Astra Airlines

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Είναι αξιόπιστη σαν εταιρία... δεν έχει προκύψει ποτέ θέμα ασφάλειας στην Astra. Πιο πολλά κρούσματα έχει η Aegean για παράδειγμα, αλλά εντάξει δεν συγκρίνονται σαν εταιρίες. Τώρα όσον αφορά την Ήλιος, ήταν μία σειρά λαθών που δεν έπρεπε να συμβούν. Μη φοβάσαι τις ελληνικές εταιρίες. Είναι πάντα αξιόπιστες!
Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να τρακάρεις με αμάξι παρά να πάθεις κάτι με αεροπλάνο. (Πάντα στατιστικά μιλώντας... μην παρεξηγηθώ :rolleyes:)
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος αξιολόγησης πτήσεων πάντως.

alej":3jit4su9 said:
Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα αεροπλάνου / πιλότου / συντήρησης πόσο καλές είναι οι μικρές εταιρείες σε αυτούς τους τομείς;
Σε μεγάλο βαθμό είναι θέμα εταιρικής κουλτουρας, χωρίς να αγνοούμε και άλλους παράγοντες, ακόμα και μερικούς εκτός εταιρείας όπως έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας και ραδιοβοηθήματα. Ένα δυστύχημα με ευρωπαΊκό αεροπλάνο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τα επόμενα 20 χρόνια. Ένα δυστύχημα αεροπλάνου αφρικανικής εταιρείας θεωρείται "μέσα στο πρόγραμμα".

Από ότι μαθαίνω ;) σήμερα τηλεφωνούν από την astra τους επιβάτες της πτήσης Θεσσαλονίκη - Αθήνα και τους προσφέρουν ενα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο αν δεχθούν να πετάξουν νωρίτερα με πτήση της aegean αντί για την πτήση της astra το απόγευμα, διότι η πτήση λέει είναι υπερπλήρης ;)

Τόσο καλα πάει το δρομόλίγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα; :) ευχάριστο αυτό

Τουλάχιστον δεν κουβαλάει τους επιβάτες στο αεροδρόμιο, για να τους πει τελευταία στιγμή δεν ταξιδεύετε…… :)

Θα πετάξω για Καλαμάτα σε λίγες μέρες, θα σας πω εντυπώσεις.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png

Ταξίδεψα με την Astra από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, με επιστροφή 2 φορές μέσα στο μήνα Αύγουστο και έτυχε να ταξιδέψω και με τα δύο Avro (με φόβο αρχικά λόγω του ότι είναι μικρή εταιρία και έχω συνηθίσει να ταξιδεύω με ΟΑ και Α3). Μπαίνω σε αεροπλάνα από 40 ημερών κάνοντας αυτό το δρομολόγιο (SKG-CFU) τακτικά κάθε χρόνο και είμαι πλέον 22, θέλοντας να πω ότι μπορώ να κρίνω.
Αν εξαιρέσουμε ότι τη μία είχε καθυστέρηση 45' και τη δεύτερη 30', και στις 4 πτήσεις ήταν όλα άψογα. Το σέρβις εντός των αεροσκαφών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες εταιρίες και τα αεροπλάνα αν και φαίνονται παλιά, είναι ταχύτατα (35-40 λεπτά η πτήση) και στην καμπίνα ταξιδεύεις με άνεση. Μάλιστα η αίσθηση μου θύμισε την παλιά Ολυμπιακή :p . Αν και δεν έχω άλλη επιλογή καθότι αυτή η εταιρία έχει αυτή την άγονη γραμμή, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εταιρία και μακάρι να πάει καλά.
Υ.Γ. Καλό θα ήταν να έβαζε ένα ακόμα αεροσκάφος για να μην κάνει "40" πτήσεις με τα δύο κακόμοιρα Avro μέσα σε μία μέρα. Δεν προλαβαίνει! Και μια μικρή ανακαίνιση εντός των αεροσκαφών θα τα ανανέωνε.

H Astra δεν θαβγαζε το πρόγραμμα με 2 α/φη..Γιαυτό έχει και τα Αβρο της SkyWings....Και γω χθες εκανα το παρθενικό μου ταξιδι με Astra στο JMK-SKG (με το SX-DMB by SkyWings) και θυμηθηκα με νοσταλγία τα ωραια Avro years της Aegean :) ..Η πτήση χωρις ουτε μία θεση αδεια και ειναι sold out και την επομενη Κυριακη..Η Α2 δρεπει τους καρπους που αφηνει η Α3 να χαθούν με το να σταματάει νωρις...

Στο σύστημα κρατήσεων της Amadeus φαίνονται πλέον τα δρομολόγια της Astra Airlines :great:

Για παράδειγμα Η Σητεία :

TN15SEPATHJSH/AA2
** AMADEUS TIMETABLE - TN ** JSH SITEIA.GR 15SEP12 22SEP12
1 A2 804 15 ATH JSH 0650 0745 0 23JUL12 146 0:55
2 A2 804 2 ATH JSH 0920 1015 0 24JUL12 146 0:55
3 A2 806 5 ATH JSH 1645 1740 0 27JUL12 146 0:55
4 A2 804 47 ATH JSH 1715 1810 0 13SEP12 146 0:55
5 A2 804 6 ATH JSH 1810 1905 0 21JUL12 22SEP12 146 0:55
NO MORE FLIGHTS 15SEP12 TO 22SEP12

Να αναμένουμε να την δούμε λέτε σύντομα στα Gds και για κρατήσεις ? :banana:

Μόλις μίλησα με την εταιρία. Μου είπαν ότι τρέχανε γιαυτό το λόγο και θα μπουν κιάλλα. Σύντομα ευελπιστούν και νεα αεροσκάφη για την επόμενη σεζόν!

nikosoik":1xu5pva0 said:
Σύντομα ευελπιστούν και νεα αεροσκάφη για την επόμενη σεζόν!

Ευχάριστο αυτό! Μακάρι να τα καταφέρει... Έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.