Cyprus Airways News

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η σημερινή πτήση Λάρνακα Φρανκφούρτη λέει οτι αναχωρεί στις 17.30 αντί για 10.30 ... Και στις αναχωρήσεις/αφίξης της ιστοσελίδας λέει πως το αεροσκάφος θα είναι Α321 ... Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Μια αναμονή θα μας διαφωτήσει ! Αλλά προς τι η καθυστέριση;

Καλησπέρα σας παιδιά ! Ταξίδεψα σήμερα από Φρανκφούρτη προς Λάρνακα με το 5B-DBD ... Πρέπει όπωσδήποτε να αντικατασταθεί !!! Παρουσιάσε πρόβλημα κατά την απογείωση στο σύστημα των υδραυλικών και κατά την προσγείωση ! Τα flaps και τα spoilers έμειναν extracted και το αεροσκάφος σταμάτησε αμέσως μετά που βγήκε από τον διάδρομο. Κατά τα άλλα η πτήση ήταν μια χαρά. Εξυπηρέτηση σχεδόν τέλεια, φαγητό πάρα πολύ ωραίο αλλά το αεροσκάφος λίγο αρχαίο. Μπορεί να είμαι off topic αλλά σκέφτηκα πως καλό θα ήταν να γνωρίζατε αυτό το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα !

Πως ξέρεις ότι παρουσίασε προβλήματα το σύστημα υδραυλικών; Πως παρουσίασε τα προβλήματα; Γιατι δεν επέστρεψε στη Φρανκφούρτη;

Τα spoilers και τα flaps γίνονται disarm/retract στο taxi. Ήταν τα flaps και τα spoilers ακόμη extended όταν αποβιβαστήκατε?

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη αλλά θεώρησαν ότι θα ήταν εντάξει να πετάξει. Μόλις βγήκαμε από τον διάδρομο σταμάτησε για ένα τέταρτο στο taxi way και τα flaps και spoilers ήταν ανοιχτά. Τελικά ήρθε ένα όχημα και μας έσπρωξε μέχρι το χώρο στάθμευσης. Όταν αποβιβαστίκαμε ήταν ακόμα ανοιχτά. Μας ενημέρωσε ο κυβερνήτης ότι μόλις προσγειωθήκαμε παρουσιάστηκε πρόβλημα στα υδραυλικά και δεν μπορεί να συνεχίσει το αεροσκάφος να κινείται. Και έτσι ήρθε ένα όχημα για να μας τραβήξει.

Εντάξει, δεν είναι καλό αυτό που συνέβη, αλλά μια βλάβη στα υδραυλικά δεν νομίζω πως αποτελεί από μόνη της λόγο να αποσυρθεί ένα αεροπλάνο... ή μήπως το συγκεκριμένο έχει βεβαρυμένο ιστορικό;

Πάντως το 5B-DBD είναι το μόνο από τα Α320 της "παλιάς φρουράς" που δεν έχω ταξιδέψει ποτέ και δεν έχω εμπειρία του...

Ούτε γω γνωρίζω ... Πάντως το συγκεκριμένο, αν δεν κάνω λάθος, είχε αποσυρθεί για 2 μήνες (Φεβράρη-Απρίλη). Ήταν ένα από τα υποψήφια προς πώληση ...

Όντως, το συγκεκριμένο α/σ ήταν υποψήφιο προς πώληση αλλά τελικά η τελική συμφωνία δέν προχώρησε.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι με τη συμφωνία για ενοικίαση άλλων τριών Α320, 1 το Φθινόπωρο 2010 και 2 Χειμώνα 2011, τα παλαιά α/σ θα αποσυρθούν σταδιακά μέ το τελευταίο να αποχωρεί τον Απρίλιο 2011.