α/δ μένουν ανοιχτά και είναι ευκολο στον προγραμματισμό των υπόλοιπων δρομολογίων. Πιστευω ότι το δρομολόγιο ath-ham θα μπορούσε να γίνει και αυτό ath-skg-ham για να καλύψει όλους. Το Βερολίνο εποχιακά ίσως τραβηξει, ρίσκο μεν αλλα είναι οκ.

Για zrh/bru από τις καλύτερες κινήσεις νομίζω με μια καλή συνεργασία με lx/sn που στάνταρ θα γίνει (γτ όχι και με lh).

Για Βαλκάνια πάλι.... χμ...το ρίσκο τεράστιο. Βεβαια έχει και από πίσω την ΟΑ με τα ντασάκια να κάνουν τη δουλειά, αλλά δεν τραβάει.

Spotterakis, συμφωνώ μαζί σου, κάθε νέο δρομολόγιο καλό είναι, ιδιαίτερα στα μεγάλα hubs (γιατί όποιες πτήσεις και θα μας φέρουν, δεν μπορούμε να περιμένουμε καθημερινές απευθείας πτήσεις για παντού…).
Κι εγώ ήλπιζα αντί της LX μήπως θα έρθει η Edelweiss ή η Helvetic. Θα δούμε τί θα κάνει η Α3, αν και από Ελλάδα μάλλον δεν θα έχει τις ώρες της LX, που για μένα ήτανε ιδανικές.

Γνωρίζει κανείς τίποτα για το δρομολόγιο για Κατάνια που ανέφερε ο Βασιλάκης; Απ'όσο ξέρω, υπάρχουν πληροφορίες/timetables για όλα τα υπόλοιπα καινούρια (ακόμα κι αυτά που δεν έχουν ακόμα ανοίξει για κρατήσεις, π.χ. Birmingham), αλλά γι'αυτό τίποτα και μ'ενδιαφέρει πολύ για να κανονίσω ένα ταξίδι το καλοκαίρι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νέος προορισμός: Βηρυττός!

Από 06/06 έως τέλος σεζόν
:arrow: ATH-BEY --3-5-7 2330-0130* A3936 A320
:arrow: BEY-ATH 1--4-6- 0500-0700 A3937 A320

Και για άλλη μια φορά, απόπειρα επανέναρξης του Καίρου (έχω βαρεθεί να μετράω ποια είναι η απόπειρα...)

Από 19/05 έως τέλος σεζόν
:arrow: ATH-CAI 1-3-5-- 2340-0040* A3930 A320
:arrow: CAI-ATH -2-4-6- 0405-0705 A3931 A320

p.s. Προς MODS: Προτείνω τη δημιουργία ενός θέματος με τα κοινά (πλέον) δρομολόγια της κοινοπραξίας για να μην τα ψάχνουμε σε 2 μεριές.