Απορίες σχετικά με Σχολή Ικάρων(μηχανικών).

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

για οποιδηποτε θεμα μεταπτυχιακου μπορει να σε καλυψει ελληνικη σχολη πχ πολυτεχνειο

Έχω ακούσει ότι μετά την σχολή αν θες μπαίνεις στο Πολυτεχνείο κατευθείαν στο τρίτο έτος,ισχύει;

Κούλη έχεις δίκιο - mea culpa. Δεν έχω παρατηρήσει πόσα ακριβώς είναι τα μεταπτυχιακά ανάλογα την ειδικότητα - μόνο των Ιπταμένων και τα ελάχιστα που αφορούν όλες τις ειδικότητες.

Αναστάση, από όσο γνωρίζω δεν ισχύει αυτό. Πέρα από τον στρατιωτικό της χαρακτήρα, η ΣΙ είναι ισότιμη με οποιαδήποτε άλλο αντίστοιχο Ελληνικό ΑΕΙ. Αυτό που ισχύει είναι πως με τον βαθμό του απολυτηρίου σου, μπορείς να εισαχθείς χωρίς εξετάσεις σε άλλο ΑΕΙ, αλλά υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Μπορείς να ψάξεις τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής που σε ενδιαφέρει και να αναζητήσεις τις κατηγορίες εισακτέων για να είσαι σίγουρος.

koulis":1mtz0xx2 said:
Συγκεκριμενα καθε χρονο βγαζουν για μηχανικους αεροσκαφων 2 με 3 μεταπτυχιακα εξωτερικου διαρκειας ενος χρονου. Η θεματολογια ειναι πολυ περιορισμενη. Απ οτι εβλεπα πριν απο 2 με 3 χρονια υπηρχε ενα μεταπτυχιακο για κινητηρες, ενα για αεροδυναμικη και ενα για τεχνολογια υλικων. Πλεον τα πραγματα ισως ειναι χειροτερα γιατι για οποιδηποτε θεμα μεταπτυχιακου μπορει να σε καλυψει ελληνικη σχολη πχ πολυτεχνειο, η υπηρεσια δε σε στελνει εξωτερικο.

Πριν 3 χρόνια ξεκίνησα το εν λόγω μεταπτυχιακό για κινητήρες με συμφοιτητή απόφοιτο της ΣΙ, σε τμήμα του εξωτερικού με πολυετή συνεργασία με την ΠΑ. Ήταν και ο τελευταίος, αφού πλέον λόγω της γνωστής κατάστασης δεν στέλνουν κανέναν.

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την σχολή.Πως είναι τα πράγματα εντός σχολής και πώς στην συνέχεια στην ΠΑ;

Σ αυτο δεν εχει νοημα να σου απαντησουμε μεσω φορουμ. Ειτε σου πω οτι ειναι τελεια, ειτε χαλια τι θα καταλαβεις? Στην επιλογη της σχολης που θα διαλεξεις ερωτησεις τυπου πως θα ειναι η ζωη μετα δεν υφιστανται. Σ αρεσουν τα αεροπλανα? Οταν μπαινεις σε αεροπλανο για ταξιδι ενθουσιαζεσαι? Τα αεροδρομια ειναι απο τα αγαπημενα σου μερη για να επισκεφτεις εστω και για μερικα λεπτα? Απαντησε σε αυτα τα απλα ερωτηματα στον ιδιο σου τον εαυτο και μη ρωτας αλλους...Απλα ακους το υποσυνειδητο σου και επιλεγεις

Δεν έχει σχέση με την επιλογή σχολής αφού αυτό θέλω να κάνω και μου αρέσει.Απλά θέλω να ξέρω τι να περιμένω.

Αναστάσης Φ.":1lptnw1c said:
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για την σχολή.Πως είναι τα πράγματα εντός σχολής και πώς στην συνέχεια στην ΠΑ;
Μόνο γενικά απάντηση μπορείς να πάρεις:

Η Σχολή είναι μια στρατιωτική σχολή. Δεν θα κάνεις φοιτητική ζωή, αλλά δεν θα είσαι και στο κάτεργο. Αν είσαι συνειδητοποιημένος και γνωρίζεις τί θέλεις, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Αν έχεις πρόβλημα να ζεις πειθαρχημένα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε οι Στρατιωτικές Σχολές δεν είναι για σένα.

Μετά τη Σχολή, κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει. Κατά πρώτον, τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Μέχρι να αποφοιτήσεις, μπορεί να έχουμε αγοράσει διαστημόπλοια, ή να έχουμε πουλήσει όλα τα αεροπλάνα και να πετάμε χαρταετούς. Κατά δεύτερον, δεν ξέρεις καν τί ειδικότητα τελικά θα ακολουθήσεις. Μπορεί να θες τώρα να γίνεις μηχανικός αεροσκαφών, αλλά στην πορεία να ανακαλύψεις πως σου ταιριάζουν καλύτερα τα ηλεκτρονικά. Ποτέ δεν ξέρεις.

Σε γενικές γραμμές, τη ζωή του Στρατιωτικού την καταλαβαίνεις πώς είναι. Μια αίσθηση ασφάλειας, αφού ο μισθός είναι πιο σίγουρος απ' ότι στην ελεύθερη αγορά και μια αίσθηση περιορισμού, αφού εκτός από μηχανικός θα είσαι και Στρατιωτικός και θα περιορίζεσαι από τις διαταγές και τους κανόνες της Αεροπορίας. Μια αίσθηση ικανοποίησης, αφού θα εργάζεσαι σε αεροσκάφη και γενικά μηχανήματα που με κανένα άλλο τρόπο δεν θα μπορούσες να δουλέψεις σε αυτά και μια αίσθηση πικρίας, αφού θα βλέπεις πως κάποιοι στην ελεύθερη αγορά πληρώνονται καλύτερα και δουλεύουν με καλύτερες συνθήκες από εσένα.

Όλα μια αίσθηση είναι.