B-707 Accident LGAT 1992

Ευχαριστω πολυ GP707 !! :) Το σημειο στο βουνο παντως φαινεται απο την πλευρα της Βαρκιζας που ειναι πιο ανοιχτοχρωμο αλλα δεν ηξερα τον δρομο... Τα φαρμακα απο που ερχοντουσαν απο AMS-EHAM και ποιος τα εστελνε ;;

Κάνω χρόνια ποδήλατο στον Υμηττό. Υπάρχει ακόμα κάτι στο σημείο να δείς ;

Ελάχιστα πράγματα τα οποία θέλουν ορειβασία για να τα δεις. Πάντως δεν αξίζει τον κόπο...

Μια φώτο 1-2 χρόνια μετά το δυστύχημα. Τότε είχε αρκετά συντρίμια ακόμα και η πλαγιά σε εκείνο το σημειο του Υμηττού ήταν γεμάτη με μπουκαλάκια απο φάρμακα. Ήταν όντως μακάβρια η εικόνα των προσωπικών αντικειμένων του πληρώματος :( (Τσαντάκια, παπούτσια κλπ...)
Πρέπει να έχω 2-3 ακόμα, μολις τις σκανάρω θα τις ανεβάσω.

Attachments

• 707ymittos.jpg
    707ymittos.jpg
    32,9 KB · Προβολές: 2.885
έχει κανείς τις ακριβής συντεταγμένες του σημειου ;

Από το google earth:

+37° 52' 28.92", +23° 47' 55.68"

Μερικά από τα απομεινάρια του ST-ALX που βρίσκονται ακόμα στο σημείο της συντριβής. Ελάχιστα σε σχέση με ότι υπήρχε 20 χρόνια πριν που είχα ξαναπεράσει.
Είχε πετάξει με πολλές εταιρίες μέχρι τη μοιραία Golden Star απ' ότι φαίνεται εδώ:

http://www.airliners.net/search/photo.s ... entry=true

Attachments

• 7071.JPG
    7071.JPG
    124,8 KB · Προβολές: 1.061
  • 7072.JPG
    7072.JPG
    131,5 KB · Προβολές: 1.060
  • 7073.JPG
    7073.JPG
    92,6 KB · Προβολές: 1.060
Πρόσφατα ανέβηκε κι ένα βίντεο, πιθανολογώ το ίδιο πρωί του ατυχήματος, μιας και βλέπω ομίχλη στο τοπίο (από την επόμενη μέρα η ομίχλη είχε καθαρίσει εντελώς) και τα συντρίμμια ακόμη άθικτα (πχ κινητήρες, φάρμακα κλπ)
https://www.youtube.com/watch?v=jayWQ48Kb-E

Δυστυχώς η ανάλυση του βίντεο είναι αρκετά χαμηλή...

Η Ομίχλη της ημέρας εκείνης ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστική.
Έχω δει τον Υμηττό χιλιάδες φορές αλλά ποτέ όπως εκείνη την ημέρα.
Ο Υμηττός φαινόταν σαν να καλύπτεται με χιλιάδες μικρά συννεφάκια από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή χωρίς να φαίνεται ούτε ένα σημείο από το βουνό.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι καλυπτόταν από "ορογραφικό νέφος".
Την ομίχλη εκείνη δεν πρόκειται να την ξεχάσω ποτέ. Ούτε και την έχω ξαναδεί άλλοτε.

Τι μου θυμισατε τωρα . !!!!!
Ειχα ελθει για διακοπες στην Ελλαδα , 2-3 ημερες πριν .
Με καποιους φιλους πιναμε καφε σε μια καφετερια στην Γλυφαδα . Ειχαμε ακουσει για το ..''ατυχες γεγονος'' , απο τα ΜΜΕ , απο την πρηγουμενη ημερα , και ξαφνικα ακουσαμε μια συζητηση απο το διπλανο τραπεζι , που μολις ειχαν γυρισει απο τον τοπο του συμβαντος . Μας εκανε εντυπωση , οτι μπορεσαν να πανε μεχρι εκει , και τους ρωτησαμε πως πηγαν . Το συζητησαμε λιγο , και αποφασισαμε και εμεις , να παμε στο σημειο . Επειδη ζουσα ηδη 9 χρονια στις ΗΠΑ , μου εκανε μεγαλη εντυπωση , η απουσια καθε ειδους αρχης . Ουτε αστυνομια , ουτε τιποτα . Υπηρχαν 10-15 ιδιωτικα αυτοκινητα με καμμια 30 ατομα να ...''βολταρουν'' αναμεσα στα συντριμια , και να συλλεγουν ...''σουβενιρ'' . Ενα μεγαλο κομματι θυμαμαι ηταν επανω στον δρομο . Μια περιεργη μυρωδια , κατι σαν ψεκασμενο χημικο , ερχοταν και εφευγε με την αυρα που φυσουσε . Φαρμακα ολων των ειδων διασπαρτα παντου . Φοβηθηκα μηπως αυτη μας η ενεργεια αποβει εις βαρος της υγειας μας , και προτεινα στην παρεα να φυγουμε , πριν μολυνθουμε . Την ωρα που μπαιναμε στο αυτοκινητο του φιλου μας , ειδαμε οτι στο μπροστινο αυτοκινητο , καποιος ειχε ανοιξει το '' πορτ μπαγκαζ'' , και φορτωνε πανελς με πολλους διακοπτες , σαν αυτους που υπαρχουν στον ουρανο του κοκπιτ .