d|m|tr|s
First-Class-Member
- Περιοχή
- Mosquito land
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- ΑΕΕ
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDLW
Άρα και πάλι κατά την άφιξη θα γίνεται έλεγχος διαβατηρίων δηλαδή όλες οι αφίξεις θα γίνονται στον extra schengen χώρο των αεροδρομίων. Με μια απλοϊκή σκέψη καταλαβαίνω ότι αυτό είναι εφικτό μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δύσκολο έως αδύνατο στα υπόλοιπα αεροδρόμια λόγω χώρου και μικρού αριθμού προσωπικού της Αστυνομίας για να κάνει τους ελέγχους. Εντάξει, ο χώρος με μικρές μετατροπές αλλάζει αλλά προσλήψεις αστυνομικών δε νομίζω να γίνουν τόσο γρήγορα. Άρα οι απευθείας πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια μάλλον δε θα γίνουν ποτέ ή θα γίνουν χωρίς έλεγχο, όπως ήταν προ κοροναϊού.Ulrike":12zgj7k2 said:Επίσημα σίγουρα είναι αφίξεις / ταξίδια από τις εν λόγω χώρες, γιατί δεν επιτρέπεται διάκριση με βάση τη υπηκοότητα.
Ulrike":12zgj7k2 said:Μένει το ερώτημα τί γίνεται με τους Έλληνες του εξωτερικού. Αφού εγώ δεν έχω ελληνική ταυτότητα: Στις ελληνικές ταυτότητες / διαβατήρια αναφέρεται ό τόπος κατοικίας, δηλ μπορούν να δουν εάν ο Έλληνας στη πτήση από FRA μένει στη Φραγκφούρτη ή στο Παρίσι;
Όχι, οι ελληνικές ταυτότητες δεν αναγράφουν πλέον τη διεύθυνση κατοικίας, ούτε και τα διαβατήρια. Στα ηλεκτρονικά αρχεία έκδοσης υπάρχει η διεύθυνση που έχει δηλωθεί αλλά δε γνωρίζω αν μπορούν να τα διασταυρώσουν στον Η/Υ του αεροδρομίου.
Οι κάτοικοι εξωτερικού θα μπορούσαν θεωρητικά να έχουν μαζί τους μια βεβαίωση κατοικίας από τη χώρα που μένουν, αλλά δε νομίζω να είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο. Ύστερα μπορούν να διασταυρωθούν μεσω taxisnet τα στοιχεία όσων έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ωστόσο αυτό μάλλον δεν είναι εφικτό στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη.