Ciel Airlines

• Thread starter Thread starter EFL03
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
βρε παιδια...... Συγνωμη αλλα θα γινω κακος!!!

Σας εχει ποτε περασει απο το μυαλο οτι ολα αυτα τα "νομικιστικα τεχνασματα" ειναι καθαρα για λογους δημοσιοτητας.......
Το να στειλει καποιος "παραπονα" στην ΕΕ, ειναι ακρως θεαματικο..... ωωωωωω.....αμα μιλαει σαν παπια, περπαταει σαν παπια, καποια στιγμη μπορει να πεταξει σαν παπια!!!!!!

Βεβαια το χανει εκει που λεει οτι η CIEL ψαχνει στρατηγικους επενδυτες....
Δηλαδη απο το 2003 μεχρι το 2008 δεν βρεθηκε κανενας?
Ποιος φταιει? Ο επενδυτης που θελει να βγαλει $$$$
η ο ιδιοκτητης της εταιριας που δεν τον πειθει?
Ειναι βεβαια ομορφο να εκφωνει καποιος πυρινους λογους για το μελλον της βιομηχανιας.... "οι ειδικοι" επι το εργο.....
Βεβαια δεν γνωριζω εναν ιδιοκτητη εταιριας να γνωριζει πραγματικα το κομματι αεροπορια..... εκτος απο το κομματι "κερδος", "ξεζουλιγμα", "μεσσιανικη αυτοπροβολη"

Οι αμερικανοι εχουν μια εκφραση για αυτη την κατηγορια επιχειρηματιων......"βαλε τα λεφτα σου εκει που ειναι το στομα σου"

Εγώ δε μπορώ να γίνω κακός Captain Jack γιατί σκέπτομαι 1. ποτέ δεν ήμουν κακός, 2. αν γίνω κακός μπορώ μετά να επανέλθω στην πρώτη κατάσταση; E; Captain Jack;

Αλλά επί του θέματος… αν δε χορτάσαμε από παροιμίες, να σας πω και εγώ μια: στη γη των καταραμένων, Μάη μήνα βρέχει… το θέμα είναι ότι άλλες εταιρείες που ξεκίνησαν στο παρελθόν (Ηλέκτρα, Axon, Κρόνος, GeeΒee κτλ) άλλοτε για γνωστούς και άλλοτε για ανομολόγητους λόγους σε κάποια φάση έκλεισαν. Μπορεί κάποιοι να έμαθαν από αυτές τις συμπεριφορές και τα αποτελέσματα και ίσως κάποιοι να μην θέλουν να επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος. Μπορεί η Ciel να είναι ένας από αυτούς Captain Jack, εκτός αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε.

Όσον αφορά τους επενδυτές, όλοι μας έχουμε δει επενδυτές και Επενδυτές. Και μπορεί να λέμε πως το χρήμα δεν έχει χρώμα, ηθική, πρόσωπο κτλ και κτλ, θα ήθελα να σου γνωρίσω πως και χρώμα έχει και κυρίως πρόσωπο. Αλλά όταν κάποιος ψάχνει για τέτοιου όγκου κεφάλαια και θέλει επίσης να δημιουργήσει και κάτι παραγωγικό, και ίσως να προβάλει και κανένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης τότε θα το σκεφτεί διπλά να βάλει για μέτοχο τον πρώτο Λατίνο-μεγάλο-κρεοπώλη-ευρωφονιά που του κουνά τα «πακέτα».

Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που η Ciel μπορεί να θέτει τους δικούς της όρους, όσον αφορά την αρχική διαχείριση κεφαλαίων όπως για παράδειγμα έλεγχο επί των πηγών ή διαχείριση μέσω καθιερωμένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Άρα η υπόθεση πως υπάρχουν Επενδυτές και επενδυτές μπορεί και να μην είναι άτοπη.

Εγώ που διάβασα και τα προηγούμενα άρθρα για τη Ciel έχω βγάλει το συμπέρασμα πως εδώ μιλάμε μάλλον για επιχειρηματία με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και επαγγελματική τοποθέτηση και για μια εταιρεία που κάτι θέλει να κάνει. Τώρα τι είναι αυτό;;; ο χρόνος θα δείξει σε όλους εμάς που έχουμε τα μάτια μας στραμμένα και στην αεροπορία-αερομεταφορές-αεροδρόμια.

ksaderfos":3mbjap7s said:
Θέλετε να πείτε για παράδειγμα αν κάποιος μετανάστης ξυλοφορτωθεί από κάποιον ντόπιο δεν έχει το δικαίωμα να παραπονεθεί επειδή δεν γνωρίζει τη γλώσσα;

Τι είναι πιο σημαντικό η ακεραιότητα του μετανάστη ή η αδυναμία του να εκφραστεί ή η αδυναμία του να αντιμετωπίσει να φαινόμενα;
ksaderfos":3mbjap7s said:
Τα δικά μου μάτια και αυτιά βλέπουν και ακούν τη διαμαρτυρία. Μου φαίνεται aas59 και 6circles πως σε άλλη περίπτωση πέφτουμε σε κοινωνικά ρατσιστικά πρότυπα που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία.

Φιλε ksaderfos,

Μηπως το πηγες το θεμα πολυ μακρια; Που τον ειδες τον ρατσισμο εκ μερους μου;; Ειναι ρατσιστικο να σχολιαζω οτι η επιστολη επασχε απο συντακτικο, γραμματικη και φρασεολογια; Η Ευρωπαικη Επιτροπη ηταν ο αποδεκτης της επιστολης, οχι ο μαναβης της γειτονιας. Λιγη προσοχη στα βασικα δεν βλαπτει. Η ελλειψη προσοχης σ' αυτο εκθετει μαλλον παρα βοηθα την Ciel.

Το παραδειγμα με τον μεταναστη που τον δερνουν που ακριβως κολλαει;; :?: :?: Γιατι τοσο δραματοποιηση των πραγματων; Τα πραγματα με την Ciel και καθε Ciel ειναι εξαιρετικα απλα: ΕΑΝ υπαρχουν σοβαροι ανθρωποι, με σοβαρα κεφαλαια και σοβαρη εμπειρια στον χωρο τοτε ολα θα πανε καλα οτι και να κανουν οι αλλοι ( βλεπε πως τα καταφερνει π.χ. η Aegean ). EAN παλι λειπουν τα παραπανω τοτε δεν γινεται τιποτα.

Συ είπας και για να το κλείνουμε την μύγα δεν την έχω εγώ 6circles. Άλλωστε τα γεγονότα μετρούν.

Το αναγκαίο σχόλιο ή απαντητική επιστολή στην επιστολή της Ciel σίγουρα το έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα τα άλλα είναι ψιλικοκό κουβέντα, και λόγια που έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες και τοπικές ενοχλήσεις στα νότια μόρια κάποιων.

Οι άνθρωποι της Ciel κάνουν μια προσπάθεια εγώ την επικροτώ. Δεν έβλαψαν κανέναν και δεν πήραν από κανέναν τίποτα πέρα των δικαιωματικών σε κοινωνικό και εμπορικό επίπεδο.

Όσον αφορά αυτά που λες η αλήθεια κρύβεται μέσα σου, πλην όμως, εκτίθεσαι.

ksaderfos":19mj7qmw said:
Το αναγκαίο σχόλιο ή απαντητική επιστολή στην επιστολή της Ciel σίγουρα το έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν λές "σίγουρα" εννοείς ότι γνωρίζεις την απάντηση της Ε.Επιτροπής ή απλά θεωρείς ότι αφού έλαβε επιστολή θα απαντήσει???

Αν ισχύει το πρώτο θα ήθελα κάποιο link να την διαβάσουμε και εμείς.
Αν το δεύτερο φοβάμαι ότι η παραπάνω φράση σου μόνο εντυπώσεις προσπαθεί να προκαλέσει και απορώ για ποιόν λόγο το κάνεις.

Λοιπόν,γιά να βάλουμε τά πράγματα στη σειρά:

1.Επί τού γλωσσικού ζητήματος:Μιά εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθή στίς αερομεταφορές (καί μάλιστα σέ διεθνές επίπεδο) στέλνει μιά επιστολή στην Ευρωπαίκή Ενωση.

Σέ ποιά αγγλικά θά γράψη;

Στά λεγόμενα "λιμανίστικα",που χρησιμοποιούσαν οι "τσιτσερόνε" γιά να προσελκύσουν τούς ναύτες τού 6ου Στόλου στά καταγώγια τού Πειραιά; (come from here,I have special...)

Η στά σωστά αγγλικά,αυτά δηλαδή που διδάσκεται κάποιος ακόμα και σέ ένα απλό φροντιστήριο ξένων γλωσσών;

Καί άν γράψη κάτι λάθος,δέν εκθέτει αυτό την εταιρεία διεθνώς;("εδώ δέν ξέρουν καλά-καλά αγγλικά,θά κάνουν και διεθνή δρομολόγια;" θά αναρωτηθούν οι αρμόδιοι τής Ε.Ε).

2.Επί τού ουσιαστικού ζητήματος:Αν κατάλαβα καλά,μιά εταιρεία που α)δέν έχει AOC β)ώς εκ τούτου δέν έχει αεροπλάνο γ) δέν έχει λεφτά (καί το διαλαλεί μάλιστα:"ψάχνουμε τόσα χρόνια γιά επενδυτές και δέν βρίσκουμε...") διαμαρτύρεται στην ΕΕ επειδή το Ελληνικό κράτος "δέν την παίζει κι'αυτήν"-κατά το γνωστό παιδικό παράπονο-στην διαδικασία εξυγίανσης τής ΟΑ καί δέν την αντιμετωπίζει ώς ίση πρός ίσους π.χ. μέ την Qatar (ήτοι κι'η μυλωνού τον άντρα της μέ τους πραματευτάδες...)

Αν εγώ ήμουν ο παραλήπτης τής επιστολής αυτής,θά απαντούσα στην εταιρεία "QUO VADIS ΑΝΥΠΟΔΗΤΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΚΑΝΘΟΥΣ;" (κοινώς "πού πάτε ρέ,ξυπόλητοι στ'αγκάθια;").

Αλλά,φεύ,δέν δουλεύω στην Ευρωπαϊκή Ενωση....

ksaderfos":b62pp17k said:
Συ είπας και για να το κλείνουμε την μύγα δεν την έχω εγώ 6circles.

Όλα τα άλλα είναι ψιλικοκό κουβέντα, και λόγια που έχουν να κάνουν με σκοπιμότητες και τοπικές ενοχλήσεις στα νότια μόρια κάποιων.

Μηπως, τα παραπανω σχολια σου παραβιαζουν τους κανονες του φορουμ; Ξερεις αυτα περι υβριστικου, χυδαιου κλπ κλπ περιεχομενου ;;; :8:

Όσον αφορά αυτά που λες η αλήθεια κρύβεται μέσα σου, πλην όμως, εκτίθεσαι.
:?: :?: :?:

Επαναλαμβανω για τελευταια φορα οτι αν η Ciel Airlines S.A. εχει σοβαρους ανθρωπους, με σοβαρες επιχειρηματικες εμπειριες και με σοβαρα κεφαλαια προς επενδυση, τοτε ολα θα πανε καλα.

Εαν οχι τοτε θα μας "διασκεδαζει" με κακοσυνταγμενες επιστολες προς την Ε.Ε. , και θα μας γενναει την ευλογη απορια για την ποιοτητα και την επαρκεια του ολου εγχειρηματος.

Υ.Γ. Φιλε Hastaroth με καλυψες απολυτα. Προφανως εισαι και συ ρατσιστης :wink: , και πασχεις απο ενοχλησεις στο "νοτιο μοριο σου" κλπ κλπ.... :D

Εγώ δεν έβρισα και δεν νοιώθω να προσέβαλα κανέναν… πλην όμως επειδή κάποιος με το δικό του δίκιο θεώρησε προσβεβλημένος ένοιωσα την ανθρώπινη υποχρέωση απέναντι του, κι αν θέλετε, την ανάγκη να εξηγηθώ και να ζητήσω συγνώμη στηρίζοντας τελικά την άποψη του ακόμα και στην ασυμφωνία. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς φίλους του Airliners.gr.

Μα δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που έχει κάνει αυτή η εταιρεία και λαμβάνει όλον αυτόν τον αρνητισμό. Γιατί μπορεί να κάνω και λάθος. Εγώ έχω βρει ένα λάθος και αυτό είναι πως δεν έχει ακόμα προσφέρει διαθέσιμες θέσεις εργασίας για τους ενδιαφερόμενους να εργαστούν στο χώρο. Αν το κάνει άσχετα με αριθμούς τότε έχει καλώς.

Ο μαζοχισμός, συνομιλητή Hastaroth, δεν είναι αδίκημα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αγκάθια, και να μην ξεχνάμε οι Αναστενάρηδες για παράδειγμα δεν είναι μαζοχιστές, αλλά άνθρωποι με βαθιά πίστη (ορθό ή όχι δεν το εξετάζω). Αντίθετα ο σαδισμός είναι αδίκημα πόσο μάλλον όταν έχει και θύματα. Σε καμία περίπτωση βέβαια δε σου τη λέω (και μάλιστα χαμογελώ τώρα) μια προσωπική διατύπωση κάνω για να μην μιλήσω με παροιμίες.

Όσον αφορά το νότιο μόριο, μίλαγα για την αγορά (κρατική και ιδιωτική).

Όσον αφορά τις ανταποκρίσεις εταιρειών με φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντητικές τους νομίζω πως εφόσον όλοι εμείς είμαστε Ευρωπαίοι (και μιλάμε πιο καλά αγγλικά από τη Ciel όπως εικάζουν κάποιοι) έχουμε το δικαίωμα να αναζητήσουμε τα δημόσια έγγραφα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν νομίζω πως θα το αρνηθεί κανένας από τη Διαχείριση να τα δώσει (εφόσον βέβαια ορίσει με αίτηση, λόγο και προσωπικά στοιχεία). Σε άλλη περίπτωση είναι παραβίαση προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, αν κάποιος τα έχει τη στιγμή που η εταιρεία και πιο συγκεκριμένα η Ciel δεν τα έχει δημοσιοποιήσει ποτέ. Και όπως φαίνεται δεν τα έχει δημοσιοποιήσει ποτέ (μιλάω για τις πιθανολογούμενες απαντητικές επιστολές).

Κατά τα άλλα εγώ απλά εξέφρασα με λόγο ξεκάθαρο κάποιες σκέψεις, τοποθετήσεις υποθέσεις (χαλαρές όπως όλοι μας και το έκανα διερωτώμενος, άρα δεν έκανα δήλωση), όπως επίσης και απλά επανέλαβα τις τοποθετήσεις κάποιων. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Ο κόσμος που ξέρει το χώρο των αερομεταφορών στην Ελλάδα καταλαβαίνει ακόμα πιο πολλά.

Γενικά ΕΙΣΑΣΤΕ καλή ομάδα (διότι όπως και εσείς έτσι και εγώ παρακολουθώ τις γενικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σας) και για αυτό και μιλάμε ακόμα.

Το θέμα όμως είναι η Ciel, εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα προκάνει η εταιρεία αν θα πετύχει ή όχι, αν θα ξεκινήσει επιτέλους ή όχι, και το δικό μου το καρφί εκεί που είναι δεν πρόκειται να καεί. Αν διαβάσατε λοιπόν τις υποθέσεις μου παραπάνω επαναλαμβάνω πως μπορεί τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται, υποθέτω πως δεν ξέρω κάτι παραπάνω από εσάς αλλά επειδή με διέπει μια εγκράτεια ως άτομο θα περίμενα λίγο, γιατί η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.

ksaderfos":37p56m1n said:
Εγώ δεν έβρισα και δεν νοιώθω να προσέβαλα κανέναν… πλην όμως επειδή κάποιος με το δικό του δίκιο θεώρησε προσβεβλημένος ένοιωσα την ανθρώπινη υποχρέωση απέναντι του, κι αν θέλετε, την ανάγκη να εξηγηθώ και να ζητήσω συγνώμη στηρίζοντας τελικά την άποψη του ακόμα και στην ασυμφωνία. Το ίδιο ισχύει και για τους λοιπούς φίλους του Airliners.gr.

Αφού αναφέρεσαι σε εμένα , οφείλω να επαναλάβω λοιπόν ότι δεν ένιωσα προσβεβλημένος αλλά , όπως σου εξήγησα και σε προηγούμενο post , δεν μου αρέσει να μου αποδίδονται λόγια που δεν έχω γράψει η υπονοήσει.

Μα δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που έχει κάνει αυτή η εταιρεία και λαμβάνει όλον αυτόν τον αρνητισμό. Γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.

Δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ .
Αυτό ακριβώς σχολιάζουμε (καλοπροαίρετα )όσοι θεωρούμε ΘΡΑΣΟΣ μία εταιρεία που :

1)ΔΕΝ έχει AOC ,
2)ΔΕΝ έχει αεροσκάφη ,
3)ΔΕΝ έχει κεφάλαια (σύμφωνα με την ίδια...!!!!) ,
4)ΔΕΝ έχει το παραμικρό αεροπορικό έργο ,
5)ΔΕΝ έχει έσοδα
6)Ψάχνει στρατηγικό εταίρο ,

Να διαμαρτύρεται στην Ε.Ε γιατί "Δέν την παίζουν" στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΑ !!!!
(Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω τι την εμπόδισε να συμμετάσχει στον ΔΙΕΘΝΗ διαγωνισμό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα .....).

Το θέμα όμως είναι η Ciel, εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα προκάνει η εταιρεία αν θα πετύχει ή όχι, αν θα ξεκινήσει επιτέλους ή όχι, και το δικό μου το καρφί εκεί που είναι δεν πρόκειται να καεί.

Αντιθέτως εμένα μου "καίγεται καρφί" αφού θα ήθελα να δώ και άλλες ιδιωτικές Ελληνικές εταιρείες να προοδεύουν και να αυξάνονται.
Μακάρι η εταιρεία αυτή να φθάσει (και να ξεπεράσει) και τη Α3 και την ΟΑ .
Αυτό όμως δεν θα γίνει με επιστολές διαμαρτυρίας αλλά με ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Μέχρι τότε δικαιούμαι να κάνω σχόλια για τις κινήσεις της όπως και για κάθε άλλη εταιρεία σαν απλός καταναλωτής που είμαι.

aas59 με έχεις καλύψει.

Και προσθέτω πως πραγματικά η εταιρεία δεν έχει κάνει τίποτα, εκτός από το να:
1. Σπονσοράρει εκδηλώσεις για τις αερομεταφορές στο υπουργείο μεταφορών υπό την αιγίδα και των δύο τελευταίων υπουργών για τρία συναπτά έτη.
2. Δημιουργεί ακριβά business plans τα οποία ευελπιστεί κάποτε να τα φέρει εις πέρας όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν σε αυτές τις εκδηλώσεις (αλήθεια πόσο κόστισε το business plan της Pantheon;)
3. Οργανώνει σχέσεις με εταιρείες του εξωτερικού (δεν ξέρω για συμβόλαια) όπως επίσης ανέφερε η διεύθυνση.
4. Προσπαθεί να εξαγοράσει μικρές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (με προσφορές).
5. Αναζητά επενδυτές όπως θα έκανε ο κάθε ένας.
6. Να εκδίδει πριν από λίγο καιρό (από θάρρος, θράσος, αδυναμία ή δυναμική) και ένα δελτίο τύπου και καταγγελίες με πάρα πολλές σελίδες και θεματικές που όπως ακούγεται από κύκλους καίνε, σαν καυτές πατάτες, με παραλήπτες εντός και εκτός συνόρων όπως διαβάσαμε, από τις οποίες εμείς συζητάμε μόνο το συντακτικό (αποσπάσματα δηλαδή) από άρθρα τρίτων.

Αυτός που μπορεί να έχει κάνει κάτι πιο πολύ από τα παραπάνω ίσως να μπορεί να καταφέρει περισσότερα ακόμα και με την με την κριτική του αν όχι με τις πράξεις του (για να είμαστε αντικειμενικοί δηλαδή).

Και με αυτά και αυτά θυμήθηκα τον παππού μου που όταν η γιαγιά μου του έλεγε κάτι που δεν του άρεσε, εκείνος της έλεγε στο άσχετο «νομίζεις πως μαγείρεψες καλά σήμερα;». Αυτή τσίμπαγε και έλεγε «γιατί τι έχει το φαγητό» φεύγοντας εντελώς από το θέμα.

Αγαπητοί συνομιλητές το καρφί μου δεν παθαίνει πολλά όχι από αδιαφορία αλλά λόγω ποιότητας και τοποθέτησης. Κι αν δε φτιαχτεί η Ciel, κάποια άλλη θα φτιαχτεί και εμείς εδώ πάλι θα είμαστε να τα λέμε σαν τους γέρους του Mapet Show. Εύχομαι όμως το καλύτερο για όλους και για τη Ciel και για όλους εμάς.