Aviation Career Day

Και όποιος πει οτι δεν υπάρχουν τέτοια έξοδα είναι γελασμένος... Γιατί ισα ισα όταν είσαι στο "σπίτι" σου, και έξω θα βγαίνεις πιο συχνά τα βράδια και για καφέ θα πηγαίνεις το απόγευμα και ψώνια και βόλτες θα κάνεις κλπ... Αν είσαι στο εξωτερικό (Αμερική, Ευρώπη, Ν. Αφρική, Dubai, Αυστραλία κλπ) αυτά τα ξεχνάς! Εγώ στην Αθήνα όταν μένω σπίτι μου τόσα χρόνια που πήγαινα στο πανεπιστήμιο με λιγότερα από 700-1000 ευρώ τον μήνα δεν την έβγαζα (με αυτοκίνητο φυσικά).

Αν και θα βγώ off topic :4: , εδώ θα διαφωνήσω.

Όποιος θέλει μπορεί να τα καταφέρει και ας μένει σε δικό του σπίτι. Μπορώ να δώσω προσωπικό παράδειγμα (το έχω γράψει και σε άλλο πόστ), δουλεύω 8άωρο και 5 ήμερο την εβδομάδα, μένω ακόμα με τους γονείς μου (ενοίκιο,φαγητό,ρεύμα=0), έχω κόψει σχεδόν όλες τις εξόδους και τους καφέδες (μοναστηριακή ζωή :mrgreen: ) και τα χρήματα που παίρνω απο τη μισθοδοσία πάνε όλα και αποκλειστικά για τα έξοδα της σχολής. Τα προσωπικά μου έξοδα για εναν μήνα δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ :shock:

Για όλα στη ζωή απαιτούνται και θυσίες...
 
Αγαπητέ haf415, μπορώ ίσως να διαισθανθώ τις πικρίες σου, αλλά ίσως και αυτές δεν σε αφήνουν να δεις τη συνολική εικόνα. Πολλά από τα παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον αεροπορικό χώρο δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να κατατοπιστούν για ένα μεγάλο μέρος των αεροπορικών επαγγελμάτων. Δεν πήγαν όλοι εκεί για να γίνουν πιλότοι. Και μη μας πεις ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ψάρευαν κόσμο να επανδρώσει τη σχολή τους. Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει. Και ο καθένας είναι εδώ μέσα και για να δώσει όσο πιο πολύ φως μπορεί σε πολλές σκοτεινές πλευρές που δεν φαίνονται και ίσως δημιουργούν παγίδες. Συγχαρητήρια στους οργανωτές για την προσπάθειά τους. Όσα είδα και άκουσα μέχρι τις 13:00 πιστεύω ότι έδωσαν πολύ φως σε επίπεδο άμαθης μάζας. Τυ χρόνου καλύτεροι.

δικός σας
 
ειπαμε πολυ καλη προσπαθεια.συνεχιστε ετσι και μην ακουτε τις σειρηνες πισω σας.τα vids ποτε βγενουν?
 
Προς haf415,

Χειμαρρώδης ο λόγος σας και πολλές οι κατηγορίες που εξαπολύσατε!

Μην ξεχνάτε όμως πως εκτός από το «Ελλάντα» ξέρουμε πολύ καλά και για τις απάτες της «Αμέρικα» όπου ουκ ολίγοι εκπαιδευόμενοι νοίκιαζαν dry τα Cessna, προσγειωνόντουσαν σε μικρά αεροδρόμια και άφηναν τον κινητήρα στο ρελαντί να γράφει ώρες χωρίς να καιει όμως πολλά καύσιμα ώστε να τους έρχεται φτηνά η εκπαίδευση!!!

Εφόσον πιστεύετε ότι γνωρίζετε κάποιες σχολές που θα έπρεπε να βρίσκονται στην 1η Aviation Career Day πολύ ευχαρίστως να μας τις υποδείξετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ΕΠΩΝΥΜΩΣ και να τις προσκαλέσουμε να συμμετάσχουν στη 2η Aviation Career Day. Αν όμως αυτές οι σχολές δεν έρθουν θα πρέπει εύλογα οι υποψήφιοι μαθητές να συμπεράνουν ότι αυτές οι σχολές δεν καταδέχονται τους επίδοξους αεροπόρους της «Ψωροκώσταινας» και συνεπώς θα πρέπει και αυτοί οι μαθητές να μην πάνε να τους «σκάσουν» τα ωραία λεφτουδάκια τους!

Δεν θα εμπλακώ όμως σε τέτοιου είδους αντιπαράθεση γιατί δεν είμαι μέτοχος ούτε εκπρόσωπος καμίας σχολής.

Σας απαντώ όμως διότι αποκαλέσατε «απάτη» την εκδήλωση που εγώ διοργάνωσα. Με ποια στοιχεία κύριε προβήκατε σε αυτόν τον χαρακτηρισμό??
Με γνωρίζετε προσωπικά?? Μήπως ήρθατε στην εκδήλωση και δεν σας άρεσε?? Ποια είναι η απάτη??
Εσείς οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού την χαρακτηρίζετε απάτη?? Δηλαδή η Πολεμική Αεροπορία που συμμετείχε είναι απάτη?? Μήπως είναι απάτη η Aegean Airlines, η Olympic Air, η Olympic Handling, η Sky Express, η BlueBird, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας?? Ή μήπως όλες οι σχολές της Ελλάδας είναι απάτη??

Φαντάζομαι πως για να λέτε κάτι τέτοιο θα έχετε και τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για να στοιχειοθετήσετε την κατηγορία σας, αλλιώς θα είστε ένας κοινός συκοφάντης!


Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντησή σας την οποία ελπίζω αυτή τη φορά να έχετε το θάρρος να υπογράψετε με τον ονοματεπώνυμό σας!


Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Διοργανωτής 1ης Aviation Career Day
 
Μπορώ να γράψω άπειρες γραμμές για το ζήτημα, καθότι θύμα σχολών της Ελληνικής επικράτειας.
Η κατάληξη ?...έφυγα εξωτερικό, τελείωσα, έπιασα δουλειά καπάκια σε airline από συστατικές επιστολές και τους έχω όλους χ@σμ@νους !

Αν θες, στείλε σε πμ για να μην βγουμε εκτός θέματος, σε ποια σχολή έπαθες ότι έπαθες κ που πήγες εξωτερικό γιατί με ενδιαφέρει. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Αν και πάλι μπορεί να βγώ off topic... :4: μήπως ήρθε η ώρα να πέσουν πραγματικά οι μάσκες για το τι συμβαίνει και πού και να μην κρυβόμαστε πίσω απο τα δάχτυλο μας.

Πραγματικά υπάρχουν παιδιά που θέλουν σωστή ενημέρωση και οχι κρυφτούλι πίσω απο συμφέροντα.
 
πες τα ρε asterix!!!
Δεδομενου οτι πολλοι σε αυτο το forum που η αεροπορια ειναι το ονειρο μας και θελουμε να ξεκινησουμε, οι περι ανεμων και υδατων κατηγοριες δεν μας βοηθανε!!!
Αν ξερεις κατι ρε haf415 γιατι δεν το λες?
Δεν λεω οτι δεν εχεις δικιο ή οτι λες μπαρουφες, αλλα τα υπονοουμενα πιο πολυ συγχηση φερνουν!!!
Ολοι εσεις που ξερετε κατι και ειστε μεσα στα πραγματα γιατι δεν λετε τα πραγματα με το ονομα τους?
 
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι καινούργιος στο forum και ενδιαφέρομαι να γίνω επαγγελματίας πιλότος. Ήμουν στο Aviation Career Day το Σάββατο και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ χρήσιμο για εμένα! Πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια και ελπίζω να συνεχιστεί και του χρόνου. Εγώ μένω Αθήνα αλλά πιστεύω πως οι διοργανωτές θα μπορούσαν να σκεφτούν και την διεξαγωγή μίας αντίστοιχης έκθεσης σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να καλύψει μεγάλο μέρος της Β. Ελλάδας. Δεν νομίζω πως η προσέλευση θα ήταν και πολύ μικρότερη από αυτή του Σαββάτου. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι ομιλίες του κ. Θεοδοσίου της Olympic Air, του κ. Σαμπράκου της Global και του κ Σοφιανού της Superior (αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα ελικόπτερα). Μίλησαν ειλικρινά και έδειξαν ότι σαν αεροπορική βιομηχανία η Ελλάδα έχει πέρα από την τεχνογνωσία και την προσωπικότητα να λέει αλήθειες και να κατευθύνει τους νέους ανθρώπους με ειλικρινείς συμβουλές.

Το μόνο μου παράπονο ήταν η μικρή προσέλευση των αεροπορικών εταιριών. Ελπίζω να διορθωθεί στο μέλλον γιατι στο κάτω κάτω αυτές είναι ίσως ο πιο σημαντικός κρίκος της ιστορίας...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!!
 
Κατ’ αρχήν σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, που έστω και εν έτει 2010 διοργανώθηκε από κάποιους ανθρώπους η πρώτη Aviation Career Day…
Στις προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου αυτά άρχισαν πολύ νωρίς τον προηγούμενο αιώνα, αλλά αυτό το παραβλέπουμε! Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε!
Ξεκινάω με το σχολιασμό των λεγομένων του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα που μπήκε στον κόπο να μας περιγράψει τι είδε (και να σχολιάσει φυσικά).

vassdel":2axwakbs said:
:arrow: Όλοι συμφώνησαν πως το 0-ATPL με MCC κοστίζει 48000 minimum και μπορεί να φτάσει και λίγο ψηλότερα αν χρειαστεί. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμματα αυτά που λένε οι σχολές, αλλά μέχρι τώρα ήξερα από το φόρουμ ότι το κόστος του πτυχίου ήταν κοντά ή και λίγο πάνω από 70. Κάποιος προφανώς κάνει λάθος, ή κάποιος ψεύδεται ασύστολα....
Όπως προείπε και ο MerNion οι σχολές ψεύδονται. Ή τέλος πάντων, για να το πούμε πιο κομψά, κάνουν διαφήμιση. Όπως πχ το Ariel εξαφανίζει όλους του λεκέδες στα λευκά με λίγο νεράκι και λίγο ανακάτεμα, άλλο τόσο παίρνεις JAA frozen ATPL με 48000 Euros!

vassdel":2axwakbs said:
:arrow: Όλοι οι ομίλητες τόνισαν πως η απόκτηση πτυχίου στις ΗΠΑ και η μετατροπή του μετά σε JAR, κοστίζει πολύ περισσότερο από την εξ αρχής απόκτηση πτυχίου στην Ελλάδα. Και πάλι από το φόρουμ ήξερα το αντίθετο (ακόμα και κάτι πατέντες του τύπου πάρε μισό πτυχίο εδώ, τράβα Αμερική και πάρε άλλα 2/3, μετά τράβα Κουβέιτ να τελειώσεις και άλλα τέτοια όμορφα). Αν οι ομιλητές λένε αλήθεια, τα πράγματα είναι πολύ αισιόδοξα για τους νεαρούς επίδοξους αεροπόρους....
Πολύ περισσότερο δεν κοστίζει. Στην χειρότερη περίπτωση κοστίζει λίγο περισσότερο. Και όπως έχω γράψει πολλές φορές είναι πρoτιμότερο να μπεις στη διαδικασία της μετανάστευσης στην Aμερική και επιστροφής στην Ευρώπη για μετατροπή των πτυχίων (για πολλούς λόγους που έχουν αναφερθεί από πολλούς στο forum). Επίσης, στην Ελλάδα που ο ΦΠΑ αυξάνεται πλέον κάθε μήνα, το κόστος ζωής θα γίνει απαγορευτικό. Πολύ φθηνότερα τη βγάζεις σε άλλες χώρες...

vassdel":2axwakbs said:
Δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω αντιπαράθεση για το ποιός λέει αλήθειες και ποιός πουλάει μπαρούφες, αλλά αν οι ομιλητές δεν λέγαν ψέμματα, πρέπει να προσέχουμε πάρα πάρα πολύ πριν πιστέψουμε ο,τιδήποτε ποστάρουν κάποιοι ανώνυμοι που το παίζουν γνώστες στο διαδίκτυο.....
Να παρατηρήσω πως πολλοί "ανώνυμοι γνώστες" ισως να έχουν αποφοιτήσει σαν επαγγελματίες χειριστές και να είναι παθόντες. Όπότε δεν είναι κακό να προειδοποιούν τους νεότερους. Από την άλλη φυσικά (όπως έχω ξαναγράψει) όποιος διαλέγει σχολές από τα λεγόμενα όλων ημών των "ανωνύμων γνωστών" είναι προφανώς ανώριμος, ανόητος και ίσως μελλοντικά επικίνδυνος για τον χειρισμό αεροσκαφών.

Αυτά από 'μένα και πιστεύω (και εύχομαι) πως η δεύτερη Aviation Career Day θα είναι καλύτερη, θα στρέψει περισσότερους στο αεροπορικό επάγγελμα και θα λύσει πιο πολλές απορίες. Και προσοχή μην γίνει σαν τον Αρχάγγελο (μόνο μία φορά)!


Υ.Γ. Ο haf415 λέει αλήθειες, έστω και ακραία διατυπωμένες (εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί)...
 
Αντε πάλι ξανά μανά λογιστική πόσο κάνει ένα frozen ATPL+MCC.
Αερολέσχη: Ground school+ βιβλία+εξέταστρα κλπ 1100 ευρώ
45 ώρες χ 140=6300
Σύνολον το PPL 7400 ευρώ
80 ώρες κυβερνήτου στην αερολέσχη χ 120=9600
Σύνολον πριν αρχίσουμε επαγγελματική εκπαίδευση 17000.

Distance learning ATPL+ βιβλία κλπ: 2500

5 ώρες NQ x 200=1000
15 ώρες αεροπλάνο IR x 200=3000
35 simulator x 150=5250
Skill test+a/c=750
Σύνολον το IR:10000

CPL: 14 ώρες μονοκινητήριο αεροπλάνο χ 200=2800
6 ώρες δικινητήριο " χ 400=2400
Skilltest+ a/c 800
Σύνολον το CPL:6000

ΜΕP/IR : 3 ώρες αεροπλάνο x 400=1200
12 ώρες simulator x 150= 1800
Skilltest+a/c= 1000
Σύνολον το MEP/IR: 4000

MCC:2500

Mάλιστα κύριοι, με 42000 παίρνετε frozen ΑΤPL. Σας τα υπολόγισα με τις πιο ακριβές τιμές της αγοράς πχ 400 το δικινητήριο, 2500 το MCC κλπ.
Tώρα, μπορείτε να αντιπαραθέσετε τη σχολή της KLM (160.000 ευρώ) υπό το πρίσμα οτι το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι.

Εάν πάμε στην αμερικάνικη εκπαίδευση,το έχω πει και αλλού , με 25.000 ευρώ παίρνεις και του εκπαιδευτού. Οταν κάνεις build up με $65 την ώρα δηλ 55 ευρώ, δικινητήριο με $160 δηλ 120 ευρώ, φυσικό είναι να ξοδέψεις τα μισά λεφτά. Και δεν χρειάζεται κάθε Σαβκο στη Disneyland...Είπαμε, πετάμε φουλ γιατί ήρθαμε από την Ελλάδα διαβασμένοι, γράψαμε, περάσαμε και κάνουμε αεροπροπόνηση για το conversion...
 
Top