Αύξηση θητείας? Φήμες ή όχι?

Stelios

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
22/12/2003
Μηνύματα
66
Likes
0
Περιοχή
Άλιμος
Λίγο άκυρο αυτό που θα ρωτήσω αλλά αφορά πολύ κόσμο!

Κυκλοφορούν πάρα πολλές φήμες ότι η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί κατά ένα εξάμηνο περίπου επειδή δεν πάει ο κόσμος για μόνιμος στο στρατο.

Έχετε ακούσει κατι σχετικο?
 
Άκουσα όταν ήμουν Ελλάδα ότι η θητεία θα αυξηθεί απο 2 έως 4 μήνες δηλαδη θα γίνει πλέον 14 ή 16 μήνες. Και όλα αυτά απο τον Φεβρουάριο του 2007 η το αργότερο το καλοκαίρι.. Τίποτα το επίσημο..
 
Το ιδιο μαθαινω κ εγω απο φιλους που ειναι τωρα φανταροι. Σαν κινηση εχει μια λογικη. Με το 12μηνο απο τη μια και με την περιορισμενη συμμετοχη σε επαγγελματιες οπλιτες, δεν υπαρχει επαρκης επανρδωση στις μοναδες, με αποτελεσμα-μεταξυ αλλων-οσοι ειναι μεσα να πηζουν ανελεητα... :?
 
Παιδιά εγω άκουσα φήμες που θέλουν όσους μπαίνουν Νοεμβριο (σε 2 μηνες) να κάνου 14μηνο και όσοι μπαίνουν Φεβρουάριο του 2007 να κάνουν 17μηνο. Ξαναλέω ότι αυτά είναι φήμες, τίποτα το επίσημο. Αλλά ακούγεται πολύ το ποίημα... θα δείξει!!!
 
το ακουσα και εγω...αλλα δεν το πιστευω..η καλυτερα δεν θελω να το πιστεψω....

η δικη μου σειρα αργει...2-3 χρονακια.....δεν παω αν δεν με παρουν σηκωτο!!!
 
Πολλά ακούγονται αλλά νομίζω ότι πάντα ακούγονταν. Ειδικά οι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που ανέκαθεν ζητούσαν αύξηση της θητείας...

Παρόλα αυτά κάτι άκουσα στις ειδήσεις για πρόωρες εκλογές το 2007... Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση (όχι μόνο αυτή αλλά και η εκάστοτε) θα αναλάβει το πολιτικό κόστος να αυξήσει τη θητεία.

Το άλλο που πήρε το αυτί μου είναι πως μετά τη φετινή βάση του 10 και τον αποκλεισμό αρκετών χιλιάδων από το να σπουδάσουν αναμένονται περισσότεροι μόνιμοι στο στρατό...

Ίδωμεν!

p.s. κάποια στιγμή πρέπει να πάω και εγώ σε αυτό το στρατό...ας το κάνει μετά 14μηνο ή ότι άλλο θέλει :rolleyes:
 
Πηγαιντε ΕΛΔΥΚ. Τζαμπα 16 πτησεις εκανα! ;) :cool:
 
@ seven4seven

τσάμπα? εννοείς με C-130 φαντάζομαι!
 
jerry":ftjgyf5q said:
πολιτικό κόστος να αυξήσει τη θητεία.

Συμφωνω. Διοτι οι καλοπερασακηδες την βολεψανε με το 12 μηνο και εν μερει 9μηνο. Κοντευουνε να τον διαλυσουνε τον στρατο! Στο κατω κατω μιλαμε για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της πατριδας μας (και να μην ακουσω τιποτα σε στυλ: ιμπεριαλιστικα σχεδια κλπκλπ, διοτι αυτοι που τα λενε συνηθως δεν καταλαβαινουνε ΤΙ λενε, οπως επισης δεν εχουνε καταλαβει τον κινδυνο εξ ανατολας). Ειναι καιρος να σφιξουνε μερικα κ*$%/§ πριν ειναι ΑΡΓΑ. Και ο Ελληνας να σταματησει να σκεφετεται την γουλα του, και να αρχισει να σκεφτεται σε συλλογικο επιπεδο! Οποιος θελει διαπλατυνση του θεματος ας μου στειλει ΠΜ η μεσω ΜΣΝ!




ΥΓ: Παθαμε τπτ εμεις που καναμε 18 (και εν μερει παραπανω) μηνες?
 
Λοιπόν
1ον Έχω την εντύπωση ότι η προσελευση των ΕΠΟΠ είναι ικανοποιητική
2ον Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει των έφεδρο για τους παρακάτω λόγους
α) Δεν πρέπει ο χώρος των Ενόπλεων Δυνάμεων να γίνει μια επαγγελματική κάστα
β) Η εθνική άμυνα αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού και όχι μέρος αυτού
γ) Έχω δει εφέδρους να κάνουν παπάδες κατά την διάρκεια της θητείας τους αλλά μιλάμε για άτομα που΄είχαν και ηγέτες της προκοπής αλλά και δεν υπηρετούσαν στην "Ακριτική" Αττική.
δ) Για τους μονίμους είναι πολύ χρήσιμο να ερχώμαστε σε επαφή με καινούργιο κόσμο ο οποίος ανακυκλώνεται συνέχεια μιας και έρχεσαι σε επαφή με νέες ιδέες συνέχεια (σίγουρα δεν σου αλλάζουν τα μυαλά αλλά παίρνεις γεύση)
3ον Η θητεία έχει μειωθεί για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς χωρίς να ληφθεί υπ όψην η ανάγκη σε προσωπικό

Αν θέλεται να ακούσεται μια πρώτη λύση θα ήταν η υποχρεωτική στράτευση των Γυναικών. Είναι τελειώς άδικο η μισοί πολίτες να χάνουν Χ χρονικό διάστημα από την ζωή τους όταν είναι εφικτό όλοι να χάνουν Χ/2
Βέβαια αυτό είναι μια τομή που δεν νωμίζω ότι έχει κανείς τα "R X / " να την κάνει
 
Top