Απορίες για flight info της Athens Airways

• Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεκτόν, αν κι εγώ ανέφερα ότι με βάση τους λογικούς υπολογισμούς μου, το ήξεραν από το βράδυ, δεν είπα ότι μπορούσαν να το φτιάξουν κιόλας. Αυτό λοιπόν που σημείωσα είναι ότι αφού λογικά το ξέρανε από το βράδυ και αφού κάποια στιγμή είδαν ότι δεν θα γινόταν στην ώρα του ώστε το αεροπλάνο να είναι στις 7 στη Θεσσαλονίκη να κάνει το δρομολόγιό του, θα μπορούσαν απλά είτε να ενημερώσουν τους επιβάτες, είτε να βάλουν άλλο αερόπλανο να κάνει την πτήση, για να μην ξυπνάνε οι άλλοι από τις 5 τζάμπα!

Από προσωπική εμπειρία έχω δει άλλωστε ότι στην Athens, ειδοπειούν αρκετά έγκαιρά όταν είναι να υπάρξει καθυστέρηση, ακύρωση ή αλλαγή στο πρόγραμμα πτήσης! Θα μπορούσε να γίνει και τώρα, αν κάπου κάποιος κάποτε γνώριζε ότι θα γίνει πρόβλημα! Σε αυτό το σημείο είναι πολύ καλοί ακριβώς επειδή είναι νέα ετιαρεία και δεν τους παίρνει να δυσαρεστούν τους επιβάτες, πράγματι λοιπόν δείχνουν ότι προσπαθούν! Γι'αυτό λοιπόν κι εγώ θα τους την λέω για να μην επαναπαύονται ώστε την επόμενη φορά που θα ξαναπετάξω μαζί τους να μην πάθω εγώ τη στραβή (σημειωτέον ότι πλέον δεν πετάω με ΟΑ και Α3 χεχε)! Επιβάτης είμαι και όχι υπάλληλος στον αεροπορικό τομέα, οπότε τα λέω όπως τα βλέπω εγώ (ο άσχετος)...

Νομίζω πως αυτό που λες είναι αντικειμενικά δύσκολο. Πως να ειδοποιήσουν τους επιβάτες? Εγώ δεν αφήνω αριθμό κινητού όταν αγοράζω ένα τυχαίο αεροπορικό εισιτήριο. Και λογικά, δεν ανοίγω τον υπολογιστή να τσεκάρω mail όταν την επομένη το πρωί πρέπει να ξυπνήσω στις 5 για να ταξιδέψω. Οπότε και να ήθελε η κάθε εταιρία να με ενημερώσει, δεν θα μπορούσε.
Θα μπορούσε να αντικαταστήσει το αεροσκάφος με κάποιο άλλο όμως, για να μην έχω καθυστέρηση στην πτήση μου. Αν φυσικά της περίσσευαν αεροπλάνα. Αλλά, αν της περίσσευαν αεροπλάνα ΔΕΝ θα της περίσσευαν χρήματα και θα έκλεινε σύντομα :mrgreen:
Κατά τα άλλα, ναι, είναι άσχημο να έχεις καθυστέρηση στην πτήση σου, αλλά μέχρι εκεί. Θα ζήσουμε. ειδικά αν μας δώσουν σαντουιτσάκι και τζάμπα εισιτήριο για άλλη πτήση. Ειδικά για κάποιους σαν και μένα, που οι περισσότερες πτήσεις τους είτε είναι αναψυχής, είτε έχουν τεράστιο περιθώριο και δεν επηρεάζονται από καθυστερήσεις (εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να είχα 2:30 ώρες καθυστέρηση σε κάθε πτήση μου και να πετούσα 1 στις 2 πτήσεις τζάμπα :great: )

Μα έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι θα έπαιρναν ποτέ τηλέφωνο στη... 1 το βράδυ να σου πουν "βασικά μην ξυπνήσεις τσάμπα 5 το πρωί" :mrgreen: Είναι δηλαδή κακή περίπτωση η συγκεκριμένη, αν το πήραν χαμπάρι το βράδυ.

medphys":3d76jlab said:
Για τις 17 και 18/06 το δρομολόγιο της Κοζάνης μετατίθεται μια ώρα νωρίτερα. Αλήθεια Socrates εσυ που είσαι και πάντα ενημερώμενος, παει τόσο καλά το δρομολόγιο? 20 επιβάτες είναι καλός αριθμός και χωρίς ιδιαίτερα χαμηλό ναύλο πλεον ( απο 65 και άνω βλέπω). Άρχισε να έρχεται το Dash ή ακόμη με ναυλώμένο της Sky express?

Για το δρομολόγιο της Καστοριάς τι πληροφορίες έχεις απο πληρότητα? Με τις νυχτερινές πτήσεις τι θα γίνει? Υποτίθεται οτι θα τελείωνε ο φωτισμός των ορεινών όγκων τέλη Μαίου,μετά το πήγαν για τέλη Ιουνιου. Διάβαζα σήμερα σε άρθρο οτι οι φορείς της Καστοριάς ζήτησαν απο την Ολυμπιακή αυξηση των δρομολογίων και επανακαθορισμό της ώρας...φωνη βοώντος με τις ελλείψεις που έχει η ολυμπιάκή σε αεροσκαφη τώρα το καλοκαίρι..

Και κάτι τελευταίο (πολλά ρώτησα σήμερα) . Η βουλευτης Καστοριάς ...Βιβιαν.. είχε ανακοινώσει οτι απο 01/03/09 το δρομολόγιο Αθηνας - Καστοριάς εντασσόταν στις άγονες γραμμές, αλλά δε βλέπω καμια εξέλιξη. Μονο το ότι οι φόροι της Ολυμπιακής σε όλους τους προορισμούς μειώθηκαν κατα 9 ευρώ περίπου λόγω μείωσης του επίναυλου καυσίμων.

Όσον αφορά στις πληρότητες της Κοζάνης είναι έτσι όπως τα λέω (εξακολουθεί να έρχεται το Jetstream της Sky Express). Η Καστοριά απ οτι έμαθα πηγαίνει πολύ καλύτερα (ERJ και Dash και προχθές νομίζω για πρώτη φορά Jetstream). Όσον αφορά στις νυχτετρινές πτήσεις της Καστοριάς μέχρι μέσα Ιουλίου (λένε) οτι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο του φωτισμού των ορεινών όγκων. Για το θέμα της αύξησης των δρομολογίων των ΟΑ θεωρώ πως είναι όπως τα είπες στη συγκεκριμένη περίοδο, απο Οκτώβρη και βλέπουμε. Τώρα για τα άγονα ακόμη δεν γνωρίζω κάτι. Πάντως η Βίβιαν που είπες, την περασμένη Δευτέρα πέταξε απο Κοζάνη για Αθήνα και όχι απο Καστοριά και απ ότι έμαθα πολλοί Καστοριανοί πετάνε απο KZI.

Μάλιστα Socrates. Οι καστοριανοί συνεισφέρουμε και στη γραμμή της Κοζάνης! ...Λογικό αφού δεν έχει καθημερινές πτήσεις η Kαστοριά. Αν μπουν οι νυχτερινές,τότε ισως πετάν και οι Κοζανίτες απο ΚSO.

Το δρομολόγιο της Κοζάνης εμφανίζεται καθημέρινα στον πίνακα του Ελ. Βενιζέλος να αναχωρεί στις 09.00. Έχουν τροποποιήσει μάλλον το πρόγραμμα πτησης χωρίς επίσημη ενημέρωση.
Επίσης για τους επόμενους 2 μήνες τουλάχιστον, το φθηνότερο εισητήριο είναι 65 ευρώ χωρίς φόρους, προφανώς γιατι η γραμμή πληρώνει το κόστος ενοικίασης αεροσκάφους απο την Sky Express και των λίγων θέσεων που προσφέρει σε σχέση με άλλους προορισμούς....και μάλλον έτσι θα παραμείνει γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει η κατηγορία πυρασφάλειας του 'Φίλιππου' απο 4 που είναι τώρα, ώστε να έρχεται το Dash...

Απο τη Δευτέρα έρχεται το Dash! Ανέβηκε κατηγορία τελικά απο σήμερα Το έχω γράψει και στο topic των αεροδρομίων. :great:

Γνωρίζει κάποιος με τι αεροσκάφος θα γίνει η πτήση 416 (ATH-SKG) την Πέμπτη 02.07?

Η κατάστασή τους είναι τραγική πάντως (Το 4ο αεροπλάνο το φέρανε για τα Low-pass?)

Σήμερα πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, άλλες καθυστέρησαν 3ωρα+

Χίος ATW ZF 590 17/07/2009 18:20 17/07/2009 15:20 Αναχώρησε
Ρόδος ATW ZF 606 17/07/2009 20:10 17/07/2009 18:10 Ακυρώθηκε
Μυτιλήνη ATW ZF 454 17/07/2009 18:50 Αναχώρησε
Χίος/Ρόδος ATW ZF 5901 17/07/2009 20:30 Αναχώρησε
Μύκονος ATW ZF 508 17/07/2009 21:30 Αναχώρησε
Σαντορίνη ATW ZF 526 17/07/2009 21:30 Αναχώρησε
Ηράκλειο ATW ZF 628 17/07/2009 21:30 Ακυρώθηκε
Θεσσαλονίκη ATW ZF 420 17/07/2009 21:30 Ακυρώθηκε
Θεσσαλονίκη ATW ZF 422 17/07/2009 23:30 Ακυρώθηκε

Τους βγήκαν off αεροπλάνα; Πόσα; Όλα;

Για αύριο πρωί συγχωνεύεται η MJT με την AXD [για αρχή]

Το Θεσσαλονίκη Κύθηρα σήμερα το κάνει με ενδιάμεσο Σαντορίνη?
Επίσης σήμερα απο Θεσσαλονίκη με κοντινές ωρες έχει 3 πτήσεις για Χανιά ZF714 19:10 , ZF718 19:30 , ZF720 21:40