ATR/42 στην ΠΑΡΟ;

• Thread starter joola
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Κύριε Μπελέγρη!!!
Ευχές από όλους εμάς........
Κατανοώ απόλυτα ότι δεν μπορεί να είστε εξειδικευμένοι στα αεροπορικά θέματα και προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου πού δεν έχετε τεχνικές λεπτομέρειες για το περιστατικό. Προσωπικά δεν αναγώρισα κάποιο λάθος που θα μπορούσε να εγείρει συναισθήματα. Θεωρώ πολύ "καλή την γλώσσα" που χρησιμοποιήσατε για να γίνετε κατανοητός από τους αναγνώστες σας!!
Αυτοί που έχουν να λένε είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι δεν έγινε.....(ποιοί νάναι άραγε;)
Στην αρχή θεώρησαν ότι ήταν αδύνατον να υπήρξε περιστατικό από την Olympic Air, μετά το αποδέχθησαν εν μέρη αλλά δεν πίστεψαν τις λεπτομέρειες.....μετά τους χάλασε το TCAS αν ήταν ΟΝ η OFF μετά τους χάλασε ότι η εφημερίδα δεν χρησιμοποιεί το terminology που καταλαβαίνουν και πάει λέγοντας.....
Μην μπαίνετε στην διαδικασία να δικαιολογήστε ούτε να εκλείετε οίκτο για να μην σας κριτικάρουν όταν αναφέρεστε σε αληθινά γεγονότα......Καλώς ή κακώς, σαν δημόσιο μέσο θα κριτικάρεστε......Εδώ σταυρώσαμε τον Χριστό.....εσάς θα αφήσουμε;
Να τα γράφετε όπως νομίζετε και όπως τα καταλαβαίνετε.......σε όποιον αρέσει!!!

Υ.Σ
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25736
άλλο ένα link που αφορά την σημερινή Olympic που σίγουρα οι "εκπρόσωποι" θα πούν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά αλλοιώς.....
Καλές Γιορτές !!

Μ αρέσει που γράφεις ως σύμβουλος έκδοσης - και μετά απαντάς στον εαυτό σου. Σαν τον Αυτιά που συνομιλούσε με το βίντεο ένα πράγμα...

Οι συντονιστές ενδεχομένως να σου πουν τα υπόλοιπα.
Δεν είναι τυχαίο ότι εσύ και ο ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ (με φρέσκια φρέσκια εγγραφή) , είστε οι ίσως οι μόνοι στο forum που δεν γνωρίζουν ότι οι κωδικοί αεροδρομίων και αεροπορικών εταιριών δεν γράφονται με μικρά...

Όπως και να χει... Ας το ξαναπούμε: Το συμβάν γενικώς μπορεί να συμβεί. Μπορεί και όντως να συνέβει. Σιγά τα ωα που είπε και ο φίλος gonzo...
Απλά ο τρόπος που αναφέρεις ότι έγινε, με επεμβάσεις ελεγκτών από ασύρματο, με TCAS από άλλο άεροπλάνο κλπ κλπ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ. Αυτό είπαμε και τίποτα παραπάνω...
Αν έλεγες οτι το πήρε χαμπάρι ο ATC τι πάει να γίνει και βγήκε έξω ρίχνοντας κόκκινη φωτοβολίδα σημανσης κινδύνου, θα γινόσουν πολύ πιο πιστευτός... Ειλικρινά... Αλλά δεν το είπες...

Τώρα αν εσύ βλέπεις συμφέροντα, μην θιγεί η OA, κάτι που κάνεις (τη θίγεις) από την πρώτη στιγμή που μπήκες στο χώρο αυτό, είναι κάτι που -προσωπικά- ποσώς με ενδιαφέρει.
Με άλλα λόγια χέστηκα αν θιγεί, καταστραφεί , κλείσει , την αγοράσει η Α3 ή ότι άλλο. Εμείς να μαστε καλά...

Αυτά είχα να πω σε αυτό το topic (μέχρι να ακούσω το wav) , I rest my case, καλή σου συνέχεια...

Ας τελειώσουν επιτέλους οι κοκορομαχίες. Όποιος έχει να προσφέρει κάτι ουσιώδες ας το κάνω. Όλοι οι άλλοι ας σταματήσουν εδώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι εσύ και ο ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ (με φρέσκια φρέσκια εγγραφή) , είστε οι ίσως οι μόνοι στο forum που δεν γνωρίζουν ότι οι κωδικοί αεροδρομίων και αεροπορικών εταιριών δεν γράφονται με μικρά...
Βρε redhell....κάνε μου την χάρη και πές μου τί εννοείς με τα παραπάνω....;;
Είναι τόσο σημαντικό που δεν ξέρουμε μια τέτοια λεπτομέρεια; Αυτή η λεπτομέρεια διαφοροποιεί τα όσα έχουν γραφτεί; Υπολοίπομαι σε βαρύτητα σχετικά με τους υπόλοιπους που γράφουν τους κωδικούς των αεροδρομίων με κεφαλαία; Υπάρχει κάτι μεμπτό που γράφτηκε ο ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ όταν είδε κάτι που τον αφορούσε;
Ο γραπτός λόγος, ιδιαίτερα όταν τον χειρίζονται απλοί άνθρωποι, είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ειπωθούν.......για αυτό τον λόγο κρατώ κάποια επιφύλαξη στο ότι ίσως να μην σου έδωσα να καταλάβεις αυτό που εννούσα.
Από την άλλη μεριά μπές στον κόπο να μου εξηγήσεις ..τι εννοείς με τα παραπάνω διότι έχω πελαγώσει.....
Thanks!!

Την ηχογραφηση (μιας και "κατεγραφες συνομιλιες") θα τη μοιραστεις μαζι μας, ή θα το παπαρισετε κι αλλο το θεμα???

Έχω πεί και νωρίτερα ότι το wav θα το ανεβάσω μόλις κρυώσει το θέμα διότι ακόμα όλα τα μάτια είναι επάνω σε αυτό το θέμα..Η τοπική εφημερίδα έκανε κάποια μνεία για τις συνομιλίες....όποιος τις βιάζεται πολύ μπορεί να αποτανθεί εκεί ή στον πύργο της Πάρου....
Τα wavs θα ανέβουν αλλά... λίγο αργότερα......είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνετε όλοι σας.....
Προσωπικά ήμουν μάρτυρας του συμβάντος και η δημοσιότητα που πήρε εκ μέρους μου περιορίστηκε στο forum...Τα κανάλια, τα ραδιόφωνα,οι εφημερίδες αλλά και το υπόλοιπο internet δεν βασίστηκε στην δικιάμου μόνο αναφορά....Διασταυρώθησαν πληροφορίες και κατέληξαν σε συμπεράσματα και τα δημοσίευσαν.......Τα δικά μου wavs δεν θα προσθέσουν τίποτα παραπάνω, απλά θα πιστοποιήσουν όλα αυτά που λέγονται και γράφονται......

Λυπάμαι εάν κούρασα με την ειρηνική διαμάχη με τους άλλους του forum....

Ο Akis κάτι έγραψε παραπάνω! Δεν φαίνεται να τον ακούτε! Το επόμενο post να είναι σχετικό με το θέμα αλλιώς κρίμα είναι να μπει...ένα κίτρινο πραγματάκι που κλέιδώνει, κοινώς...ΛΟΥΚΕΤΟ! :rant:

φιλοι μου το συμβαν με το atr43 συνοπτικα εχει ως εξης
στο varix και απο το fl090 η νοα006 ακυρωνει το ifr αρχιζει καθοδο και καλει ναξο 124.75 το athens info τον βλεπει να εχει πορεια προς το pao δηλαδη δυτικα της παρου απο βορα προς νοτο και δυτικα παρου προς το βασικο του 35 στα 2 νμ δυτικα, ο 006 ακουγε ναξο δινοντας αναφορες θεσης φυσικα λανθασμενες πιστευοντας οτι βλεπει το αεροδρομιο της ναξου τοτε στο final του 35 της παρου και στα 500 f περιπου η παρος κανει εκπομπη στην συχνοτητα της ναξου και του λεει οτι ειναι στην παρο αφου πλεον τον βλεπει καθαρα στα 2 νμ. την παρο την ενημερωσε η αθηνα για την θεση της 006 . το πληρωμα απολυθηκε δυο μερες μετα γιατι δεν ανεφεραν τ ι π ο τ α στην εταιρια με αποτελεσμα η νοα να ενημερωθει απο δημοσιογραφους. αυτα ειναι τα γεγονοτα εν ταχυ και σκοπος μου δεν ειναι να φανω εξυπνος αλλα η ενημερωση (εαν μπορουσα να δωσω και λεπτομερειες.....) σε ολα κατα την γνωμη μου τα συμβαντα βοηθουν τους αεροναυτιλομενους για να μαθαινουν και οχι να δικαζουν-καταδικαζουν βεβαια εαν η ενημερωση ειναι και επισημη τοτε τα πραγματα θα ηταν καλυτερα

Δικαιολογιες και κοντρα-δικαιολογιες.
Ενας ερασιτεχνης πιλοτος θα μπορουσε να την "πατησει" ετσι. Δεν ειναι δυσκολο.
Ενας επαγγελματιας, και μαλιστα σε μεγαλη εταιρια, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, δεν δικαιολογειται να τη πατησει ετσι.
Ευθυνες παμπολες, αρχιζοντας απο την διοικηση , την εκπαιδευση, το hr που προσλαμβανει και αξιολογει, μεχρι την ενδεχομενη κακη εκπαιδευση του εν λογω πληρωματος, δε οτι αφορα το δυσκολο operation εντος Ελλαδος.
Ας τους γινει μαθημα, γιατι θα μπορουσε το συμβαν αυτο, υπο αλλες συνθηκες, να μην ειχε τετοια εξεληξη.....

Έχεις απόλυτο δίκιο!!!
Θα μας είχε κάνει τόση εντύπωση εάν ένα τέτοιο συμβάν το έκανε μία μικρότερη,άγνωστη εταιρία;.......μάλλον όχι!! Μας έκανε εντύπωση διότι όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο docORL, το έκανε μία εταιρία η οποία τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, πέρασε από κόσκινο κατά την πρόσληψη, περαιτέρω εκπαίδευση τους υπαλλήλους και τέλος προσπάθησε να γίνει μιά οργανωμένη εταιρία.....Γίνανε έτσι όμως τα πράγματα ή απλά έτσι ήθελαν να φανούν;;
Εκτός από το πλήρωμα που πλήρωσε το μάρμαρο, έχουν και άλλοι ευθύνες γι αυτό το μικρό "λαθάκι"....το οποίο είναι και το μοναδικό που πήρε τόση έκταση..