ATH/LGAV Athens TRAFFIC

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Athens LGAV και A380

Καλισπέρα,

εχθές μετά την απογείωση ενός Α380 της Emirates απο τον 03R του LGAV, παρατήρησα οτι αμέσως "κλείσανε" τον διάδρομο και έπειτα δύο πορτοκαλί οχήματα σε μέγεθος νταλίκας πηγαίνανε πάνω κάτω κατα μήκος του διαδρόμου μαζί με άλλα δύο αυτοκίνητα.
Απογειώσεις/προσγειώσεις γινόντουσαν όλες απο τον 03L.

Ξέρει κάποιος γιατί μπορεί να συνέβη αυτό; Έχει να κάνει με την απογείωση του Α380 ή ήταν απλά μια σύμπτωση;

Τα πορτοκαλί οχήματα ήταν οι "σκούπες" ή αλλιώς σάρωθρα που πήγαν να σκουπίσουν ορισμένα σημεία που το 380 είχε σηκώσει σκόνη από δεξιά και αριστερά του 3R, λόγω του μεγάλου ανοίγματος φτερών. Το ίδιο έγινε και στην τροχοδρόμηση μετά την προσγείωση. Οι προσγειώσεις, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία πήγαν στον 3L.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Τελικά πήγαμε στη γέφυρα (τοπικές οδοί) και παρόλο που -πράγματι- κατέβηκε στον 03R, το θέαμα μας αποζημίωσε. Έτσι κι αλλιώς, καλή φωτογραφία δε θα μπορούσα να τραβήξω (ακόμα δεν τις είδα σε μεγάλη οθόνη, αλλά αμφιβάλλω αν αξίζει να τις δείξω σε κανέναν) αλλά πήρα ένα βιντεάκι την απογείωση (από το ρανταρ) που πιστεύω θα βλέπεται..

Φαίνεται καθαρά και το χώμα που σήκωσε, οπότε δικαιολογεί απόλυτα και το καθάρισμα του διαδρόμου. Είδα και το 747 της airspace1 την είπαμε; Επιβλητικό και αυτό! (καιρό είχα να δω 747 από "κοντά").

Είμασταν πολύ τυχεροί. Με το που παρκάραμε στη γέφυρα, το είδαμε στο βάθος! Στο τσακ κυριολεκτικά! Αμέσως μετά είχαμε και απογείωση από τον 03L (δίπλα μας) του αγαπημένου μου 767, αλλά και ένα 330.
Πέσαμε σε "heavy traffic" χεχε...

Και πάλι ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια,
είχα καιρό να βρεθώ σε αεροδρόμιο και ο συνδυασμός με το τέρας ήταν μοναδικός (αν και ποτέ δε μου άρεσε, έχω αρχίσει να το εκτιμώ)
υγ.: αυτά δεν είναι κινητήρες, σιγαστήρες είναι :O

Σήμερα στις 12.45 έρχεται το ειδικά βαμμένο Α320 της Aeroflot ως SU7100 (VP-BRZ) για να παραλάβει την Ολυμπιακή φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Sochi.
http://www.airliners.net/photo/Aeroflot ... ec60f10b5e