Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Συμφωνώ στο οτι "ιδιώτης είναι οτι θέλει κάνει", και ακριβώς επειδή είναι ιδιώτης, αυτό που τον νοιάζει είναι η ασφάλεια. Το προσωπικό, όπως και να μπει, είτε με γνωρισμίες, είτε με βύσμα, είτε λόγο εμφάνισης, είτε οτιδήποτε, μπαίνει, εκπαιεύεται, μαζεύει εμπειρία, και αν δεν μπορεί σταματάει (οπότε χαμένη είναι η αεροπορική που πρέπει να πάρει καινούριο άτομο). Αν δεν σταματήσει τότε η επιλογή προφανώς ήταν σωστή.
Σε περίπτωση ανάγκης που λες, το άγχος και η απώλεια καθαρής σκέψης είναι καθαρά θέμα της στιγμής, και του προσώπου. Μπορεί ο έμπειρος 35-40άρης και 35-40άρα για παράδειγμα, τη μια μέα να είναι 100% συνεπής, ξεκάθαροι στη σκέψη, και να ανταπεξέλθουν κανονικά σε μια κατάσταση ανάγκης. Τα ίδια άτομα, υπό προυποθέσεις μπορεί να αντιδράσουν τελείως διαφορετικά, για παράδειγμα αν μόλις έχου γίνει γονείς, και περάσουν άλλες 50.000 σκέψεις από το μυαλό τους για πιθανή κατάληξη του συμβάντος.
Δεύτερον, κανείς δεν γενήθηκε έμπειρος. Ο οποιοσδήποτε, κάποτε μπήκε στην εταιρία, ΧΩΡΙΣ προυπηρεσία. Το να θεωρείς οτι εσύ ήσουν καλύτερος όταν μπήκες από τον οποιοδήποτε μπαίνει τώρα, είναι και αυτό μια διάκριση. Όλοι είχαν την πρώτη τους πτήση, το πρώτο άγχος κτλ κτλ. Η ψυχραιμία έρχεται σιγά σιγά.
Η αναξιοκρατεία στην Ελλάδα υπάρχει παντού, δυστυχώς, αλλά μας νοιάζει μόνο οταν αφορά τον εαυτό μας. Και εγώ έχω χάσει δουλειές από συνεντεύξεις για λόγους πέρα των γνώσεών μου, όπως πχ άνεση στην επικοινωνία, "αέρα", εμφάνιση, κτλ κτλ. Φυσικά και ενιώθα άσχημα, και καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθει ο καθένας που με προυπηρεσία, χάνει τη θέση από κάποιον πιο άπειρο, ή κατά την άποψη μας λιγότερο ικανό. Όμως στην τελική το λόγο τον έχει αυτός που προσλαμβάνει, και αν θέλει να πάρει όλους τους γνωστούς του, δεν μας πέφτει λόγος. Όσο για την κυρία από την Α3, που πήρε μαζί της και τα "κορίτσια της", ε λογικό δεν είναι? με αυτές έχει δουλέψει, αυτές ξέρει, αυτές εμπιστέυεται, είναι χάσιμο χρόνου και ρίσκο, για μια νέα εταιρία, να ξεκινήσουν από το μηδέν. Έτσι και αλλιώς, το δίκτυο διευρύνεται, και προφανώς θα χρειαστούν επιπλέον άτομα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, its a jungle out there!
Καλή επιτυχία πάντως στη συνέχεια, αν δεν δουλεύεις κάπου.