Αρκεί η ταυτότητα για ταξίδια εντός Schengen;;;

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Για το ΗΒ προτείνω διαβατήριο. Θυμάμαι πριν από χρόνια να φτάνω στο Stanton με A3 και να ταλαπορούνται στον έλεγχο να δακτυλογραφήσουν τα δύσκολα ελληνικά ονόματα (βλέπεις οι ελληνικές ταυτότητες δεν έχουν MRZ - Machine Readable Zone). Εγώ με το διαβατήριο τελείωσα άμεσα.

Ευχάριστα νέα…..σε λίγο δεν θα αρκεί η ταυτότητα νίκη του Διαβατηρίου.. :great: H Δανία αρχίζει από σήμερα τους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία και τη Σουηδία. Πενήντα τελωνειακοί θα πιάσουν σήμερα δουλειά στα σύνορα της Δανίας με τις δύο χώρες και έως το 2014 θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι τελωνειακοί έλεγχοι όσων εισέρχονται στη χώρα. Να δούμε τώρα όλοι αυτό οι μετανάστες από το Μάλμο πως θα πηγαίνουν στην Κοπεγχάγη... :thx: Πολύ καλή κίνηση ώστε η Συνθήκη του Σένγκεν να αρχίσει να τρίζει και με το καλό να καταργηθεί. Έτσι και οι δικές μας πιέσεις από την προσέλευση των μεταναστών θα μετριαστούν καθώς οι έλεγχοι θα γίνουν επιτακτικοί στα σύνορα της Ευρώπης και η ελπίδα όλων αυτών να μεταβούν στην Ευρώπη θα είναι δυσκολότερη.

*****Edit*****
Από την Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 5/7/11

Φίλε belavia νομίζω θα απογοητευτείς. Διαβάζοντας το άρθρο στο BBC αλλά και από τις δηλώσεις της αρμόδιας Επίτροπου, φαίνεται ότι οι έλεγχοι στη Δανία θα είναι συμβατοί με το Schengen και θα εστιάζονται κατα κύριο λόγο στα σύνορα με τη Γερμανία και όχι τα αεροδρόμια. Επίσης οι έλεγχοι θα είναι σχεδόν αποκλείστικά για αγαθά/εμπόριο και όχι άτομα.

Μου κάνει πάντως εντύπωση η θέση σου για επαναφορά των διαβατηρίων στην Ευρώπη.

Στην Κύπρο (που προς το παρών είναι εκτός Schengen) η Κυβέρνηση έχει διορίσει διυπουργική επιτροπή για την είσοδο της χώρας στη ζώνη του Schengen το συντομότερο δυνατό (τέλος 2012 το πιθανότερο σενάριο). Το σημαντικότερο δε είναι ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν την ένταξη στο Schengen και μάλιστα η Δεξιά αντιπολίτευση είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση που παρατηρείται.

CyPa":r2sxdtw1 said:
...Επίσης οι έλεγχοι θα είναι σχεδόν αποκλείστικά για αγαθά/εμπόριο και όχι άτομα...
Αυτό όμως δεν έρχεται σε αντίθεση με τη βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, ιδεών και αγαθών;

Εγώ να βγω ψεύτης (αν και θα λυπηθώ) αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέτε. Οι έλεγχοι περιλαμβάνουν αγαθά και οδηγούς και λαθρομετανάστες.
<Η Κοπεγχάγη υποστηρίζει ότι το σχέδιό της για αύξηση των τελωνειακών ελέγχων, το οποίο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το Κοινοβούλιό της, χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματίες που περνούν από τη μια χώρα στην άλλη, καθώς και λαθρομετανάστες που κινούνται μέσα στη ζώνη Σένγκεν.>

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4640250

Η αλήθεια είναι ότι η Συνθήκη Schengen χρειάζεται επικαιροποίηση λόγω του αυξανόμενου προβλήματος των λαθρομεταναστών σε πολλές χώρες. Αλλά γιατί να καταργηθεί αφού μέσω της Συνθήκης αυτής μπορούν οι αρμόδιοι να γνωρίζουν (αν χρειάζεται) που βρίσκεται ο καθένας που κινείται στο χώρο Schengen; Δηλαδή, τα μέτρα είναι πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με το προϋπάρχον καθεστώς.

Διάβασα 7 σελίδες και δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Τη Κυριακή πετάω για Λονδίνο με την Aegean. Θα έχω πρόβλημα με την ελληνική ταυτότητα (νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες);

Επίσης το web-check in της Aegean ζητάει ημερομηνία λήξης της ταυτότητας. Τι βάζουμε;

Ευχαριστώ.

manasta":szz9d1f6 said:
... Τη Κυριακή πετάω για Λονδίνο με την Aegean. Θα έχω πρόβλημα με την ελληνική ταυτότητα (νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες);...
Όχι.
manasta":szz9d1f6 said:
...Επίσης το web-check in της Aegean ζητάει ημερομηνία λήξης της ταυτότητας. Τι βάζουμε;..
Θεωρητικά οι αστυνομικές μας ταυτότητες λήγουν δέκα χρόνια μετά την έκδοσή τους. Πρακτικά, αν βάλεις οποιαδήποτε (λογική) ημερομηνία δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.