Αρμοδιότητες πληρωμάτων καμπίνας

• Thread starter Thread starter Petros_Olympic
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητή,δε μου αρέσει να "δίνω συμβουλές".
Σου εύχομαι Επιτυχία στις προσπάθειές σου και σου προτείνω να θυμάσαι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας και νοοτροπίες ανάμεσα στις εταιρείες.Επίσης,να ευχαριστιέσαι κάθε πτήση σου και να τη θεωρείς μοναδική.
Να έχεις Τύχη και για ό,τι θελήσεις,εδώ είμαστε.

Φυσικά καταλαβαίνω και σε ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σου!! :D
Μια πραγματικά τελευταία ερώτηση που θα θελα να κάνω είναι, είναι για την άδεια/πτυχίο πτήσης, για το οποίο υποθέτω προετοιμάζεσαι στο initial training. Eίναι το μόνο (πτυχίο) που χρειάζεσαι για να πετάξεις και είναι διεθνές ή ισχύουν διαφορετικά σε κάθε χώρα/ήπειρο ανάλογα με το που πετάει η αεροπορική που εργάζεσαι;

Μια λίγο καθυστερημένη άποψη (παρά απάντηση γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα για κάποια θέματα):
Για να πετάξεις εκτός από το λεγόμενο Cabin Crew Attestation με ότι αυτό περιλαμβάνει,χρειάζεται και ιατρικό πιστοποιητικό.Θα ακούσεις να το λένε και "medical".Επίσης θα χρειαστείς και αντίγραφο ποινικού μητρώου το οποίο θα προσκομίσεις ανάλογα με οδηγία της εταιρείας.
Η απόδειξη της Πτητικής σου Εκπαίδευσης (Attestation) είναι μεν διεθνής αλλά ισχύει στις εταιρείες που επιχειρούν υπό κοινούς κανόνες.Π.χ.:Στις ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζονται κοινοί κανόνες (EASA) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βεβαίωσή σου η οποία όμως μάλλον δεν ισχύει στις ΗΠΑ (FAA) ή στις χώρες toy Περσικού Κόλπου.
Να έχεις Επιτυχία!

Σε ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο να μου απαντάς, ομολογουμένως μου έλυσες αρκετές απορίες μου!! Φυσικά ποτέ δεν τελειώνουν :D
Εύχομαι και σε σενα ό,τι καλύτερο σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο!! Καλό βράδυ!

Μια διευκρίνιση σχετικά με το ιατρικό πιστοποιητικό:Οι εταιρείες συνεργάζονται με Ιατρούς Αεροπορικής Ιατρικής σε κάποιον από τους οποίους θα σε παραπέμψουν όταν θα προσληφθείς.
Αν έχεις άλλα θέματα προς συζήτηση,στη διάθεσή σου.

Στην Ek παντως η flying licence που εχουμε είναι απ τον ICAO, ο οποιος είναι παγκόσμιος οργανισμος και εκει υπάγονται ολες οι εταιρίες και πρεπει τα πληρωματα τους να τηρουν τους κανονισμούς που θετει για να τους παρεχει τις αδειες.

Αυτό δε σημαίνει ότι το δίπλωμά σας ισχύει παντού,αν αυτό εννοείται.
Που ακριβώς εκπαιδευτήκατε;

Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να κανω μια ερωτηση που εγινε εμμεσα απλα θα ηθελα μια λιγο πιο λεπτομερεις απαντηση!Εχω ακουσει και εχω διαβασει απο πολλους οτι το επαγγελμα της αεροσυνοδου ειναι δυσκολο και κουραστικο!Δηλαδη;Τι ειναι αυτο που το κανει πραγματικα δυσκολο;Γιατι το να αντιμετωπισεις εναν απαιτιτικο πελατη μπορει να συμβει σε οποιδηποτε επαγγελμα που εχει να κανει με επαφη με κοσμο!Και καταλαβαινω την επικινδυνοτητα του επαγγελματος απλα θαρρω πως οταν αναφερονταν σε δυσκολιες δεν εννοουσαν αυτο!Οσο για την κουραση εννοουν πολλες ωρες πτησεις;Και οταν οι αεροσυνοδοι ξεκιναν μια πτηση απο την βαση τους για να πουν οτι εχει ολοκληρωθει για αυτους η πτηση σημαινει πως το αεροπλανο με το πληρωμα πρεπει να καταληξουν απο την βαση που ξεκινησαν;Για παραδειγμα Dusseldorf-Θεσσαλονικη-Dusseldorf;