Astra Airlines

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
GP707":oovpnyl8 said:
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία θα παραλάβει ένα ΑΤ7 στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Γνωρίζετε το registration του ATR που θα 'νοικιαστεί'; 'Αν βαφτεί με τα χρώματα της εταιρίας ποντάρω στο πράσινο του SX-DIX καθώς ήδη έχουν δύο μπλέ(SX-DIZ & SX-DIO) :)

Αναναιομένη η ιστοσελίδα της Astra Airlines

Ενας φιλος προσπαθει εδω και πολλες ημερες , να αγορασει ενα εισιτηριο ( Σητεια - Αθηνα ) για το πρωτο δεκαημερο του Μαιου , αλλα η ιστιοσελιδα της Αστρα , δεχεται αγορες , για πτησεις μεχρι τις 4 Μαιου . Μετα απο αυτην την ημερομηνια , τιποτα . Ειναι γνωστο οτι οσο πλησιαζει η ημερομηνια της πτησης που σε ενδιαφερει , τοσο η τιμη του εισιτηριου ...''απογειωνεται'' . Ο φιλος μου φοβαται οτι τελικα θα αναγκαστει να τα πληρωσει πολυ ποιο ακριβα . Λιγο ποιο πολυ υπευθυνοτητα , δεν θα εβλαπτε . !!! :rant:

Επανέρχομαι στη κουβέντα κι αφού σας πω τις εντυπώσεις μου θα θέσω κι ερώτηση.

Έκανα το ταξίδι Καλαμάτα Θεσσαλονίκη, όλα καλά, εντύπωση μου έκανε που σε κάποια σημεία είδα και τα παλιά σήματα της Ολυμπιακής...
Το εσωτερικό καλό σχετικό, το προσωπικό ευγενικότατο, το ταξίδι μια χαρά.
Η ερώτηση τώρα έχει να κάνει με το θέμα της ασφάλειας που είχα θίξει και παλιότερα.
Το ότι η Astra δεν είναι μέλος κάποιου μεγάλου ομίλου π.χ. Star Alliance έχει κάποια επίπτωση στην ασφάλεια;
Είναι τελείως ανεξάρτητο;
Πως μπορείς να ξέρεις αν τηρούνται όλα τα μέτρα; Μόνο από την άδεια λειτουργίας;
Ίσως σας κουράζω αλλά για μένα το θέμα ασφάλειας είναι βασικό και για Καλαμάτα δεν υπάρχει πλέον άλλη εναλλακτική...

Τα σηματα της Ολυμπιακης ειδατε;Που ακριβως;

αν θυμάμαι καλά ήταν στις βάσεις των τρόλεϊ για τους καφέδες κλπ. Εκεί που κουμπώνουν για ασφάλεια.
Γιατί ρωτάς;

Το ότι είχαν τα trolley της ΟΑ δε σημαίνει κάτι. Πολλές εταιρίες παίρνουν αυτά που δε χρησιμοποιούν άλλοι. Τώρα για το θέμα της ασφάλειας που λες ανοίγεις μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλές εταιρίες low cost που αν ήξερες τι γίνεται εκεί μέσα θα προτιμούσες να πας με τα πόδια. Υπάρχουν και άλλες που είναι τυπικότητες όμως και έχουν τα δικά τους προγράμματα για μίλια κλπ. Σίγουρα το να έιναι μέλος κάποιας alliance μια αεροπορική της προσδίδει κύρος και αναγνωρισιμότητα και περισσότερα προνόμια για τους πελάτες της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι εταιρίες που δεν έιναι μέλη αυτόματα είναι και επικίνδυνες. Η απάντηση μου είναι γενικότερη φυσικά, δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με Astra και δεν έχω ιδέα τι γίνεται εκεί

jsh4all":1fnak64y said:
Ενας φιλος προσπαθει εδω και πολλες ημερες , να αγορασει ενα εισιτηριο ( Σητεια - Αθηνα ) για το πρωτο δεκαημερο του Μαιου , αλλα η ιστιοσελιδα της Αστρα , δεχεται αγορες , για πτησεις μεχρι τις 4 Μαιου . Μετα απο αυτην την ημερομηνια , τιποτα . Ειναι γνωστο οτι οσο πλησιαζει η ημερομηνια της πτησης που σε ενδιαφερει , τοσο η τιμη του εισιτηριου ...''απογειωνεται'' . Ο φιλος μου φοβαται οτι τελικα θα αναγκαστει να τα πληρωσει πολυ ποιο ακριβα . Λιγο ποιο πολυ υπευθυνοτητα , δεν θα εβλαπτε . !!! :rant:

Αρχικά να αναφέρω καλοπροαίρετα ότι στο διαδίκτυο οι σελίδες ονομάζονται "ιστοσελίδες".
Κατά δεύτερον το πρόγραμμα της Astra όπως έχω πληροφορηθεί θα έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 16 Απριλίου.
Μην ξεκινήσει αντιπαράθεση για τη διόρθωση που έκανα. Ήταν προς γνώση, πολύ πιθανόν να έγινε λόγω απροσεξίας.
Ευχαριστώ.

flyaway_sky":2uvj8av0 said:
[...] Υπάρχουν πολλές εταιρίες low cost που αν ήξερες τι γίνεται εκεί μέσα θα προτιμούσες να πας με τα πόδια. [...]

Με αυτη την προταση ανοιγεις μεγαλο θεμα που ξεφευγει του νηματος της Astra. Με αυτη την λογικη θα μπορουσα να σε πω οτι αν ηξερες πως κατασκευαζονται τα αεροσκαφη σημερα, δεν θα πηγαινες καν σε αεροδρομιο για το υπολοιπο της ζωης σου! :mrgreen:

Νομίζω πως το είπα ξεκάθαρα πως αφενός το θέμα της ασφάλειας είναι μεγάλη συζήτηση και αφετέρου μίλησα γενικότερα και όχι συγκεκριμένα. Επίσης και έχω υπόψιν μου πως κατασκεύαζονται τα αεροπλάνα, και όχι μόνο σε αεροδρόμιο πάω κάθε μέρα αλλά και στα ίδια τα αεροπλάνα γιατί εκεί είναι η δουλειά μου ;)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.