degree ή όχι?

• Thread starter Thread starter eliasg17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

eliasg17

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Ioannina
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIO
Γεια σας!
Μιας και ειναι η τελευταια μου χρονια φετος στο σχολειο,το εχω παρει αποφαση οτι θελω να γινω πιλοτος.
Πιστυεται αμα κανω καποιο degree σε καποιο πανεπιστημιο της Ελλαδας η στο εξωτερικο θα βοηθησει για να προσληφθω σαν πιλοτος?
Πιστευεται οτι αξιζει?η απλως θα χασω 3-4 χρονια απο την ζωη μου σπουδαζοντας κατι που δεν θα μου αρεσει...
Θα ηθελα να μου πειτε της αποψεις σας για το αν πιστευεται οτι ειναι μια ειναι μια καλη περιοδος για να αρχισω(σε 2-3 χρονια περιπου)
Βασικα,ειχα σκεφτει να περασω στην εμποροπλοιαρχων,γιατι ειναι κατι που μου ψηλο αρεσει και επειδη ειναι ο πατερας μου καπετανιος και λεει οτι εχει future αυτο το επαγγελμα για πολλα χρονια,και αμα κατι δεν παει καλα με την αεροπορια θα βρεις δουλεια στανταρ στα καραβια.οποτε το θεωρω σαν ενα backup.Αλλα ξαναλεω μηπως θα χασω 4 χρονια τζαμπα?ποσο δυσκολο ειναι να χασεις πχ το medical στην αεροπορια(γιατι ολοι μου λενε οτι αυτο ειναι το πιο επικινδυνο θεμα)
Ειμαι μπερδεμενος...
χαιρετω!

Re: degree η οχι?

Γεια σου φίλε μου

Όλα τα θέματα που θίγεις έχουν συζητηθεί στο παρελθόν σε αυτό εδώ το forum. Για ψάξε λίγο!

Αν και, κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να ψάξεις. Αν από τώρα λες ότι δεν σου αρέσει κάτι για να το σπουδάσεις, νομίζεις ότι θα το βγάλεις πέρα? Όσο της πλάκας και να είναι η πλειοψηφία των τμημάτων των ελληνικών ΑΕΙ / ΤΕΙ (δημοσίων και ιδιωτικών), θέλει αφωσίωση και δουλειά. Ή θα το βγάλεις με 5 ή θα τα αφήσεις στη μέση... Αν στο λέει η καρδιά σου να γίνεις πιλότος και έχεις το χρήμα, γίνε. Τι νόημα έχει να σου πει κάποιος αν θα είναι καλή περίοδος σε 3 χρόνια? Ούτε οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες το ξέρουν αυτό!

PS: κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο λόγος σου χάνει πάρα πολύ όταν πετάς σκόρπιες αγγλικές λέξεις (μη τεχνικής ή ειδικής ορολογίας). Τα future και degree στα ελληνικά (αν θυμάμαι καλά από την τελευταία φορά που το κοίταξα) λέγονται μέλλον και πτυχίο αντίστοιχα.

Συγγνωμη,δεν θα ξαναπεταξω σκορπιες αγγλικες λεξεις...
:oops:

Προφανώς ο κ.DSP ως επίσης προφανώς νέος ,αντέδρασε ως "Μπόμπος της τάξης " αγνοώντας εύλογες απορίες και ανησυχίες ενός ίσως νεότερου 17/χρονου παιδιού με το όραμα να γίνει πιλότος και αγενώς τον "ψάρωσε " , αφού ευγενέστατα ο νεαρός μαθητής ζήτησε συγνώμη / αυτό σημαίνει οικογενειακή αγωγή και ήθος !!

Εγώ λοιπόν Elias17 έχοντας ηλικία σίγουρα του πατέρα σου με πολλές εμπειρίες τόσο μακρόχρονων σπουδών όσο και εμπειρίας δουλειάς και ζωής αλλά και θεμάτων χώρου αεροπορίας που αναζητάς κλπ., συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και την αναζήτηση γνώμης συναδέλφων στο παρόν φόρουμ , πέραν του καπετάνιου πατέρα σου ( άλλωστε πρέπει εδώ μέσα να ανταλλάσονται απόψεις, γνώμες,συμβουλές κλπ ), σε συμβουλέυω περίπου τα ίδια με τον DSP αλλά με διαφορετικό τρόπο
1) Κανένας δεν σπουδάζει πρώτα οικονομολόγος για να γίνει μετά γιατρός που επιθυμεί,'εχοντας το σκεπτικό να έχει περισσότερα προσόντα και περισσότερες πιθανότητες εύρεσης εργασίας!
2)Αν είσαι καλός μαθητής επιπέδου ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης ,γνωρίζεις πολύ καλά την Αγγλκή γλώσσα,έχεις καλή υγεία κι έχεις το "μεράκι" να γίνεις πιλότος, γνωρίζοντας ότι δια βίου πάντα θα μελετάς και θα διαγωνίζεσαι ΤΟΤΕ να το τολμήσεις!!
3)Ψάξε και μελέτησε όλα τα ανάλογα τόπικς του φόρουμ περί Σχολων /Αεροπορικων Ακαδημιών και θα πάρεις απαντήσεις ως πρός την επιλογή , σύμφωνα με τα προσόντα σου αφενός αλλά και την οικονομική σου δυνατότητα αφετέρου
Καλή επιτυχία

Γεια σας!
Ευχαριστω για της απαντησεις σας!
Ειμαι αρκετα καλος μαθητης τεχνολογικης κατευθυνσεις,και ναι αμα τελικα αποφασισω να γινω πιλοτος(που μαλλον θα παρω αυτον τον δρομο)θα προσπαθησω οσο μπορω για να τα καταφερω!Μαλλον δεν θα κανω καποιο πτυχιο εδω στην Ελλαδα γιατι οπως ειπες DSP η αληθεια ειναι οτι ισως θα τα αφησω στην μεση γιατι δεν θα κανω κατι που θα μου αρεσει.Θα ηθελα ομως να μου πειτε αν γνωριζεται για ενα πτυχιο που αφορα την αεροπορια το airline η airport management.Τι ακριβως κανεις?Και επισης κατι αλλο,ειναι δυσκολο να χασεις το medical? :?
χαιρετω!!! :)

DSP":2dfi272o said:
Όσο της πλάκας και να είναι η πλειοψηφία των τμημάτων των ελληνικών ΑΕΙ / ΤΕΙ (δημοσίων και ιδιωτικών), θέλει αφωσίωση και δουλειά.
Ξερεις πολλα ΑΕΙ της πλακας?
Σπουδαζεις σε ΑΕΙ?Εχεις παρει πτυχιο ΑΕΙ?
Μιλαω παντα για δημοσια.

eliasg17":16n9l74h said:
Γεια σας!
Ευχαριστω για της απαντησεις σας!
Ειμαι αρκετα καλος μαθητης τεχνολογικης κατευθυνσεις,και ναι αμα τελικα αποφασισω να γινω πιλοτος(που μαλλον θα παρω αυτον τον δρομο)θα προσπαθησω οσο μπορω για να τα καταφερω!Μαλλον δεν θα κανω καποιο πτυχιο εδω στην Ελλαδα γιατι οπως ειπες DSP η αληθεια ειναι οτι ισως θα τα αφησω στην μεση γιατι δεν θα κανω κατι που θα μου αρεσει .Θα ηθελα ομως να μου πειτε αν γνωριζεται για ενα πτυχιο που αφορα την αεροπορια το airline η airport management.Τι ακριβως κανεις?Και επισης κατι αλλο,ειναι δυσκολο να χασεις το medical? :?
χαιρετω!!! :)
Μία συμβουλή λοιπόν.Αν δεν έχεις συζητήσει το θέμα με τους γονείς σου σχετικά με το επάγγελμα που θες να ακολουθήσεις καν'το τώρα για να μην βάλεις τους γονείς σου σε εξαντλητικά έξοδα για φροντιστήρια,ιδιαίτερα κλπ για προετοιμασία για τις πανελλήνιες από τη στιγμή που δεν θες να σπουδάσεις σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην ελλάδα.Ούτως ή άλλως τα χρήματα που θα χρειαστείς για να σπουδάσεις πιλότος σε κάποια ιδιωτική σχολή είναι πολλά και επομένως είναι άσκοπο να πληρώνουν οι γονείς σου και για φροντιστήρια αυτή τη στιγμή.Τη γνώμη μου λέω χωρίς να σε πιέζω απλά αυτά πιστεύω :)

Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?Εννοω θα πηγαινατε κατευθειαν για πιλοτος?
χαιρετω!

dimsp81":2jrz55ow said:
DSP":2jrz55ow said:
Όσο της πλάκας και να είναι η πλειοψηφία των τμημάτων των ελληνικών ΑΕΙ / ΤΕΙ (δημοσίων και ιδιωτικών), θέλει αφωσίωση και δουλειά.
Μιλαω παντα για δημοσια.

Ναι, στο καλύτερο στην Ελλάδα (σε ό,τι αφορά τεχνολογικές και εφαρμοσμένες θετικές επιστήμες). Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις λες και σε τσίμπησε μύγα...

Πρώτη φορά άκουσες ότι τα περισσότερα ΑΕΙ είναι καφενεία?

DSP":3kc7o3qv said:
dimsp81":3kc7o3qv said:
DSP":3kc7o3qv said:
Μιλαω παντα για δημοσια.

Ναι, στο καλύτερο στην Ελλάδα (σε ό,τι αφορά τεχνολογικές και εφαρμοσμένες θετικές επιστήμες). Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις λες και σε τσίμπησε μύγα...

Πρώτη φορά άκουσες ότι τα περισσότερα ΑΕΙ είναι καφενεία?
Καλά μη τρελένεσαι κιόλας με το "καλύτερο ΑΕΙ στην ελλάδα".Ποιος σου τα πέ αυτά?Επειδή σπουδάζεις εκεί νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο καλύτερο?Περάσαν τα χρόνια που τα καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονταν στην αθήνα.Αν ψάξεις πάντως στις λίστες με τα καλύτερα πανεπιστήμια στην ευρώπη το ΑΠΘ βρίσκεται πολύ πριν από το ΕΜΠ.Το καλύτερο πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται εκεί που πάνε τα περισσότερα κονδήλια αλλά εκεί που γίνεται η καλύτερη δουλειά από τους καθηγητές,εκεί που γίνονται οι περισσότεροι hand-on διαγωνισμοί και όχι εκεί που τις περισσότερες θέσεις τις πήρανε καθηγητές με γλείψιμο και γνωριμίες(αυτό πάει στο ΕΜΠ).