Ατυχήματα - συμβάντα της Turkish Airlines

  • Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

B747-400F":2h4z04k9 said:
Το αεροσκαφος μεχρι εκεινο το σημειο ειχε περιττη ενεργεια , λογω του οτι ηταν ψηλα , και του δωσανε και shortcut. Σε μια τετοια περιπτωση ειναι φυσικο οι μανετες να ειναι στο IDLE, διοτι δεν θελουμε να προσθεσουμε αλλη ενεργεια απο τους κινητηρες..

Γειά σου φίλε B747-400F. Από το γράφημα στο google earth που είδαμε πρίν μερικές μέρες , δεν φαίνεται να ήταν ούτε ψηλοί ούτε γρήγοροι. Αν φυσικά το γράφημα αυτό είναι πάνω-κάτω ακριβές. Το ότι οι μανέτες ήταν στό idle εκείνη την στιγμή, θα συμφωνήσω μαζί σου. Με το που αρχίζει η κάθοδος στο glide, με τους τροχούς πάνω, μιλάμε σίγουρα για φλάπς 5 (και όχι 15 που έγραψα εκ παραδρομής σε προηγούμενο πόστ μου), άρα μανέτες κλειστές.


EGPWS":2h4z04k9 said:
Πιθανολογω πως το α/φ μπηκε σε flare mode στα 1700ft καθως το flare mode ενεργοποιείται απο το LRRA.

Αυτό αγαπητέ μου δεν ισχυέι (αν μιλάς για το autopilot και όχι για το autothottle). Ο δεξιός αυτόματος ήταν ενεργοποιημένος και έπαιρνε στοιχεία από το δεξιό ραδιουψόμετρο που δούλευε ορθά. Και γι'αυτό το αεροπλάνο παρέμεινε στο glide slope.

----- -------- ---------

Για την ιστορία και μόνο, κανένα εγχειρίδιο του 737 (όλων των εκδόσεων), δεν αναφέρει ότι το autothrottle παίρνει στοιχεία από το αριστερό ραδιουψόμετρο! Μπορεί να κατηγορηθούν για πολλά οι χειριστές, αλλά για άγνοια συστημάτων μάλλον δεν θα έπρεπε.
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Αντε παιδια, με καταφερατε, δεν ειχα σκοπο να συνεχισω με αλλες τοποθετησεις, αλλα λογω της τροπης που εχει παρει το θεμα, με καλες συμμετοχες θα απαντησω οσο καλα μπορω. Ειναι 8 χρονια που εφυγα απο το 737, και δεν πεταξα το NG ποτε.

@hastaroth
Ομολογω οτι εξεπλαγην με αυτον τον σχεδιασμο του συστηματος. Δηλαδη να παιρνει σημα το autothrottle απο την μια πλευρα και μονο. Το μονο που μπορει ενα συστημα να κανει, ειναι να σου βγαλει μηνυμα πως υπαρχει διαφωνια αναμεσα σε δυο redundant systems. Για να βγαλει αποφαση πιο ειναι λαθος, πρεπει να εχει 3, οποτε η λογικη λεει πως τα δυο που συμφωνουν ειναι σωστα, και αγνοει το τριτο.
Κατι τετοιο δεν φαινετε να ειναι στο σχεδιασμο του 737. Στο 744 ειναι διαφορετικο, και εχει 3 ραδιουψομετρα.

hastaroth ρωτησε:
Εννοείς οτι ήταν σέ flight idle καί μέ την λανθασμένη ένδειξη πήγαν σέ ground idle;

Οχι εννοω οτι το συστημα οταν δει ραδιουψομετρο κατω απο 27 ποδια παει σε idle, δηλ κανει Retard. Εχουμε περαση το theshold του διαδρομου στα 50 ποδια, οποτε τα 27 μας τοποθετουν στο touch down zone, και κοβει την ισχυ, για να πιασει το αεροσκαφος στον διαδρομο. Εκει λογικα παυει και το Speed mode του autothrottle.

Το flight idle και το ground idle ειναι οροι που περιγραφουν τις ελαχιστες στροφες του κινητηρα σε καποια διαμορφωση. Ας το πουμε με απλα λογια , το ground idle ειναι οι ελαχιστες στροφες στο ρελαντι, οταν ειμαστε π.χ. στο εδαφος, η και ακομα και στον αερα, χωρις να υπαρχει λογος οι κινητηρες να ειναι πιο κουρδισμενοι.
Αντιγραφω απο το manual του Β744, αν και εκει οι οροι ειναι minimum idle or approach idle:

EEC Idle Selection
The EEC selects minimum idle or approach idle. Minimum idle is a lower thrust
than approach idle. Approach idle is selected in flight when:
• nacelle anti–ice is ON
• flaps are in landing position
Approach idle decreases acceleration time for go–around. Approach idle is
maintained until five seconds after touchdown, when minimum idle is selected.

Ελπιζω να καταλαβες, οτι οι οροι αυτοι δεν εχουν σχεση με το autothrottle.

hastaroth ειπε:
διότι όταν ένας αυτοματισμός αρχίση νά κάνη "τού καλωδίου του",δέν ανοίγεις πόλεμο μαζί του.Απλά τόν απενεργοποιείς και παίρνεις την κατάσταση στά χέρια σου.

Πολυ σωστο αυτο που λες.

hastaroth ειπε:
Μήπως θά υπάρξη καί "α λά Τούρκα" εκδοχή που θα λέη οτι έφταιγε ο Ολλαντέζος ΕΕΚ που τους έστειλε κολλητά μέ το προπορευόμενο 757 καί πέσανε στό wake του κλπ κλπ;

Εχω την προσωπικη εμπειρια ενος σχολειου CRM με χειρηστες της THY to 1993. Ηταν πολυ ενδιαφερον. Ηταν η πρωτη ομαδα που πηγε στην Τουλουζη για το Α340. Ειχα την πιο μικρη εμπειρια απο ολους τοτε, ομως ο πιο παλιος τουρκος κυβερνητης της μικτης ομαδας που σχηματισαμε μου ανεθεσε την παρουσιαση αποτελεσματος εργασιας που καναμε πανω σε παραγοντες που συνεβαλαν σε καποιο ατυχημα. Ειχα ηδη εμπειρια επανω σε αυτα και ειχα κανει σχολεια αναλογα, οποτε ειχα πλεονεκτημα γνωσεων, που χωρις προβλημα το χρησιμοποιησε προς οφελος της ομαδας.
Στο αλλο ακρο, καναμε αλλη ασκηση, οπου ο στοχος ηταν να αποδειχτει, οτι μια ομαδα, βγαζει καλυτερο αποτελεσμα σε ενα προβλημα, απο οτι ολα τα μελη της μεμονομενα. Ξεκινησαμε με την λυση του προβληματος μονος ο καθενας, και μετα σαν ομαδα. Το προβλημα ηταν το "LOST ON THE MOON". Βρισκεσε στο φεγγαρι με καποια αντικειμενα, και πρεπει να αποφασισεις, πια ειναι τα πιο χρησιμα, και πια ειναι αχρηστα, επειδη δεν λειτουργουν στο φεγγαρι, π.χ. γιατι δεν εχει ατμοσφαιρα. Την ασκηση την κανω μονος μου και στην βαθμολογια βγαινω πρωτος, οχι γιατι ειμαι εξυπνος, αλλα γιατι την ειχα ξανακανει.
Στην ομαδικη ασκηση, προσπαθω να δωσω την εμπειρια αυτη στην ομαδα, και βρισκομαι αντιμετωπος με τουρκο συγκυβερνητη, που δεν καταλαβαινει ουτε απο επιχειρηματα, ουτε απο εξηγησεις. Τον χαβα του, και για να μην στραβωσει το κλιμα αφησαμε τις αποψεις του να μπουν στο αποτελεσμα.
Οι εκπαιδευτες δεν ειχαν ξαναδει, να μην τους βγαινει το πειραμα, και το συζητουσαν μπροστα στον πινακα , μεχρι που τους ειπα οτι ειχα ξανακανει την ασκηση. Αποτελεσμα ηταν να μου την πουν εμενα, διοτι δεν εδωσα την εμπειρια στην ομαδα. Αντε να εξηγησεις στον γαλλο τωρα...
Εχω αρκετους φιλους τουρκους, και επισης συνεργαζομαι και πανω στην δουλεια. Δυσκολα παραδεχονται λαθη τους, και πολλες φορες αν πιαστουν σε σφαλμα, η αντιδραση ειναι να ψαχνουν σφαλμα δικο σου. Παρ ολα αυτα μην το γενικευουμε. Εχουν και τουρκους χειριστες, που μεγαλωσαν στο εξωτερικο, και αυτοι ισως φερουν μια αλλαγη. Μην πιστευετε παντως οτι δεν εχουμε τετοιους και στην Ελλαδα.

Η εκτιμηση μου ειναι οτι οι Τουρκοι δεν θα δεχτουν το πορισμα χωρις ενστασεις. Επισης η αντιδραση και οι δηλωσεις του σωματειου τους ηταν OFF. Δεν επρεπε να κανουν εικασιες πριν το πρωτο ρεπορτ των ολλανδων. Δεν θα ξεχασω την εκπροσωπο της BirgenAir. Οταν επεσε το Β757 τους στην καραιβικη, αυτη δηλωσε στην Κωνσταντινουπολη μπροστα στον διεθνης τυπο: "Must have been a ligtning strike".

Οταν το MD11 της Swissair επεσε στο Χαλιφαξ και γνωριζαμε απο το MAYDAY οτι υπηρχε καπνος στο πιλοτηριο, καποιοι το θεωρησαν σωστο, να πανε με τηλεοπτικο συνεργειο στον εξομοιωτη της ΟΑ και να κανουν ασκηση εξαγωγης καπνου, καταληγωντας στο συμπερασμα οτι με την εκπαιδευση την δικη μας, δεν θα το παθαιναμε αυτο. Περιμενω ακομα την επαναληψη της επιδειξης, βεβαια με την τροποποιηση, οτι το καθισμα του ενος πιλοτου, που ανασυρθηκε απο την Θαλασσα ηταν καλυμενο με λιωσμενο μεταλλο...

Σορρυ, πηρα φορα και ξεφευγω απο το θεμα μας...

@gonso:

Θα συμφωνησω, οτι καποια στιγμη η Βοeing αλλαξε φιλοσοφια στα manuals , και πολλες πληροφοριες δεν δινονται πλεον στους πιλοτους. Οι λογοι ειναι και νομικοι. Αν χρησιμοποιησεις κατι που δεν περιγραφετε, το μπαλλακι ειναι στον χειριστη...
Σου δινουν πλεον οδηγιες τι να κανεις, και τι να μην κανεις, αλλα η εξηγησεις του γιατι, και οι λεπτομερειες της λειτουργιας των συστηματων εχουν μειωθει.

Αυτα, αν προκυψουν αλλες ερωτησεις για συστηματα και οχι για εικασιες επανω στο ατυχημα, ευχαριστως να απαντησω.
Ειμαι Χιλη για 7 μερες layover, και πρεπει να στηριξω τους τοπικους οινοπαραγωγους και ψαραδες. Αυριο παω εκδρομη, οποτε μην περιμενετε απαντηση, οσο μιλαει το κρασι. :D
Κρατηστε την σοβαροτητα στο θεμα αυτο please!
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

B747-400F":2qsm5n2l said:
Εχω αρκετους φιλους τουρκους, και επισης συνεργαζομαι και πανω στην δουλεια. Δυσκολα παραδεχονται λαθη τους, και πολλες φορες αν πιαστουν σε σφαλμα, η αντιδραση ειναι να ψαχνουν σφαλμα δικο σου.


Βρέ τί μου θυμίζει?.........τί μου θυμίζει?.........δεν μπορεί ........θα μού' ρθει........σπάω το κεφάλι μου !!!!
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Καλημέρα,

Μια πρώτη αναφορά στα αίτια γίνεται εδώ http://www.avweb.com/avwebflash/news/FaultyAltimeterDownedBoeing737InvestigatorsSay_199905-1.html

Εικάζεται ότι, ότι έγινε προήλθε από λάθος στο radio altimeter και εν συνεχεία καθυστερημένη αντίδραση του πληρώματος.
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

B747-400F":3c4uhao8 said:
@gonso:

Θα συμφωνησω, οτι καποια στιγμη η Βοeing αλλαξε φιλοσοφια στα manuals , και πολλες πληροφοριες δεν δινονται πλεον στους πιλοτους. Οι λογοι ειναι και νομικοι. Αν χρησιμοποιησεις κατι που δεν περιγραφετε, το μπαλλακι ειναι στον χειριστη...
Σου δινουν πλεον οδηγιες τι να κανεις, και τι να μην κανεις, αλλα η εξηγησεις του γιατι, και οι λεπτομερειες της λειτουργιας των συστηματων εχουν μειωθει.


Δηλαδή η Boeing για κάποια συτήματα της δεν είναι και πολύ σίγουρη για την λειτουργία τους ή το πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες καταστάσεις? Με συγχωρείται αλλά εγώ έτσι το καταλαβαίνω και άν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ.


Σας ευχαριστώ πολύ
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Kepir, δεν είναι έτσι. Λάθος το κατάλαβες.

Η κατασκευάστρια προφανώς έχει απόλυτη γνώση του αεροσκάφους. Το θέμα είναι τί πρέπει να γνωρίζουν οι χειριστές. Αφενός υπάρχει το νομικό θέμα που είπε ο φίλος παραπάνω. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πιό "βαθύ".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Boeing στον ανταγωνισμό με την Airbus, είναι το μεγάλο ατού της Airbus που λέγεται "κοινό type rating" (ή περίπου κοινό). Ο πιλότος ενός Α340 χρειάζεται ένα πολύ μικρό σχολείο διαφορών (λιγότερο από εβδομάδα), και μπορεί να πετάξει Α320. Ο πιλότος Β747, για να πετάξει Β757 θέλει 40 μέρες σχολείο. Επίσης αν πάρουμε μία εταιρεία που έχει Β737-300 και Β757, χρειάζεται να έχει πιλότους που θα πετάνε το ένα και πιλότους που θα πετάνε το άλλο. Μιά άλλη εταιρεία που έχει Α330 και Α321, μπορεί (με κατάλληλους μηχανισμούς εκπαίδευσης) να πετάνε όλοι οι πιλότοι της τα πάντα. Το πλεονέκτημα είναι προφανές.

Για τουλάχιστον μία γεννιά ακόμα, η Boeing δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Όχι μέχρι τα καινούρια της αεροπλάνα (Β787-777), να αποκτήσουν μικρότερα αδελφάκια που να τους μοιάζουν (τον αντικαταστάτη του 737 για παράδειγμα, που θα είναι το επόμενο project μετά το 787).

Μέχρι τότε όμως, κάτι πρέπει να γίνει πρίν πετάξει το πουλάκι. Και σκέφτηκαν το εξής: Έψησαν εταιρείες και μεγάλες ΥΠΑ (FAA, UK CAA αλλά και JAA), ότι υπάρχει τρόπος με τα υπάρχοντα μοντέλα, να γίνει mixed fleet flying. Οι διαφορές στα συστήματα και στο layout ενός 767 και ενός 737, είναι τεράστιες. Οι βασικές αρχές όμως είναι ίδιες, είναι φιλοσοφίας Boeing (λένε). Οι προυποθέσεις για να εγκριθεί αυτό το σχέδιο ήταν οι εξής:
1) Να βρεθεί μία αεροπορική εταιρεία (ή και κάνα δυό ακόμα σε διαφορετικές ηπείρους), που να "καίγεται" για την έγκριση αυτή (να έχει προσωπικό ενδιαφέρον), και να γίνει το πειραματόζωο.
2) Να βρεί εδικά επιλεγμένους πιλότους πολύ έμπειρους στον τύπο (πχ) 737 αλλά όχι μεγάλους στην ηλικία (πιό κοφτερά μυαλά) και να τους εκπαιδεύσει στον τύπο (πχ) 767. Αφού εκπαιδευτούν, θα πρέπει να περάσουν 18 μήνες όπου οι πιλότοι θα πετάνε μόνο 767. Μετά θα αρχίσουν να πετάνε και τα δύο.
3) Θα πρέπει να ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα περιοδικής εκπαιδευσης και εξέτασης (διπλές εξετάσεις στον εξομοιωτή και στο αεροπλάνο κάθε χρόνο
4) Το μάξιμουμ τύπων θα είναι δύο (δηλαδή μόνο 737και767, όχι 737και 767και757, παρόλο που τα δύο τελευταία είναι κοινός τύπος)
5) Με το πέρας του "τέστ", θα μπούν και άλλοι "απλοί πιλότοι" και θα κάνουν το ίδιο. Χωρίς δηλαδή επιλογή.

Όλα αυτά για να γίνουν με επιτυχία, προυπόθετε τα αεροπλάνα να είναι "απλά" και "εύκολα" να τα μάθεις. Πώς γίνεται αυτό? Με την μείωση της "διδακτέας ύλης". Οι ειδικοί εκπαιδευτές της Boeing που έπαιρναν μέρος στο πρότζεκτ, διαλαλούσαν ότι "Οι πιλότοι την σήμερον ημερά, δεν χρειάζεται να ξέρουν και την τελευταία βίδα του αεροπλάνου. Αυτό που απαιτείται είναι να γνωρίζουν τα όρια του αεροπλάνου και των συστημάτων (limitations) τις διαδικασίες (procedures) και τις απο μνήμης ενέργειες εκτάκτου ανάγκης (recall-items). ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Προχώρησαν και παρά πέρα. Οι πιλότοι που σε ασκήσεις στο simulator επεδείκνυαν γνώσεις υπεράνω των απαιτουμένων, αντί μπράβο, τρώγαν επίπληξη.

Η Boeing για να βοηθήσει σε αυτά, μείωσε το μέγεθος των εγχειριδίων (από εκεί που ένα σύστημα ήταν 28 σελίδες, έγινε 1:cool:, μείωσε τα limitations, ομογενοποίησε τις διαδικασίες μεταξύ των τύπων και μείωσε κατά 40% τα recall items. Όσο πιό λίγα έχει να μάθει κάποιος, τόσο πιό εύκολο είναι.

Ολα τα παραπάνω έγιναν με επιτυχία και έλαβαν χώρα α τελευταία 5 χρόνια. Οι δοκιμές πέτυχαν και το project ..ξαφνικά σταμάτησε, αντί να εξαπλωθεί σε περίσσότερες εταιρείες. Γιατί? Άγνωστο. Πιθανολογώ όμως ότι όλα έγιναν για να "γραφτεί η συνταγή" και να είναι έτοιμη όταν αυτοί αποφασίσουν.

Αύριο αν έρθει η εταιρεία Χ και απόφασίσει να αναννεωσει πλήρως τον στόλο της. Της αρέσει το 737-800 και το 777. Και το Α330 της αρέσει πολύ αλλά το Α321 όχι. Η πλάστιγγα μπορεί να γύρει στα Αιρμπάς, μόνο και μόνο λόγω τυποποίησης. Αν όμως η Μπόινγ τους πεί: "Ορίστε κύριοι, νά πώς μπορείτε να πετάξετε και τα δύο με τους ίδιους πιλότους", η πλάστιγγα μπορεί να γύρει αλλιώς.

OFF TOPIC του κερατά, αλλά πιστεύω ενδιαφέρον και συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο ατύχημα.
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Να προσθέσω σ αυτά που έγραψε ο gonso οτι ένας ακόμη λόγος που λείπει η πληροφορία απο τα manual επειδή χαλάει το σενάριο της "ομοιογενούς εκπαίδευσης", είναι και η τεράστια ανομοιομορφία που υπάρχει όσον αφορά την τεχνολογία των επι μέρους συστημάτων. Συγκεκριμένα στα 737 επειδή πρόκειται για αεροσκάφος που σχεδιάστηκε πριν απο 45+ χρόνια πολλά συστήματα τοποθετήθηκαν ή εξελίχτηκαν πολύ αργότερα. Υπάρχουν δηλαδή σήμερα 737 που ανάλογα με το πόσα ήθελε να ξοδέψει ο αγοραστής τους έχουν συστήματα που ναί μεν κάνουν την ίδια δουλειά έχουν καλύτερη όμως αξιοπιστία, μικρότερο βάρος, κόστος κλπ. Ετσι θα συναντήσουμε πχ 737 με Ιntegrated Drive/generator και με το παλαιότερο Constand Speed Drive-Generator, συστήματα cabin pressurization analog (απο το...727), full digital (777) αλλά και υβριδικά, κλπ. Αν χρειαζόταν να μάθει ο χειριστής πώς λειτουργεί το καθένα απο αυτά, και με δεδομένο οτι στο στόλο των 737 μια εταιρείας μπορεί όλα τα αεροσκάφη να μην προέρχονται απο την ίδια παραγγελία... χαιρετίσματα.
Για την υπόθεση του ατυχήματος της ΤΗΥ πχ όλοι απορούν πώς γίνεται να δουλεύει το autothrottle μόνο απο το αριστερό RΑ. Υπάρχουν όμως και 737 που το autothrottle παίρνει και συγκρίνει τις ενδείξεις και απο τα 2 RΑ. Μην απορούμε λοιπόν γιατί δεν γράφονται αυτά στα εγχειρίδια και δεν τα γνωρίζουν οι χειριστές.

Η διερεύνηση αυτού του ατυχήματος έχει πολύ ψάξιμο όσον αφορά το τεχνικό θέμα και το ζήτημα της φιλοσοφίας σχεδίασης και προσαρμογής τεχνολογιών που εξελίχτηκαν πολύ αργότερα απο το ίδιο το αεροσκάφος, και πιθανόν να βγάλει .. λαγούς.

Για λόγους σύγκρισης και για να πάρετε μια ιδέα στα Airbus το αντίστοιχο mode "retard" του autothrotle:
-δεν ενεργοποιείται αν δεν είναι και ο autopilot engaged
-παίρνει ένδειξη και συγκρίνει όλα τα RA
-είναι συμβουλευτικό δηλ δεν μειώνει την ισχύ των κινητήρων σε idle αλλά ηχητικό και οπτικό σημα προειδοποιεί τον χειριστή να μετακινήσει αυτός τις μανέτες σε θέση idle. Κι αυτό σε αεροσκάφη που βρίθουν απο αυτοματισμούς....
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Δέν νομίζω οτι χρειάζεται πολλή εκπαίδευση γιά να μάθη κάποιος οτι όταν ένας αυτοματισμός αρχίση να δείχνει τάσεις χειραφέτησης,δέν κάνεις ανταγωνισμό μαζί του γιά το ποιός θά ελέγχη το αεροπλάνο,αλλά τόν απενεργοποιείς καί παίρνεις το θέμα επάνω σου.Στό συγκεκριμένο δυστύχημα φαίνεται από τά μέχρι τώρα δεδομένα οτι χάθηκαν πολύτιμα δευτερόλεπτα επειδή αυτός που πετούσε το αεροπλάνο δέν απενεργοποίησε τό autothrottle πρίν κάνη αύξηση ισχύος.
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκλέισουμε το ενδεχόμενο στροβίλων που δημιουργήθηκαν από προπορευόμενο Β757, ένα μοντέλο που φημίζεται για τους στροβίλους που αφήνει πίσω του. Είναι σαν να έπεσε το τουρκικό σε μίνι τυφώνα, την ώρα που είχε ελάχιστο περιθώριο ύψους και χειρισμών αντίδρασης.
 
Re: Ατύχημα της ΤΗΥ στο Amsterdam

Hera":11qoigg8 said:
Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκλέισουμε το ενδεχόμενο στροβίλων

Τώρα γιατί πρέπει να γυρίσουμε 5 σελίδες πίσω στο τόπικ....δεν το καταλαβαίνω.

Hera, ταπεινά και καταφρονεμένα, θα πρότεινα να διαβάζουμε 5-10 πράγμαγτα που έχουν γραφτεί σε ένα τόπικ, πρίν ποστάρουμε. Αν είχες την καλοσύνη να τα διαβάσεις, θα είχες δεί αυτά που λένε οι διερευνητές και η Boeing:

At a height of 1950 feet the left radio altimeter suddenly indicated a change in altitude – from 1950
feet to - 8 feet

Initially the crew did not react to the issues at hand.

As a result of the deceleration, the aircraft's speed was reduced to minimum flying speed (stalling
situation

To date, no evidence has been found of bird strike, engine or airframe icing, wake turbulence or windshear.

The throttles remained at the idle stop for approximately 100 seconds during which time the airspeed decreased to approximately 40 knots below the selected approach speed.


Εσύ βέβαια έχει το δικαίωμα να μήν αποκλείσεις τίποτα. Σημασία έχει όμως τί θα αποκλείσουν οι διερευνητές.
 
Top