απορία για στρατό

• Thread starter Thread starter sectus
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

sectus

Νέο μέλος (Tourist)
Eίμαι φοιτητής με αναβολή στρατού ως το 2014 και μπορεί να πάει maximum ως το 2016 με το ποιστοποιητικό οτι είμαι ακόμα εγγεγραμμένος στη σχολή- άσχετα με το αν παρακολουθώ ή όχι-. Η συγκεκριμένη κατάσταση με την θητεία μου, προκαλέι προβλήματα σε μία μελλοντική πρόσληψή μου απο μια αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Θα μπορούσα ν εργαστώ στο εξωτερικό νόμιμα με την προυπόθεση να επιστρέψω για τον στρατό πριν λήξει η αναβολή; οι ελληνικές εταιρίες ζητάνε όλες πάντα εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις; ευχαριστώ

Εφοσον εχεις αναβολη λογω σπουδων υποχρεουσαι οταν τελειωεις τη σχολη σου να κοψεις την αναβολη. Και αν θες τη γνωμη μου δε σε συμφερει με τιποτα να κρατας την αναβολη ενω εχεις τελειωσει.

Καλησπέρα φίλε sectus

Όταν έχεις αναβολή λόγω σπουδών ΔΕΝ υποχρεούσαι οταν τελειώσεις τη σχολή σου να κόψεις την αναβολή. Αυτό το ξέρω γιατί είμαι στην ίδια μοίρα με σένα και ρώτησα σχετικά το στρατολογικό γραφείο. Οι ελληνικές εταιρίες ζητάνε όλες πάντα εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, οι ξένες όμως όχι όλες. Στο εξωτερικό μπορείς να εργαστείς αλλά θα έχεις κάποια προβλήματα με την έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίου το οποίο ισχύει μόνο για 5 χρόνια. Μπορείς να σπουδάζεις/εργάζεσαι στο εξωτερικό και να επιστρέψεις ποιο μετά για τη θητεία σου -και ας έχει περάσει η καταληκτική ημερομηνία για κατάταξη- υπάρχει όμως η πιθανότητα να σου ρίξουν ποινή εξαγοράσιμης θητείας.

καλησπερα... μια παρόμοια ερώτηση.......
ειμαι φοιτητής σε ένα ΑΕΙ και έχω ένα μάθημα για πτυχίο το οποίο πιθανόν να περάσω και τώρα τον Ιούνιο.... ωστόσο είμαι και στα μέσα της ολοκλήρωσης του ppl μου.... έχω αναβολή μέχρι το 2014... σε περίπτωση που πάρω το πτυχίο από το ΑΕΙ μπορεί η σχολή πολιτικής αεροπορίας να μου δικαιολογήσει την αναβολή??? η ακόμα καλύτερα να μου την επεκτείνει κιόλας την αναβολή γιατί εννοείτε πως συνεχίζω για επαγγελματικό....
αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος τον ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Αγαπητέ χρήστη geosioz

Και να πάρεις το πτυχίο σου, μπορείς να κρατήσεις την αναβολή σου χωρίς να τη διακόψεις. Για όλα τα υπόλοιπα σου συνιστώ να στείλεις e-mail στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο. Όσο και αν σου κάνει εντύπωση αυτό που θα πω, είναι πολύ ευγενικοί, εξυπηρετικοί (απαντάνε την επόμενη μέρα) και πρόθυμοι να σου απαντήσουν σε κάθε σου απορία. Το θέμα σου είναι εξεζητημένο και κανένας δεν δύναται να σου απαντήσει με σιγουριά.

Φίλε μου εμένα η στρατολογία δεν δεχόταν το δικαιολογητικό από τη σχολή κι έτσι πήρα αναβολή από το ΤΕΙ που είμαι γραμμένος. Αν θες τη γνώμη μου πάντως τελείωσε το PPL και τη σχολή σου, πήγαινε στρατό, ταυτόχρονα διάβαζε τα βιβλία του ATPL και όταν απολυθείς ξεκίνα την εκπαίδευσή σου.